Cea mai valoroasă resursă – timpul

Sursa foto: www.unsplash.com

 

„Nu am timp” este, probabil, expresia care ar câștiga cu succes locul 1, dacă vreodată s-ar realiza un top al celor mai rostite expresii ale omului modern.

Câți dintre noi spunem sau gândim că nu avem timp? Mulți… Ce e oare cu timpul acesta? Unde se duce, astfel încât rămânem fără el?

Din discuțiile cu cei din jur, poți să-ți dai seama ușor că în viața profesională ar fi nevoie mereu de mai mult timp, astfel încât să nu rămână sarcini neîndeplinite de pe o zi pe alta. Și chiar dacă de multe ori omul muncește mult peste cele maxim 8 ore pe zi recomandate, tocmai pentru a nu rămâne nimic restant pentru următoarea zi, parcă tot nu e timp. Cumva, cu cât e mai mult timp… cu atât apar mai multe de făcut și cu atât crește nevoia de (și) mai mult timp.

Și dacă lucrezi și pe cont propriu, cum este cazul multor specialiști din industria frumuseții, atunci nevoia de timp este și mai mare decât cea unui angajat – pentru că industria beauty evoluează continuu și, foarte rapid, apar tehnologii inovatoare, tehnici noi, produse noi. Apoi tu, ca specialist, ai obiective de atins, vrei să te perfecționezi, ești într-o continuă evoluție și tu. Ca să le poți face pe toate, în ritmul în care evoluează piața, ai nevoie… da, să dedici timp. Mult timp!

Și dacă ar fi doar viața profesională cea în care timpul să fie insuficient, ar fi bine. Dar nu, timpul pare a fi insuficient și în viața personală, în special dacă ai deja o familie, copii. Și iată, ușor apare tendința de a renunța mereu la ceva (timp cu familia, sport, distracție, relaxare) pentru a face altceva „mai important”– motivul fiind, evident, lipsa de timp pentru a le face pe toate.

În realitate, nu timpul este problema reală, ci percepția noastră despre el și prioritățile fiecăruia. Uneori e nevoie să ne (re)analizăm viața și să vedem ce e cu adevărat important pentru noi, ce contează? Să renunțăm la dorința de a le face pe toate (perfect!) și să evaluăm costurile pe care le plătim în această încercare. Uneori, este nevoie să ne oferim nouă înșine exact ce avem impresia că ne lipsește – timp.

Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram