Unghii naturale, sănătoase şi lungi

Cum?

Unghii naturale, sănătoase şi lungi
Unghii naturale, sănătoase şi lungi

de Maria Pop, MAGNETIC NAIL

În saloane intră frecvent cliente care preferă unghiile naturale, însă ele nu cresc la lungimea dorită. Mulţi tehnicieni recomandă din start unghiile tehnice în astfel de cazuri.

Trebuie să examinăm mai întâi unghiile clientei pentru că sunt situaţii în care unghiile se prezintă bine, sunt întreţinute correct şi, aparent sănătoase. Soluţia corectă ar putea fi doar un tratament de creştere a rezistenţei acestora. Pe piaţă sunt prezente multe produse dezvoltate în acest scop. De obicei pentru fiecare problemă existând un tratament special: cum ar fi soluţii pentru creşterea unghiilor, pentru unghii casante, exfoliate, uscate, crăpate, fragile etc. Clienta care în urma tratamentului va avea unghii sănătoase, rezistente şi lungi, se va mândri cu ele, aducându-ne noi clienţi!

Soluţiile pentru creşterea rezistenţei unghiilor naturale trebuiesc folosite însă cu precauţie. Majoritatea au în compoziţie formaldehidă tocmai în scopul creşterii rezistenţei. Dacă unghiile sunt expuse timp îndelungat acţiunii formaldehidei, ele se vor îngălbeni şi vor deveni casante. De aceea nu se recomandă folosirea soluţiilor pentru creşterea rezistenţei unghiilor naturale pe o perioadă mai lungă de 3 luni consecutive.

Există cazuri în care unghiile clientei sunt atât de moi şi fragile încât singura soluţie eficientă este aplicarea de unghii tehnice. Datorită evoluţiei spectaculoase a tehnologiei unghiilor este posibil să creăm unghii tehnice cu un aspect extrem de natural – atât din gel cât şi din acryl. Probabil nu există stilist de unghii căruia să nu îi fi fost adresată întrebarea: “Dăunează unghiile tehnice unghiilor mele naturale?” din partea clientelor. Răspunsul este categoric: “Nu!” dar cu condiţia ca tehnicianul de unghii să lucreze cu produse profesionale de renume care există şi s-au menţinut pe piaţă de ani buni. A lucra cu produse dezvoltate şi îmbunătăţite în mod continuu prin muncă minuţioasă în laboratoare performante, oferă garanţia calităţii şi satisfacţiei atât pentru clientă cât şi pentru tehnician.

Aplicate corect, gelurile şi acrilul profesional oferă un aspect aproape natural unghiilor, rezistând fără probleme, dar mai mult, sub ele unghiile naturale devin mai rezistente(gelul sau acrilul contribuie chiar la refacerea structurii acestora).

Gelurile Soak-off (geluri “solubile” – fiind îndepărtate prin dizolvare în acetonă) sunt şi ele eficiente în creşterea rezistenţei unghiilor naturale. Acest tip de gel din cauza flexibilităţii mărite, poate fi aplicat cu succes şi pe unghiile de la picioare, având acelaşi efect benefic asupra rezistenţei lor.

Pe scurt: să nu ne grăbim să aplicăm fiecărei cliente unghii tehnice, ci mai întâi să examinăm problema şi să recomandăm un tratament pentru creşterea rezistenţei unghiilor naturale în cazul în care unghiile clientei se prezintă bine sau să aplicăm unghii tehnice folosind gel şi acril de calitate(sub care unghia naturală devine mai rezistentă).


Follow Us On Instagram