Tratamente sigure pentru vindecarea unghiilor încarnate sau deformate

Tratamente sigure pentru vindecarea unghiilor încarnate sau deformate
Tratamente sigure pentru vindecarea unghiilor încarnate sau deformate

de Edit Constantinescu

Denumirea ştiinţifică a unghiei deformate/încarnate este unguis incarnatus sau onychocryptosis. În cazul unghiilor ale căror colţuri apasă părţile laterale ale degetului provocând dureri putem spune că avem de a face cu o unghie încarnată.

Tăierea incorectă a unghiilor (tăierea prea scurtă a unghiilor picioarelor sau rotunjirea marginilor acestora), încălţămintea strâmtă, ciorapii inadecvati a căror compoziţie nu este 100% bumbac şi transpiraţia abundentă a picioarelor pot determina apariţia aşa-numitelor unghii încarnate. Acestea cresc în ţesuturile moi din jurul degetelor, îndeosebi al celor mari. Ţesutul din jurul unghiilor, de cele mai multe ori, se infectează. Persoanele cu unghii curbate sau îngroşate sunt cele mai susceptibile, deşi oricine poate suferi de unghii încarnate ca urmare a unei răni sau datorită îngrijirii improprii a picioarelor O mare atenţie trebuie acordată de persoanele diabetice în tratatea şi prevenirea afecţiunilor minore ale piciorului, deoarece în timp se pot transforma in afectiuni serioase.

Tratarea unghiei încarnate

Tratamentul constă în corectarea unghiilor, fără durere. Montura compusă din 3 părţi se ataşează individual la fiecare persoană chiar dacă există o inflamaţie sau o hipergranulaţie în jurul unghiei. Până în prezent, sistemul a avut succes la aproximativ 300.000 de cazuri eliminând durerea cauzată de operaţii.

În Germania, această metodă este practicată de către medici, asistenţi medicali, podologi şi pedichiurişti. Prin vindecarea completă şi mulţumirea bolnavului, terapeutul îşi câştigă următorii pacienţi. Montarea se efectuează doar de personele calificate şi autorizate în acest scop. Autorizaţia de practică se obţine după un seminar de 1 zi în care se învaţă teoria privind funcţionarea sistemului urmată de practica de montare pe unghii.

Cum funcţionează?

  • puterea de ridicare a unghiei se dozează prin fixarea celor 3 sârme şi învârtirea sârmei de cuprindere (Schlaufe).
  • aplicarea nu necesită o intervenţie dureroasă
  • sistemul este potrivit pentru orice formă de unghie, indiferent de grosime şi de lăţime
  • se aplică şi pe unghii cu hipergranulaţie
  • efectul asupra unghiei este de durată
  • nu răneşte unghia sau pielea
  • montura nu deranjează la purtarea pantofilor
  • se elimina operaţia
  • nu necesită repaus la pat

Montarea sistemului pas cu pas

Aceasta este o metodă inovatoare pentru corectarea tuturor formelor de unghii încarnate. Acest clip adeziv poate fi folosit în aproape toate cazurile de unghii deformate, încarnate şi dureroase.

Este potrivit pentru aproape toată lumea – chiar şi pentru copii mici şi diabetici. Acest sistem este o alternativă uşoară pentru reglementarea anomaliilor.

Ajută la creşterea naturală şi sănătoasă a unghiei. Prin această metodă simplă se evită intervenţiile chirurgicale. Este personalizat în funcţie de mărimea unghiei şi se poate aplica imediat, stopând durerea. Îmbunătăţirea este vizibilă şi resimţită de către pacient.

Activarea clipului adeziv durează numai câteva minute. Sistemul poate fi montat numai de către persoane calificate.

Acest sistem combină puterea sârmelor cu beneficiile auto-adezivului. Acesta este compus dintr-un fir de sârmă care se agaţă de marginea unghiei acesta fiind ataşat cu un tampon mic de plastic pe suprafaţa unghiei.

Sistemul se bazează pe forţa de revenire a firului de sârmă. Rezultatele rapide şi eficiente sunt pe termen lung. Forţa de revenire a sârmei are o acţiune constantă şi flexibilă asupra unghiei . Astfel, chiar şi unghiile foarte deformate pot fi corectate. Forţa care acţionează asupra unghiei poate fi dozată în următoarele variante: uşor, mediu, tare.

Pentru mai multe informaţii despre aceste sisteme de tratament intră pe www.unghii-incarnate.ro


Follow Us On Instagram