Cum trebuie să aibă clienții grijă de pielea lor cât timp voi sunteți în vacanță?

Pentru că sezonul mult așteptat a sosit, toată lumea are nevoie de o bine meritată vacanță, inclisiv voi, cosmeticienii. Dar ce se întâmplă cu pielea clienților în această perioadă? În cele mai multe cazuri, nu se va întâmpla nimic grav, poate puțină deshidratare, câteva impurități și cam atât. Dar suntem conștienți că aveți și clienți cu care vă aflați într-o adevărată călătorie spre obținerea unui aspect frumos și sănătos al pielii, iar întreruperea tratamentului și excesele care se fac în perioada sărbătoarilor pot afecta întreg progresul făcut până la momentul actual.

Singura metodă de a preveni această situație este să vă responsabilizați clienții – chiar pe toți, și pe cei care au probleme mai grave și pe cei care nu – să urmeze o rutină de îngrijire zilnică și să practice câteva obiceiuri sănătoase, mai ales acum, în anotimpul rece.

Clienții pot fi confuzi – când vine vorba de îngrijirea pielii, alegerea dintr-o multitudine de produse poate fi de-a dreptul dificilă. A alege doar unul dintre sutele de produse de curățare, tonice, exfoliante, creme hidratante și seruri poate ficopleșitor. În timp ce ne petrecem timpul verificând un produs după altul, întrebarea rămâne aceeași – ce produs de îngrijire a pielii este potrivit pentru mine?

Ei bine, răspunsul depinde de tipul de piele pe care îl are fiecare persoană în parte și de anotimpul anului. În timp ce tipurile de piele pot fi clasificate în linii mari ca fiind uscate, grase, mixte, predispuse la acnee și sensibile, rutinele de bază de îngrijire a pielii de-a lungul sezonului rămân aceleași – sunt necesare doar câteva modificări.

Curățare

Curățarea pielii este primul pas pentru orice rutină de îngrijire a pielii, deoarece va îndepărta orice machiaj, impurități, exces de uleiuri și acumulări de sebum de pe piele. Curățarea dublă a devenit destul de populară în ultima vreme, în care folosim un produs de curățare pe bază de ulei pentru a descompune orice urmă de machiaj de pe piele, urmat de o spumă sau un gel de curățare pentru a îndepărta tot uleiul produsului precedent. Cei care au pielea uscată ar trebui să încerce să nu exagereze, deoarece această dublă curățare poate priva pielea de uleiurile naturale, care sunt extrem de importante în hidratare.

Tonifiere

Tonerul ajută la obținerea echilibrului pH-ului pielii. Puteți fie să pulverizați un tonic blând pe față, fie să luați o cantitate mică pe un tampon de bumbac și să îl treceți pe toată fața. Un tonic bun strânge porii prin utilizarea regulată și conferă o strălucire de invidiat pielii.

Exfoliere

Folosirea unui exfoliant o dată sau de două ori pe săptămână va ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și vă va menține pielea mai strălucitoare. În cazul în care clientul are pielea sensibilă, o exfoliere foarte delicată, cu un procent mai mic de acid glicolic, ar fi cea mai potrivită. Esteimportant pentru clienți să înțeleagă faptul că nu trebuie să își agreseze pielea prea tare sau prea des cu un exfoliant, deoarece o pot deteriora.

Hidratare

În ceea ce privește hidratatarea, un pas esențial în rutina de îngrijire a pielii, este esențială găsirea formulei potrivite. Aceasta trebuie să hrănească și să refacă pielea în mod eficient, fără să lase o senzație grasă sau încărcată.

SPF

Nu putem sublinia îndeajuns de mult cât de important este acest pas, deoarece SPF-ul este cel mai bun protector pentru piele, cu beneficii majore, și nu doar în lunile de vară. Cu cât începem mai repede să folosim crema de protecție solară, cu atât va arăta și se va simți mai bine pielea pe termen lung. Razele UVA și UVB ale soarelui duc la îmbătrânire, linii fine, riduri, pete întunecate și, în cazuri grave, cancer de piele, motiv pentru care folosirea protecției solare trebuie să fie o parte indispensabilă a îngrijirii pielii.

Acum că le-ați explicat clienților care trebuie să fie rutina lor zilnică minimă, le puteți da și câteva sfaturi suplimentare pentru ca atunci când se reântorc la voi să vă surprindă cu o piele frumoasă și sănătoasă.

Consumul de fructe și legume proaspete

Fructele și legumele conțin antioxidanți puternici care ajută la protejarea pielii de daunele celulare cauzate de radicalii liberi, de fumat, de poluare și de lumina soarelui. Acești poluanți pot provoca riduri și pete specifice înaintării în vârstă.

Multă apă

Deși nu există studii care să arate legătura clară dintre consumul de apă și aspectul pielii, știm că pielea are nevoie de hidratare pentru a rămâne flexibilă. Multe persoane afirmă faptul că văd schimbări majore la nivelul pielii atunci când consumă necesarul zilnic de apă față de momentee în care sunt deshidratate. Și, în fond, nu avem nimic de pierdut – apa reprezintă sănătate din numeroase puncte de vedere.

Exerciții fizice

Prin accelerarea ritmului cardiac și îmbunătățirea circulației sângelui, exercițiile fizice pot ajuta la livrarea de oxigen și nutrienți către piele – un mare secret anti-îmbătrânire. Sportul menține pielea sănătoasă și promovează producția de colagen și de celule noi pentru o piele strălucitoare.

Chiar dacă sezonul actual presupune relaxare și multă mâncare bună, cu toții trebuie să fim atenți și să ne protejăm organismul, dar și pielea.


Follow Us On Instagram