Vindecarea se intampla cand abordam lucrurile integrat: minte si suflet, corp si spirit

“Medicina trebuie sa insemne vindecare. Iar vindecarea se intampla cand abordam lucrurile integrat: minte si suflet, corp si spirit” – doctor Ioana Berciu, membru al Academiei Americane de Medicina AntiAging si al Institutului de Medicina Functionala USA

 

Doctorul Ioana Berciu – Medic Medicina  Generala si Director Medical ProLon® Romania a participat la sfarsitul anului trecut la cea de a 29-a editie a Congresului Mondial gazduit de Academia Americana de Medicina AntiAging (A4M), un eveniment de renume in medicina anti-imbatranire. Conferinta lider in industrie a reunit aproape 4.000 de participanti, 300 de expozanti lideri in industrie si peste 70 de vorbitori de renume mondial, si a avut loc la Venetian-Palazzo Resort din Las Vegas,  in perioada 9-12 decembrie 2021.

Ioana Berciu este membru al Academiei Americane de Medicina AntiAging si al Institutului de Medicina Functionala USA. Prestigioasa academie americana este dedicata progresului tehnologiilor si transformarilor din domeniul sanatatii care pot combate bolile cronice asociate cu imbatranirea. Academia ofera educatie medicala continua, activitati si formare prin intermediul entitatii sale de educatie avansata. Academia Americana de Medicina AntiAging este in prezent liderul global pentru accesul premium pe care il ofera la cele mai recente inovatii, tehnologii inovatoare si terapii in medicina functionala si anti-imbatranire.

Congresul organizat de Academie despre medicina antiaging ne prezinta de fiecare data cele mai noi descoperiri stiintifice si studii in domeniul longevitatii. Pregatirea profesorilor-doctori de acolo, calitatea informatiei, valoarea studiilor si inovatia produselor si serviciilor sunt, toate impreuna, motivul pentru care este deja o traditie sa fiu prezenta in fiecare an la acest Congres. Cred in accesarea continua la educatie si resurse pentru dezvoltare si invatare.”, a declarat Ioana Berciu – Medic  Medicina  Generala si Director Medical ProLon® Romania.

Congresul mondial din acest an a evidentiat numeroasele lacune reale facute si mai evidente de pandemia COVID-19. Abordand presiunea continua asupra sistemului de sanatate si a sanatatii populatiei, agenda conferintei a abordat crizele de sanatate neglijate, cum ar fi epidemiile de sanatate neurologica si boli mintale, cresterea imunitatii, cresterea lonvegitatii si greselile majore in domeniul sanatatii si categoriile de pacienti defavorizate.

Evenimentul de referinta in ceea ce priveste educatia medicala continua, a prezentat de la informatii de ultima ora bazate pe dovezi, la oameni de stiinta renumiti, factori de schimbare a industriei si experti clinici. Peste 150 de prezentari despre cele mai recente subiecte din medicina anti-imbatranire si integrativa, au fost sustinute de catre cei mai renumiti clinicieni si cercetatori din lume, inclusiv revolutionarul biogerontolog doctor Valter Longo, Directorul Institutului de Longevitate din California si autorul cartii Reteta Longevitatii.

Evenimentul a fost moderat de medicul Kien Vuu, unul dintre apreciati medici de performanta si longevitate, specializat in optimizarea umana si medicina regenerativa. Pe langa conducerea congresului in calitate de moderator, dr. Vuu a sustinut si o prezentare despre „starea de dezvoltare”, explorand modul in care indivizii pot obtine sanatatea optima, longevitate si performanta maxima.

Participantii Congresului Mondial au avut ocazia sa-si imbunatateasca experienta la conferinta prin accesul exclusiv la Sala de expozitii si la sesiuni de educatie medicala profesionala. Reprezentand cele mai inovatoare produse si servicii din domeniul medicinei anti-imbatranire si integratoare, 300 de companii expozante au prezentat produse, dispozitive si servicii terapeutice noi. Punctele de atractie au inclus dispozitive de vindecare energetic si tehnologii digitale avansate de sanatate.

Medicina trebuie sa insemne vindecare. Iar vindecarea se intampla cand abordam lucrurile integrat: minte si suflet, corp si spirit, analize si investigatii medicale medicale dar si context de viata si trairi. Toate inseamna un tablou care ne arata de unde plecam si cum putem ajunge la destinatia dorita: o viata traita indelung si cu vitalitate.”, a mai declarat medicul Ioana Berciu.

Medicul Andrew Heyman, Director de Afaceri Academice din cadrul Academiei Americane de Medicina AntiAging a dezbatut in cadrul congresului unul dintre cele mai profunde subiecte,  respectiv “sanatatea creierului”. „Interactiunea profunda dintre minte si creier ne este dezvaluita abia acum prin intermediul descoperirilor stiintifice din multe discipline. Modul in care cunoastem lumea din jurul nostru, invatam si crestem, raspundem la evenimentele stresante si dezvoltam abilitati de a face fata, toate servesc la construirea a ceea ce numim “casei constiintei”. Sub aceste idei se afla realitatea biologica, masinaria materiala, care formeaza baza constientizarii de sine si atentiei. Cum optimizam axa minte-creier pentru a imbunatati imbatranirea si longevitatea? Cum maximizam rezistenta neurologica si cum construim rezerva metabolica pentru a preveni tulburarile neurodegenerative? Care sunt secretele regenerarii ingropate adanc in creier? Oameni de stiinta, cercetatori si clinicieni de talie mondiala s-au adunat pentru a decoda unele dintre cele mai importante intrebari ale epocii si pentru a dezvalui progrese avansate in neurostiinte, psihoneuroimunologie si conexiunea fundamentala dintre minte si creier.

Congresul Mondial gazduit de Academia Americana de Medicina AntiAging este un eveniment extrem de asteptat care isi propune sa contribuie la construirea unei comunitati medicale mai rezistente.  Examinand cele mai avansate perspective si strategii referitoare la sanatatea creierului, optimizarea starii de bine, longevitate,  imbatranire, etc, toti specialistii si cercetatorii de talie mondiala au oferit participantilor informatiile si resursele pentru a-si putea proiecta si construi urmatorul capitol in domeniul sanatatii bazate pe stiinta. Misiunea Academiei Americana de Medicina AntiAging este de a redefini medicina moderna, oferind clinicienilor educatia si resursele necesare prin educatia medicala continua in medicina longevitatii, rezilienta metabolica si ingrijirea intregii persoane.


Follow Us On Instagram