Beneficiile incredibile ale proteinei vegane

Consumul suficient de proteină este extrem de important pentru sănătatea corpului, am putea spune chiar crucial. Proteina ajută organismul să repare celulele și să creeze altele noi și este deosebit de importantă în creșterea și dezvoltarea copiilor și adolescenților, dar și pentru femeile însărcinate. Putem spune cu încredere că proteinele sunt elemente de bază ale vieții. Fiecare celulă din corpul uman este alcătuită din lanțuri de aminoacizi, care sunt în sine elementele de bază ale proteinelor. Proteinele sunt formate din 20 de aminoacizi din care 9 sunt esențiali și nu pot fi produși de către organismul nostru, ceea ce înseamnă că trebuie să provină din dietă.

 

Proteinele sunt de bază în organism deoarece ajută la susținerea și creșterea nivelului de energie, ajută la creșterea masei musculare, repară țesuturile și mușchii și sunt esențiale pentru producerea de enzime și neurotransmițători care lucrează în mod constant pentru a menține funcțiile cerebrale, digestia și metabolismul în funcțiune.

Corpul nostru pierde și înlocuiește aproximativ 2 milioane de celule pe secundă și fără proteine ​​adecvate din dieta noastră, corpul nostru nu este capabil să repare celulele deteriorate sau să producă altele noi.

De aceea este extrem de important pentru organism ca atunci când adoptăm o dietă vegană sau dorim să ținem post să înlocuim proteina animală cu proteina vegană!

Proteina ​​de origine animală nu mai este singura sursă optimă de proteine pentru organism, proteina ​​vegană poate îndeplini exact aceleași funcții și, în plus, este mult mai bine tolerată de către sistemul digestiv și mult mai bine asimilată în corp.

În timpul postului, sau atunci când adoptăm o dietă bazată pe plante, pudra de proteină vegetală este cea mai bună alegere pentru a ne putea lua necesarul de proteine pentru ca organismul să funcționeze în parametrii normali.

Există multe tipuri de proteine vegane, cea mai populară fiind proteina de mazăre care este, de asemenea, și una dintre cele mai concentrate forme de proteine vegetale. Pudra de proteine vegetală ​​este o modalitate ușoară și eficientă de a crește aportul de proteine ​​pentru persoanele care nu primesc suficiente proteine ​​în dieta lor.

Pe www.nutriversum.ro poți găsi proteine complexe de orez și mazăre, dezvoltate special pentru vegani și cei cu intoleranța la lactoză. Fiecare porție conține 22 grame de proteină vegană, are un conținut scăzut de carbohidrați și grăsimi, și este soluția perfectă pentru toți cei care cu intoleranță la lactoză care nu pot consuma derivați din lapte, indiferent de motiv.

Proteina Vegane Din Mazăre Și Orez este 100% proteină pe bază de plante, nu conține lactoză, nu conține zer, are un conținut ridicat de fibre și are un ambalaj extrem de practic, resigilabil.

Este un produs ideal pentru persoanele ce au nevoie de o cantitate suplimentară de proteine, sunt la dietă, doresc să îți crească masa musculară, fac sport activ, dar și veganilor care au nevoie de un supliment de proteine,

Beneficiile proteinelor vegane:

Proteina vegană este ușor absorbită de organism

Pudra de proteine ​​vegetale este mult mai ușor de descompus, procesat și absorbit de către organism. Asta înseamnă că organismul poate descompune mai ușor proteina și o poate folosi mai bine pentru creșterea celulelor și pentru a repara țesutul muscular. Este ideală în mod special pentru persoanele cu metabolismul lent.

Proteina vegană este o sursă excelentă de fier

Proteina vegană din mazăre este o sursă excelentă de fier, la fel de bună precum carnea roșie. O porție de pudră proteică de mazăre conține 35% din necesarul zilnic de fier. Este ușor de incorporat în dietă și asigură necesarul zilnic de fier de care organismul are nevoie.

Proteina vegană este, de asemenea, o sursă de grăsimi sănătoase

Grăsimile sănătoase sunt esențiale în dietă pentru absorbția vitaminelor în organism. Proteina Vegane din Mazăre și Orez oferă 2% grăsimi sănătoase la fiecare porție. Grăsimile saturate sănătoase conținute în pudra de proteine ​​vegane ajută, de asemenea, la reglarea apetitului și a greutății, la controlul nivelului hormonal, al zahărului și al digestiei.

Proteina vegană stimulează metabolismul

Un alt beneficiu al pudrei de proteine ​​pe bază de plante este stimularea metabolismului. Este ideală pentru pierderea în greutate, metabolizarea alimentelor, arderea grăsimilor și stabilizarea metabolismului.

Proteina vegană oferă un plus de vitamine și minerale

Nu este un secret pentru nimeni că dietele pe bază de plante sunt pline de vitamine și minerale esențiale. Același lucru este valabil și pentru consumul de pudră proteică pe bază de plante. Proteina din mazăre oferă antioxidanți și vitamine care pur și simplu nu se găsesc în pudrele de proteine ​​din zer. Proteina vegană oferă o modalitate rapidă de a consuma necesarul zilnic de legume și proteine ​​într-o singură porție.

Proteina vegană ajută la controlul greutății

Proteina vegană reglează metabolismul și reduce pofta de mâncare. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a controla numărul de calorii consumate într-o zi. Pudra proteică pe bază de plante este în mod natural mai scăzută în calorii datorită naturii sale vegetale. În esență, pudra de proteine ​​vegetale acționează ca o versiune mult mai condensată a fructelor și legumelor, dar din punct de vedere caloric este mult bună.


Follow Us On Instagram