Ghidul corect de folosire a balsamului de păr

Când vine vorba de îngrijirea părului, aproape toată lumea crede că îl spală corect. Că doar facem asta de o viață! Totuși, veți fi surprinși să descoperiți că doar sărind peste un pas atunci când spălați părul, cum ar fi aplicarea balsamului, poate face o mare diferență pentru sănătatea podoabei capilare. Deși, în teorie, poate că toți clienții sunt de acord, în practică, mulți dintre aceștia nu acordă atenția cuvenită acestui produs de păr. Și rău fac! De ce? Ei bine, experții în beauty recomandă folosirea acestui produs, susținând că balsamul este un pas esențial în rutina de de îngrijire a părului.

Folosirea balsamului, aplicat corespunzător, îi oferă părului un aspect sănătos, îi dă strălucire și îl face moale. Aplicând balsamul, clienții pot fi siguri că părul lor va fi descâlcit și moale, fără electrizare.

De ce este important balsamul? Ce spun specialiștii?

„Balsamul te ajută să îți menții părul hidratat, îi conferă vitalitate și luciu și îl fac mai ușor de coafat. Acest produs minune poate schimba textura firului și va face părul mai ușor de descurcat după spălare, oferindu-i mai multă rezistență”, explică Alina Culina, stilist Londa Professional.

Iată patru secrete simple pentru părul clientelor:

  1. Alegeți balsamul de păr în funcție de tipul de păr

Înainte de a alege un balsam, trebuie să țineți cont că nu există balsam potrivit pentru toate tipurile de păr. De aceea, în primul rând trebuie să identificați nevoile părului clientei și apoi să alegeți cel mai bun balsam, pe care să îl aplicați în mod regulat pentru a obține rezultatele dorite.

Bine de știut! Există trei tipuri principale de balsam: cel tradițional, cel fără clătire și cel sub formă de măști, fiecare cu acțiunea sa, care vizează hrănirea și catifelarea părului.

Tipul de balsam și modul în care îl folosiți pot fi chiar mai importante decât etapa inițială de curățare, atrag atenția specialiștii în îngrijirea părului.

„Spre deosebire de șampon, care trebuie ales în funcție de tipul de scalp, balsamul se alege având în vedere tipul tău de păr. De asemenea, este întotdeauna important să optezi pentru produse de calitate care hidratează părul și previn deshidratarea lui.”, precizează Alina Culina.

Astfel, pornind de la tipul de păr, avem următoarele recomandări:

  • Părul fin și subțire are nevoie de un balsam pentru volum care conține proteine.
  • Părul uscat și dificil de coafat poate fi transformat total cu ajutorul unui balsam puternic hidratant.
  • Părul normal, deși are o bună elasticitate, acesta are nevoie de mai multă strălucire. Un balsam cu uleiuri naturale pentru un gloss de invidiat este ideal.
  • Părul vopsit, evident, are nevoie de o îngrijire specială pentru a-și păstra intensitatea culorii.

„Părul vopsit este un păr slăbit, supus multor tratamente, astfel că acesta are nevoie de extra-protecție. De aceea, după fiecare spălare, este indicat să folosești un balsam special pentru mai multă hidratare și pentru a sigila culoarea.”, recomandă hairstylistul Londa Professional.

De asemenea, dacă clienta are părul ondulat sau firul gros, este esențial să folosiți un balsam potrivit.

„Pentru părul ondulat sau pentru cel rebel, greu de manevrat, trebuie să folosești neapărat balsam. Acesta are un efect de catifelare și de ordonare a părului.”, mai precizează specialistul Londa Professional.

  1. Cum se aplică balsamul de păr?

Cu siguranță pentru voi, specialiștii în domeniu, aplicarea corectă a balsamului nu este un secret. Însă clientele ar putea face acest pas greșit acasă, iar tot efortul vostru de menținere a sănătății părului va fi în zadar. În primul rând, balsamul se aplică doar pe un păr curat. În plus, este necesar să ne concentrăm doar pe lungimi și vârfuri și să evităm aplicarea lui direct pe scalp. Pentru că da, doar lungimile și vârfurile au nevoie de hrănirea maximă a balsamului pentru a se hidrata intens și pentru a nu afecta sănătatea scalpului.

„Imediat după spălare, usucăți puțin părul cu un prosop pentru a îndepărta excesul de apă. Abia apoi aplică balsamul de păr. Astfel, ingredientele pătrund mai bine în interiorul firului de păr și îl hidratează intens. De ce nu trebuie să aplici balsam pe părul ud? Pentru că un păr îmbibat de apă nu absoarbe eficient toate aceste ingrediente benefice. Totodată, încearcă să nu aplici balsamul la rădăcini. Dacă ai păr lung, atunci trebuie să aplici produsul de la jumătatea părului în jos (păstrează minimum o distanță de 4-5 cm de la rădăcină), concentrândute pe vârfuri. În caz contrar, scalpul poate produce prea mult sebum ceea ce va crea senzația de păr gras.”, explică stilista Londa Professional.

  1. Balsamul trebuie lăsat să acționeze

Odată aplicat balsamul pe păr, nu este suficient doar atât: important este să îi dăm timp să acționeze. Specialiștii recomandă să îl ținem timp de cinci minute pe păr pentru a obține hidratare și catifelare maximă.

  1. Consecvența oferă rezultate

La fel ca atunci când ținem o dietă sau facem sport, rezultatele se văd doar dacă suntem consecvenți. De aceea, trebuie să aplicăm balsamul la fiecare spălare. Utilizarea regulată va permite obținerea rezultatelor așteptate: păr mătăsos, moale și fără vârfuri deteriorate.

Așadar, învătați-le pe cliente cum să își spele părul corect, cum să folosească balsamul și, în acest mod, veți observa cum aspectul părului lor se îmbunătățeste constant. În plus, aplicați regulat măști de hidratare și tratamente de revitalizare pe părul clientelor.


Follow Us On Instagram