Ciupercile și „mucegaiul” unghiilor

Dacă unghiile clientei au pete, am putea presupune că aceasta se confruntă cu o ciupercă a unghiilor. Afecțiunea comună numită onicomicoză începe, de obicei, cu o pată albă sau galbenă sub unghie. Cu toate acestea, pata poate crește și poate decolora întreaga unghie în timp, făcând-o să se desprindă și să se sfărâme în timp ce le afectează pe cele din apropiere. Afecțiunea, cauzată în mod obișnuit de dermatofitul ciupercii, poate face unghiile să miroasă, să devină mai groase și să aibă o formă distorsionată. Uneori această afecțiune poate fi tratată de către client, acasă, dar alteori trebuie să consulte medicul pentru tratament, în special în cazul în care clientul are și diabet.

Totuși, chiar dacă auzim des de ciuperci ale unghiilor, există și „mucegaiul unghiilor”. Mucegaiul apare atunci când apa pătrunde între patul unghial și suprafața unei unghii artificiale. Cu toate acestea, mucegaiul este de fapt o ciupercă. Ceea ce mulți oameni numesc în mod greșit „mucegaiul unghiilor” este de fapt o afecțiune cauzată de bacteria Pseudomonas. Aceasta provoacă o pată verde sub unghie care poate crește și arată diferit față de ciuperca unghiei, care are culoare galbenă sau albă. Este important să cunoașteți aceste afecțiuni, dar și să le deosebiți. În plus, le puteți învăța pe cliente cum să prevină bolile unghiilor.

Prevenirea infecțiilor unghiilor

Atât ciuperca unghiilor, cât și mucegaiul, pot apărea la degetele de la mâini sau de la picioare. Cu toate acestea, s-a constatat faptul că aceste condiții apar mai frecvent în cazul unghiilor de la picioare. Un caz sever de infecție poate deteriora definitiv unghiile. Mai mult decât atât, afecțiunile unghiilor pot duce la infecția întregului picior, caz extrem de grav, mai ales la persoanele cu diabet.

Chiar și clienții voștri pot avea unul sau mai mulți factori de risc pentru dezvoltarea unei ciuperci a unghiilor. Printre factorii comuni se numără vârsta, transpirația abundentă, antecedente de picior de atlet, diabet, un sistem imunitar slăbit, mersul desculț, leziuni minore ale unghiilor sau o afecțiuni precum psoriazisul. Dacă doriți să preveniți infecțiile clienților, trebuie să tăiați și stilizați unghiile cu grijă, folosind întotdeauna ustensile dezinfectate. De asemenea, spălarea frecventă a mâinilor și a picioarelor ajută la prevenirea problemei. Clienții trebuie să poarte încălțăminte comodă și curată, iar cea veche trebuie fie dezinfectată, fie înlocuită.

Schimbarea frecventă a șosetelor sau purtarea de șosete care absorb transpirația poate ajuta, de asemenea. În cele din urmă, clienții ar putea fi nevoiți să renunțe la aplicarea unghiilor artificiale, însă acest lucru nu vă împiedică să aveți în continuare grijă de aspectul și sănătatea unghiilor lor.

Tratament

În cazul ciupercii sau mucegaiului de pe unghii, există o veste bună: pot fi tratate și, dat fiind faptul că sunt cauzate de o ciupercă, aceleași tratamente pot funcționa pentru ambele probleme. Vestea mai puțin plăcută este că procesul de tratare a infecțiilor fungice severe a unghiilor poate dura până la patru luni, timp în care noua unghie va crește și o va înlocui pe cea veche. Voi, specialiștii, puteți monitoriza tot acest proces, puteți interveni cu protezare și curățare, însă, în cazurile severe, clientul trebuie să apeleze la un medic.


Follow Us On Instagram