Viva Magenta – culoarea anului 2023

La finalul fiecărui an așteptăm cu nerăbdare numărătoarea inversă a Institutului Pantone pentru a afla culoarea următorului an calendaristic. Dacă la finalul anului 2021 am vorbit despre culoarea anului 2022, Very Peri, o nuanță situată la granița dintre mov și albastru, acum aflăm care este culoarea anului 2023, anume – Viva Magenta!

Anul 2022 a fost marcat de o culoare deosebită, Very Peri, o combinație uimitoare în tonuri de albastru periwinkle cu subtonuri de roșu-violet viu. O culoare pe care o regăsim și în natură la penajul anumitor păsări sau în florile de lavandă.  Această culoare a fost definită de Pantone ca fiind: „un simbol al spiritului global al momentului („zeitgeist”) și al tranziției prin care trecem. Trăim vremuri de adevărată transformare. Pe măsură ce ieșim dintr-o perioadă intensă de izolare, cunoștințele și standardele noastre de viață se schimbă, viața noastră a fuzionat cu cea digitală. Designul digital ne ajută să ne extindem limitele realității, deschizând ușa unei lumi virtuale dinamice în care putem explora”.

Ei bine, Institutul Pantone a respectat laitmotivul naturii și în alegerea culorii anului 2023. Poate că Viva magenta nu pare a fi o culoare inspirată din natură, la fel cum nu părea nici Very Peri, însă explicațiile Institutului vor lămuri această asociere.

Ce este Viva Magenta?

Conform Institutului Pantone, „Culoarea anului de la Pantone, Viva Magenta 18-1750, vibrează cu vervă și vigoare. Este o nuanță înrădăcinată în natură care descinde din familia roșie și exprimă un nou semnal de forță. Viva Magenta este curajoasă și neînfricată și o culoare pulsantă a cărei exuberanță promovează o sărbătoare veselă și optimistă, scriind o nouă narațiune. Culoarea din acest an este puternică și împuternicitoare. Este un nou roșu animat care se bucură de bucurie pură, încurajând experimentarea și exprimarea de sine fără rețineri, o nuanță electrizantă și fără limite, care se manifestă ca o declarație de excepție. PANTONE 18-1750 Viva Magenta salută pe oricine și pe toată lumea cu aceeași vervă pentru viață și spirit rebel. Este o culoare îndrăzneață, plină de spirit și incluzivă pentru toți.

De asemenea, Leatrice Eiseman, director executiv Pantone Color Institute afirmă că: „În această eră a tehnologiei, căutăm să ne inspirăm din natură și din ceea ce este real. PANTONE 18-1750 Viva Magenta descinde din familia roșilor și este inspirată de roșul de coșenilă, unul dintre cei mai prețioși coloranți, aparținând familiei coloranților naturali, precum și unul dintre cei mai puternici și mai strălucitori pe care i-a cunoscut lumea. Înrădăcinat în primordial, PANTONE 18-1750 Viva Magenta ne reconectează la materia originară. Invocând forțele naturii, PANTONE 18-1750 Viva Magenta ne galvanizează spiritul, ajutându-ne să ne construim forța interioară”.

Așadar, indiferent de domeniul frumuseții în care activați, țineți cont – lucrați cu culori. Este important să țineți cont de inspirația anului și să introduceți în saloanele voastre elemente inspirate din Viva Magenta. Evident, dacă sunteți tehnicieni de unghii, produsele pe care trebuie să le achiziționați sunt evidente – geluri și oje semipermanente în această culoare superbă. Mai departe, vor fi cliente îndrăznețe care vor dori să își stilizeze părul în această culoare, sau poate chiar machiajul pentru următorul eveniment.

Mai mult decât atât, puteți trece chiar la următorul pas – decorarea salonului în culoarea anului. Bineînțeles, nu veți începe să zugrăviți schimbând întreaga tematică a salonului, însă dacă acesta este în culori neutre precum gri, alb sau bej, puteți schimba pernuțele cu unele Viva magenta, poate niște flori artificiale în aceeași culoare sau poate chiar uniformele angajaților!


Follow Us On Instagram