Comunitatea cosmeticienilor care pun siguranța clienților pe primul loc

Cel mai înalt nivel de siguranță trebuie să fie o prioritate în orice salon de cosmetică. Enbio Safe reprezintă comunitatea tuturor cosmeticienilor care iau măsuri pentru a proteja sănătatea clienților în timpul tratamentelor pe care le realizează.

Zilnic, personalul salonului trebuie să se asigure că spațiul de lucru este dezinfectat și sterilizat, pornind de la suprafețele cu care clienții intră în contact, până la sterilizarea instrumentelor folosite în cadrul tratamentelor și chiar purificarea aerului din salon. De asemenea, în timpul programului de lucru, personalul salonului trebuie să poarte mănuși de protecție de unică folosință și, preferabil, o uniformă de lucru, care să nu fie purtată în exteriorul salonului.

Pentru acestea, este recomandată utilizarea unui purificator de aer și a unor produse dezinfectante de calitate, adecvate pentru tipurile de suprafețe utilizate, iar pentru sterilizarea instrumentelor este necesară o autoclavă. Autoclava de clasa B este recunoscută ca fiind cea mai eficientă metodă de sterilizare, datorită tehnologiei cu abur sub presiune, capabilă să elimine toate formele de microorganisme patogene, inclusiv sporii bacterieni, care nu pot fi eliminați doar prin dezinfectare.

Sterilizarea instrumentelor este esențială pentru evitarea transmiterii de infecții precum cele fungice, hepatitele B și C, HPV, HIV, care pot conduce la boli grave ulterior. Acestea se pot transmite foarte ușor de la o persoană la alta dacă instrumentele reutilizabile care intră în contact direct cu pielea clienților nu sunt sterilizate în mod corespunzător.

Autoclava Enbio este recunoscută de Ministerul Sănătății ca dispozitiv medical pentru sterilizare și vă ajută să garantați sterilitatea instrumentelor pe care le utilizați – și astfel siguranța clienților – într-un mod extrem de simplu. Autoclava Enbio S (clasa B) permite utilizarea a trei programe de sterilizare, dintre care puteți alege în funcție de tipul de instrumente pe care doriți să le sterilizați.

Pentru instrumentele masive, de care aveți nevoie imediat după procesul de sterilizare, este recomandat programul FAST, care sterilizează în doar 7 minute (sterilizare la 134

Autoclava Enbio permite, de asemenea, efectuarea testelor Bowie & Dick, Helix și Vacuum, pentru un plus de certitudine în ceea ce privește eficacitatea ei. Procesele de sterilizare sau testele efectuate sunt salvate automat sub formă de rapoarte pe unitatea USB care însoțește aparatul. Rapoartele de sterilizare pot fi accesate oricând, prin simpla conectare a unității USB la un laptop. Astfel, în cadrul unei inspecții din partea DSP, puteți demonstra cu ușurință că ați efectuat corespunzător sterilizarea instrumentelor utilizate. Autoclava Enbio dispune de un ecran tactil, ușor de înțeles, pe care sunt în afișate opțiunile de sterilizare și progresul fiecărui proces.

Cu misiunea de a-i susține pe profesioniștii din industria frumuseții în scopul lor de a le propune clienților servicii sigure și de cea mai înaltă calitate, Enbio, pe lângă conceperea unei autoclave revoluționare în acest moment pe piață, a lansat o hartă a saloanelor sigure. Harta se numește Enbio Safe și reprezintă locul virtual în care profesioniștii care pun siguranța pe primul loc își pot prezenta centrul de cosmetică.  Harta reprezintă, de asemenea, un punct de reper valoros pentru orice persoană în căutare de servicii de înfrumusețare sigure în apropierea lor. Așadar, merită să vă promovați centrul pe harta Enbio Safe!

Înregistrarea este gratuită. Pentru a vă marca centrul pe harta saloanelor sigure Enbio Safe, trebuie să utilizați o autoclavă Enbio pentru sterilizarea instrumentelor. Înregistrarea centrului se face pe site-ul Enbio, https://www.enbio.com/ro/enbiosafe/saloons/map/. Trebuie să vă conectați cu un dispozitiv cu acces la internet, să dați click pe „Vrei să-ți vezi salonul pe hartă?” și apoi să urmați instrucțiunile de pe pagină. Echipa Enbio va verifica cererea dumneavoastră de înscriere și dacă formularul este în regulă, vă veți vedea centrul marcat pe harta Enbio Safe în maximum 2 zile lucrătoare.

Siguranța devine din ce în ce mai mult un subiect de interes, nu numai pentru deținătorii de saloane de înfrumusețare, care au datoria de a oferi servicii în deplină siguranță, ci și pentru clienții care beneficiază de aceste servicii. Pentru a dobândi încrederea deplină a clienților, este important să le arătați, sau măcar să le comunicați, cum garantați siguranța lor în timpul tratamentelor. De aceea, nu ezitați să comunicați pe rețelele de socializare cât de sigur este centrul dumneavoastră, iar atunci când clienții vin la programare, aveți grijă să deschideți în fața lor pachetele cu instrumente, menționându-le că sunt sterilizate. Puteți, de asemenea, scoate instrumentele sterile din autoclavă în fața lor. Autoclava Enbio este ușor de transportat dintr-o cameră în alta, datorită faptului că nu are nevoie să fie atașată la o sursă fixă de apă. Autoclava Enbio se alimentează cu apă distilată sau demineralizată dintr-un recipient de dimensiuni mici (o sticlă de 1l, 3l, 5l).

În plus, puteți steriliza instrumentele fără probleme chiar în timpul tratamentelor sau înainte de începerea lor. Procesele de sterilizare foarte scurte (7, 15, 30 minute) vă oferă posibilitatea să sterilizați toate instrumentele de care aveți nevoie în timpul programului de lucru. Sunetul produs de autoclavă în timpul procesului de sterilizare atinge doar 40 db, nefiind deranjant nici pentru dumneavoastră și nici pentru clienți.

Un tratament de calitate este un tratament realizat în siguranță. Așadar puneți siguranța pe primul loc, alăturați-vă comunității de profesioniști Enbio Safe și mândriți-vă cu centrul dumneavoastră sigur!

 


Follow Us On Instagram