Trucuri pentru a ține umezeala departe de părul clientelor

Tern, uscat, electrizat? Cine, de fapt, nu s-a trezit niciodată cu părul așa din cauza vremii nefavorabile?

Umiditatea și ploaia reprezintă unele dintre problemele toamnei, inamicul coafării, fie că este vorba despre părul drept, creț, scurt sau lung. Condițiile atmosferice afectează strălucirea și textura părului, făcându-l plat și plictisitor.

Porozitatea joacă un rol important

În primul rand, trebuie să avem în vedere că atunci când vremea este umedă, micro-picăturile de apă

prezente în aer se depun între cuticule, ridicându-le. Acest lucru face ca partea exterioară a părului să se „umfle” și, prin urmare, să aibă o suprafață nu foarte compactă, ducând la un aspect tern și încrețit al părului.

De asemenea, este important de știut că fiecare păr are propriul grad de porozitate și, cu cât părul va fi mai poros, cu atât cuticulele vor fi mai deschise și vor permite trecerea umidității.

Deci, primul semnal este că părul ferm și sănătos va oferi un răspuns mai bun la umiditatea atmosferică, spre deosebire de părul casant, deteriorat și supus unui stres chimic și mecanic excesiv, care își pierde hrănirea și hidratarea necesare pentru a contracara efectul de încrețire.

Cum țineți umezeala departe de părul clientelor?

Acum știți: umiditatea variabilă din timpul toamnei deteriorează firul de păr și îl predispune la rupere. Partea bună este că există soluții, mai exact există câteva mici remedii care ne pot ajuta să trecem cu bine peste acest inconvenient al sezonului, fără a renunța la coafură. Iată cinci trucuri pentru a ajuta părul clientelor să nu răspundă negativ la umiditate:

  1. Lasăți părul să se usuce ușor la aer, înainte de a folosi uscătorul de păr

Înainte de a porni uscătorul de păr, lasăți părul să se usuce, cel puțin parțial, în mod lent și natural, în loc să îl ciufuliți cu jetul puternic al uscătorului de păr. Acest pas ajută la evitarea încrețirii.

Nu uitați că folosirea uscătorului de păr fără a peria părul, îl poate face excesiv de voluminos. De asemenea, este mai bine să folosiți un uscător de păr care eliberează ioni, deoarece astfel veți evita electrizarea părului clientei.

  1. Folosiți măști și produse antifrizz

Toamna, părul clientelor are nevoie de mai multă grijă. În sezonul trecut, părul a fost abuzat, coafat mai des, s-a confruntat cu transpirație și nu numai. Acum are nevoie de o reîmprospătare.

Nu de puține ori ați întâlnit cliente puse pe fugă, care doreau să părăsească salonul în jumătate de oră. Este importat să le explicați că pașii care precedă coafura sunt esențiali pentru obținerea unui rezultat satisfăcător. Așadar, explicați-le că spălatul părului, utilizatea produselor adecvate și timpul de acționare al acestora sunt indispensabile. Totuși, nu sufocați părul cu multe operațiuni de stilizare, ci optați pentru produse calitative de netezire și domolire a firului. Gama Sleek Smoother oferă efect antistatic pentru părul rebel și contine ulei de avocado și ulei din germeni de grâu.

  1. Tundeți vârfurile regulat

Stiliștii Londa Professional subliniază că tunsul regulat ajută la împrospătarea coafurii, la îmbunătățitea stării de sănătate a părului, dar și la o stare de bine a clientei.

„Este foarte important să îți tunzi vârfurile regulat ca să previi ruperea și pătrunderea umezelii în interiorul firului de păr. Totodată, fii atentă să folosești întotdeauna un balsam de hidratare. Recomandarea noastră? Deep Moisture de la Londa Professional”.

  1. Un ulei de păr face minuni

Mizați pe uleiul Velvet Oil de la Londa Professional. Cu ajutorul acestuia clienta va avea parte de o experiență de lux, care îi va revigora părul de la prima aplicare. Produsul conține ulei prețios de argan, un ulei hrănitor, renumit pentru beneficiile și proprietățile sale de a reface structura firului de păr.

  1. Sugerați-le clientelor să apeleze la accesorii

Clientele se pot confrunta cu un aspect neplăcut al părului zilnic, nu doar când sunteți voi prin preajmă și le putați ajuta. Asfel, recomandați-le câteva trucuri pentru stilizarea părului când acesta este afectat de umiditate. Clientele trebuie să aiba la îndemână câteva accesorii care salvează părul: elasticele, bentițele și agrafele de păr pot fi foarte utile dacă sunt departe de casă și observă că părul începe să devină creț și umflat. La momentul potrivit, ele pot reface aspectul părului în cel mai scurt timp, improvizând o împletitură, o coadă de cal sau un coc dezordonat.

Aveți grijă de părul clientelor și fiți receptivi la nevoile acestora!


Follow Us On Instagram