Tendința sezonului – machiajul „I’m cold”

În lumea TikTok-ului, există șanse 100% de ninsoare și de temperaturi scăzute, care justifică noua tendință de machiaj „I’m Cold”. Ați auzit deja de el? Probabil că da, pentru că are cel puțin 25,4 milioane de mențiuni cu hashtagul #imcoldmakeup. Tendința de sezon este inspirată de zilele reci de iarnă, în care pielea capătă o culoare roșiatică naturală atunci când este expusă vântului rece și ninsorii abundente

Machiajul „I’m cold” are ca scop punerea în valoare, după cum am menționat, efectele naturale ale frigului asupra tenului nostru. La fel ca o zi pe pârtie la schi sau săniuș într-o zi cu temperaturi sub zero grade, trendul imită acel nas roșu al lui Rudolf și obrajii roz pe care îi avem după ce ne-am petrecute câteva ore bune în aer liber.

Machajul tenului

Pentru a reproduce tendința, începem prin a aplica pudră translucidă peste produsele de machiaj ale tenului pentru a nu aplica ulterior blush-ul neuniform. Nuanța de fard de obraz folosită nu contează –  în schimb, cheia este plasarea produsului și o cantitate generoasă. Creatorii și artiștii TikTok realizează acest tip de machiaj sub formă de tutoriale. Cele mai multe dintre persoane aplică un fard de obraz cremos/ prăfos pe pomeți și pe nas, iar apoi îl estompează cu o pensulă sau cu degetele.

Este fardul de obraz vedeta tendințelor de frumusețe ale anului 2022? Machiajul de vară „Sunburn blush” transformat în look-ul de iarnă „I’m cold” ne spune că s-ar putea să fie adevărat.

Machiajul ochilor și al sprâncenelor

În continuare, machiajul ochilor este extrem de ușor de realizat. Scopul principal este iluminarea acestora, dar nu cu un simplu fard sidefat, ci cu un fard de pleoape alb. Astfel, se va aplica fie o bază cremoasă albă pentru o intensitate sporită, fie pur și simplu un fard alb – pentru un look mai puțin accentuat. Mai apoi, peste pleoapa albă se va aplica glitter, pigment sau sidef. Nu uitați de iluminarea colțului intern a ochiului, dar și a zonei de sub arcadă.

În ceea ce privește sprâncenele, se dorește o stilizare cât mai naturală a acestora. Astfel, firele de păr vor fi pieptănate cu ajutorul unui produs special care le și fixează în poziția dorită – în cazul în care clienta are sprâncenele laminare, cu atât mai bine! Nu se va insista pe umplerea golurilor din sprâncene decât dacă este absolut necesar.

Buzele

Stilizarea buzelor în acest machiaj este extrem de interesantă. Nu vom opta pentru un ruj convențional aplicat la perfecție pe întreaga suprafață a buzelor, ci dimpotrivă. Se va folosi un ruj pigmentat, cremos sau lichid, mat sau sidefat, sau chiar un fard de pleoape sau blush pentru a nuanța doar interiorul buzelor. Mai apoi se va estompa această nuanță către exteriorul buzelor, adică spre contur. Pentru a întregi look-ul se va aplica un gloss transparent pe buze și, gata!

Așadar, machiajul rece este cea mai recentă tendință beautytok care a izvorât din obsesia aplicației de a transpune în cam orice moment al vieții (cu siguranță ați văzut și machiajul de plâns). Dar, putem afirma cu tărie că machiajul „I’m cold” este cu adevărat drăguț și merită încercat – se realizează extrem de ușor și accentuează armonios trăsăturile purtătoarei.


Follow Us On Instagram