Avantajele epilării definitive cu laser

 

Tuturor ne sunt cunoscute avantajele, dar mai ales dezavantajele folosirii, pe termen lung, a metodelor clasice de îndepărtare a părului nedorit, fie că vorbim despre ceară, creme sau aparate manuale/electrice pentru epilat.

Inconvenientele acestor metode sunt practic inexistente în cazul epilării definitive, despre care ne explică pe larg dr. Raluca Harnagea, medic specialist dermatologie în cadrul clinicii R Aesthetic Clinic.

Procedurile de înfrumusețare dureroase, costisitoare și frecvente pot deveni cu ușurință o corvoadă obositoare, mai ales în perioadele în care avem alte priorități, de la sarcini suplimentare la locul de muncă și activități dedicate familiei și până la relaxarea binemeritată din vacanță.

Indiferent de zona corpului pentru care avem în vedere îndepărtarea părului nedorit, epilarea cu laser ne scapă de această grijă definitiv, rapid și fără disconfort.

Ce este epilarea definitivă?

Principiul pe care se axează epilarea definitivă este unul simplu: lumina emisă de laser este absorbită de pigmentul firului de păr (melanină), este transformată în căldură și determină distrugerea foliculilor piloși, răspunzători pentru creșterea firelor de păr. Prin distrugerea acestor foliculi, este întrerupt, practic, întregul proces de creștere a firelor de păr.

Deoarece firele de păr nu au același stadiu de creștere și, deci, nu se află la aceeași adâncime, epilarea definitivă se face progresiv.

Numărul de ședințe necesare este stabilit în funcție de culoarea pielii și de tipul de păr. În majoritatea cazurilor, sunt necesare 3 până la 8 ședințe. Recomandată este o pauză de 6-8 săptămâni între ședințe. O dată la 12-24 luni pot fi necesare tratamente de întreținere.

Avantajele epilării definitive

Chiar dacă ne-am obișnuit cu durerea din timpul epilării cu ceară, cremă sau cu aparatul, este bine de știut că epilarea definitivă este mult mai puțin dureroasă. Mai mult, după primele două ședințe, poate deveni un moment de relaxare.

Atunci când este realizată de către un specialist, cu o tehnologie performantă, precum Altesse Nanolaser Trilogy, epilarea definitivă poate fi folosită și în cazul bărbaților, dar și al persoanelor cu pielea foarte sensibilă.

Combinând beneficiile celor 3 lungimi de undă, Alexandrite 755nm, Diode 808nm și Yag 1064nm, epilarea definitivă cu Altesse Nanolaser Trilogy este recomandată pentru orice tip de păr, de la blond la negru, dar și pentru orice grad de sensibilitate, deoarece folosește tehnologie de triplă răcire (apă, aer, semiconductor), pentru un tratament cât mai confortabil.

Epilarea definitivă este o procedură sigură, inclusiv în situația în care există afecțiuni ale pielii, precum vitiligo. În plus, iritațiile, leziunile și foliculita, cauzată de multe ori de epilarea prin smulgerea firului de păr, pot dispărea complet atunci când apelăm la epilarea definitivă. După fiecare tratament cu Altesse Nanolaser Trilogy, firul de păr crește mai fin, mai subțire și mai rar.

Epilarea definitivă, o investiție pe termen lung

O ședință de epilare cu laser durează doar câteva minute pentru o zonă mică (inghinală sau axile) și până la o oră pentru tot corpul, iar rezultatele sunt pe termen lung. În plus, atunci când apelăm la epilarea definitivă, pe lângă timp, economisim și bani. Investiția făcută pentru epilarea la salon, pentru achiziționarea aparatelor de epilat, alături de timpul dedicat pentru a avea mereu un aspect îngrijit sunt mai mari decât în cazul epilării definitive.

Pe dr. Raluca Harnagea o puteți găsi la R Aesthetic Clinic, www.ralucaharnagea.ro


Follow Us On Instagram