Denis Radu – despre viață, stil și colaborări

https://www.instagram.com/koss.photography
Photo credit: koss.photography

Mereu implicat în proiecte sau plecat în vacanțe, ești un om incredibil de activ. Cum reușești să ai atât de multă energie și ce faci pentru a te menține în formă, gata oricând de acțiune?

Pur și simplu nu îmi place să pierd timpul. Așa am fost mereu, de când eram mic, agitat din fire și dornic să fac cât mai multe cu putință.

În ceea ce privește energia – am mereu. Și asta pentru că merg la culcare la ora 22:00, șase zile din șapte, merg la Bloom Clinique unde fac oxigenoterapie odată la fiecare două săptămâni și alternez săptămânal perfuzii cu vitamine sau glutation. Pe lângă asta, mănânc echilibrat și merg la sală în fiecare dimineață.

Ai organizat o mulțime de evenimente și de press tripuri – am vrea să știm, însă, care este proiectul tău preferat, la care ai lucrat cu mult drag și care ție se pare de referință pentru cariera ta?

Au fost multe de referință și multe dragi. Îmi este greu să aleg, dar aș putea spune că franciza internațională Lush Cosmetics, de la începutul carierei mele, a fost una dintre ele. Îmi sunt foarte dragi press tripurile la Anna Charisma Chalet de pe Valea Avrigului și balurile caritabile, atât cele organizate pentru Rotary, cât și cele pentru Școala Americană.

Colaborezi cu foarte multe clinici de îngrijire și ești fan al tratamentelor faciale și corporale. Care este tratamentul tău preferat?

Nu cred că am un tratament preferat, îmi este greu să aleg unul singur. Testez mereu noutățile de pe piață și am grijă să mă informez cu privire la fiecare aparat. În fiecare an apar tehnologii noi, iar eu încerc să țin pasul cu ele, să le testez și să văd dacă îmi sunt potrivite, să văd ce rezultate au și cum se mențin în timp.

Într-adevăr, merg regulat la tratamente faciale la salonul The Aexpert și pentru tratamente injectabile la dr. Florin Juravle, dar este vorba despre un mix de tratamente pe care le fac regulat, nu am unul singur la care mă raportez. Iar în ceea ce privește tratamentele corporale, voi rămâne mereu fan al masajului, îmi place la nebunie. La fel de tare îmi plac tratamentele cu radiofrecvență sau ultrasunete, pentru rezultatele fenomenale pe care le-am obținut de-a lungul timpului.

Sunt tratamente pe care le recomanzi tuturor?

Tratamentele, faciale sau corporale, se aleg în funcție de nevoi, te tipul de piele, de obiective. Este greu de recomandat un tratament anume care să fie general valabil și care să aibă un impact pozitiv asupra tuturor. Ce pot recomanda tuturor sunt tratamentele de curățare și hidratare, indiferent de aparat, de produse, de tipul de ten sau de problemele individuale.

Nu ai cum să dai greș cu ele și pielea are nevoie de curățare în profunzime și de hidratare. Le recomand cu precădere la trecerea dintre anotimpuri, atunci când tenul are nevoie de un plus de ajutor pentru a face față schimbărilor de temperatură. La finalul verii, după ce pielea a fost agresată de soare, sau în mijlocul iernii când tenul suferă în mod special din cauza frigului.

Vedem adeseori la tine pe Instagram în stories toate produsele cosmetice pe care le testezi. Cum ai grijă de tenul tău, ai o rutină de îngrijire? O poți împărtăși?

Nu am o rutină foarte complexă, însă îmi curăț tenul dimineața și seara, aplic un toner, cremă de hidratare, iar când ies din casă – întotdeauna SPF 50, indiferent de anotimp, nu folosesc SPF doar pe timpul verii. Curățarea foarte atentă, dimineața și seara, este pasul cel mai important. La fel și alegerea cremelor potrivite tipului meu de ten. Testez mereu produse și țin mereu pasul cu cele mai noi dintre acestea.

În rest, încerc săptămânal să îmi pun câte o mască hidratantă și patch-uri sub ochi. Recomand produsele coreene care sunt foarte bune și accesibile, mai ales cele pe care le găsiți la Moonglow în Promenada Mall București sau online.

De curând ai început o colaborare nouă și ai primit un ceas Rolex, unul dintre cele mai râvnite ceasuri, atât de către femei, cât și de către bărbați. Cum ai ales ceasul și de ce?

Toate la timpul lor, consider eu. Cum l-am ales… a fost simplu. Mie îmi plac lucrurile versatile, mai ales când vine vorba de accesorii; îmi place să mixez aur cu argint, iar ceasul Oyster Rolex de la AGS Jewelry, se încadrează perfect alături de bijuteriile pe care le port.

Este un ceas care va arăta mereu impecabil și care își va păstra eleganța în timp. Consider că este o investiție în imagine, un accesoriu care face o diferență foarte mare atunci când este purtat, indiferent de ținuta aleasă, și care nu se devalorizează în timp, ba dimpotrivă, valoarea îi poate crește.

Accesoriile de lux, deși extrem de dorite, nu sunt ușor accesibile. Care sunt sfaturile tale pentru cei care doresc să facă astfel de achiziții? De unde ar trebui să cumpere, la ce să aibă grijă și ce anume să caute?

Eu vad accesoriile de lux și ca pe o investiție care nu se devalorizează, ci din contră, valoare lor poate crește constant. Pentru cei care nu își permit un ceas nou sau o bijuterie de brand nouă, sau nu vor sa investească atât de mult, pot apela la cei de la AGS Jewelry din Piața Romană, unde pot găsi o multitudine de branduri de lux la prețuri foarte bune.

Produsele pre-loved sunt de preferat în defavoarea celor noi, mai ales atunci când vorbim de accesorii de lux. Până la urmă, obții același produs, aceeași calitate, doar că la un preț mult mai accesibil. Este un deal super bun pentru cei care doresc să investească în produse de foarte bună calitate fără a plăti prețuri enorme pentru ele.

În ce branduri consideri că merită investit atunci când vrei să cumperi accesorii de lux?

Clar ține de gusturile și posibilitățile fiecăruia. Importante este să te informezi înainte și să vezi ce branduri pot fi valorificate ușor ulterior. Poate că nu sunt imparțial acum, dar consider că un ceas Rolex va fi mereu o investiție care merită. Nu doar că este o piesă timless, dar este o piesă care va fi valoroasă și peste 50 de ani. Un accesoriu pe care îl poți lăsa moștenire copiilor sau nepoților, știind cu siguranță că se vor bucura de el. La fel sunt și ceasurile Omega sau anumite bijuterii Cartier. Sunt branduri în care merită investit, trebuie doar să te informezi atunci când decizi să o faci.

Știm despre pasiunea ta pentru parfumuri, ochelari de soare și ceasuri. Care este obiectul la care nu ai renunța niciodată?

Foarte grea întrebare, greu de ales. Probabil că ochelarii mei preferați de vedere sunt cei de la Cartier, iar pentru ochelari de soare prefer brandul Dita pe care îi găsiți la Eye Temple în București. Chiar am enorm de multe perechi de ochelari de soare și este foarte greu să aleg între ele. Îmi plac toate! Și le port pe toate, fiecare cu stil și mood diferit, potrivite pentru ocazii diferite.

La parfumuri treaba se complică, mereu îmi găsesc câte un new love, însă clar Rundholz, Byredo și câteva branduri de pe Calaj Perfume rămân în top.

Ești recunoscut pentru stilul tău vestimentar non-conformist, cum ți-ai caracteriza stilul vestimentar și cum a ajuns să fie definitoriu pentru tine?

Nu mă regăsesc într-un stil anume. Îmi place să fiu comod, să mixez hainele între ele, să exagerez uneori sau să epatez. Mă îmbrac în funcție de unde merg și, în primul rând, de cum mă simt în acel moment. Încerc pe cât posibil să port eu hainele și nu ele pe mine.

Am tot experimentat cu țesături, forme și culori, și am reușit să descopăr în ce mă simt bine și ce mi se potrivește. Investesc în calitate, înainte de toate, și în piese vestimentare care mă fac să arăt și să mă simt bine. Nu sunt un fan declarat al hainelor care au inscripționate branduri pe ele, să se vadă din avion unde ai fost la shopping. Mai degrabă aleg piese din materiale bune, lucrate impecabil.

În garderoba mea, accesoriile fac diferența și prefer să investesc mai mult în curele, încălțăminte, genți și ceasuri. Cred cu tărie că orice ținută poate fi scoasă din anonimat cu ajutorul accesoriilor potrivite, indiferent de cât de simplă ar putea părea la început acea ținută. Așa că aleg piese în funcție de necesitate, calitate, design și, uneori, doar în funcție de dorințe.

Care sunt obiectele tale vestimentare preferate pentru iarna aceasta? Ce nu ar trebui să lipsească din garderoba niciunui bărbat în anotimpul rece?

Iarna ador să port hanorace, pe care le port cu trenciuri din stofă și geci din piele, puloverele over size, șepci și cizme, clar. Iarna este un anotimp în care trebuie să alegi cu grijă cu ce decizi să te îmbraci înainte să ieși pe ușă. În primul rând să de simți confortabil și să nu îngheți de frig în numele modei. Apoi, trebuie să ai grijă să nu arăți ca și cum ai decis să porți tot ce ai în șifonier doar pentru că afară sunt 0 grade. Nu este incredibil de dificil, însă e nevoie să avem un echilibru între confort și design.

Din garderoba nimănui consider că nu  ar trebui să lipsească: geaca din piele și trenciul din stofă. Iar din garderoba mea personală – pantalonii din piele.

 


Follow Us On Instagram