Trăsăturile noastre, conform astrologiei chineze – partea a doua –

CALUL

Calul de Metal – născut în 1930, 1990

Calul de metal este reprezentat de imaginea unui metal forjat de foc, ca o sabie robustă. Deții un talent înnăscut și nu ai avea nevoie de nicio pregătire formală pentru a absorbi noi abilități și informații. Te bucuri permanent să înveți lucruri noi, având o afinitate pentru educație.  Interesele multiple te fac să te disciplinezi pentru a-ți atinge potențialul maxim. Adori libertatea și deții o dorință profundă de a te realiza. Nu accepți cu ușurință ajutorul și consideri că solicitarea acestuia este un semn de slăbiciune. Astfel, poți avea un aer de superioritate și tinzi să nu ai răbdare cu cei ce nu dețin calități diverse. Poți deveni absorbit în detalii, deoarece ești perfecționist. Ești foarte direct și poți fi chiar dominator, însă toate acestea pot ascunde o sensibilitate profundă. Foarte generos din fire, acest lucru poate duce la griji legate de bani, în ciuda norocului pe care îl ai. În spatele abordării îndrăznețe asupra vieții, tânjești după calm și pace, iar casa trebuie să îți  fie un refugiu față de lume. Ai o imaginație bogată și, de multe ori, trebuie să te ferești de griji pentru a nu deveni copleșit. Al șaselea simț te face să profiți de fiecare ocazie, dar trebuie să și muncești pentru a rămâne conectat la prezent. Poți deveni nemulțumit imaginându-ți realizările și fericirea din viitor, așa că încearcă să te bucuri de prezent.

Calul de Apă – născut în 1942, 2002

Ești asociat unui izvor cu apă termală care izvorăște plin de căldură și iubire din interior. Dragostea, familia și relațiile sunt de o importantă majoră pentru tine. Ești extrem de inteligent și, în aceeași măsură, creativ, o combinație ce te face să ieși în evidență în cercul tău social. Ai tendința de a deveni deveni nerăbdător sau nerezonabil, însă succesul va veni dacă reușești să îți controlezi aceste emoții cu diplomație.  Muncești din greu pentru succes și prosperitate. O calitate extraordinară pe care o ai este abilitatea de a comunica ușor, priceperea în folosirea cuvintelor. Aduci bucurie într-o conversație plictisitoare și știi cum să obții răspunsuri chiar de la cele mai închise persoane. Modul subtil și delicat te fac să duci persoanele într-o zonă de confort, ducând conversația în direcția dorită. Iubești să îi ajuți pe ceilalți, tânjind să găsești relațiile ideale, fie că este vorba de prietenii sau dragoste. Ești extrem de talentat și ai aptitudini organizatorice. Poți deveni arogant, deoarece nu îți place să te supui altora. Uneori, instabilitatea emoțională te poate face suspicios, nesupus sau irascibil. Pragmatismul te determină să profiți de oportunități imediat ce apar. În conversații ești scurt și la obiect.

Calul de Lemn – născut în 1954, 2014

Ești reprezentat de către un copac robust atins de razele soarelui pe frunzele perfect conturate. Această imagine arată puterea interioară extraordinară de care dai dovadă. Cu o minte deschisă și o viziune amplă asupra vieții, deții o fermitate în deciziile pe care le iei, având totodată și un puternic simț al individualității. Curajul te propulsează către succes, iar carisma și șarmul îți dau o multitudine de idei creative. Poți avea o personalitate duală, pentru că poți fi îngăduitor și milos, dar și dominator și tăios.  Succesul este ușor de atins, datorită capacității tale de a identifica și a măsură oportunitățile financiare. Ești practic în gândire și ai o viziune de ansamblu asupra lucrurilor. De multe ori vei avea idei și opinii cu mult înaintea altor persoane. Ai capacitatea de a aduna informații din mai multe surse și de a le da mai departe într-un mod unic și interesant. Datorită acestor abilități, comunicarea verbală și în scris sunt punctele tale forte. Ai demnitate, te respecți, și știi cum să te mândrești cu asta. În plus, iubești pacea și armonia, știind să te bucuri de micile momente frumoase. Poți fi un antreprenor excelent, pentru că ai aptitudini în a conduce, ești diplomat și înmânat de dorința de succes. Ai grijă să nu devii prea încăpățânat, pentru că tinzi să nu îi asculți pe ceilalți.

Calul de Foc – născut în 1966

Reprezinți imaginea calului mitic de foc. Deții o personalitate puternică, fermecătoare și dinamică. Ești neînfricat, îndrăzneț și aventuros, cu darul de a trece peste provocări atunci când ești inspirat și motivat. Poți fi extrem de concentrat, hotărât și muncitor și gândești întotdeauna la scară mare. Observator și rapid în învățare, cu o perspectivă agresivă și perfecționistă, mintea ta orientată către succes creează mereu idei noi și caută noi oportunități. Ești analitic și practic, precum și imaginativ și creativ, așa că ai un potențial extraordinar atunci când îți poți valorifica talentele. Ești extrem de independent și vei fi încăpățânat în fața interferențelor, deoarece îți iei responsabilitățile în serios și ești meticulos în abordarea lor. Este posibil să fii la fel de dur cu tine însuți. Amintește-ți că nu trebuie să porți totul pe umerii tăi. Ești foarte intuitiv, dar deseori trebuie să depui efort pentru a învăța să ai încredere în instinctele tale, deoarece, în mod ironic, în momentele tale de îndoială este cel mai probabil să eșuezi. Ai o minte deschisă, cu o puternică tendință umanitară, fiind adesea atras să faci o muncă pentru binele semenului tău. Deși poți judeca și critica excesiv, ești, de asemenea, sensibil, blând și tandru cu cei pe care îi iubești. Deși ai o nevoie profundă de dragoste și afecțiune, poți descoperi că unele dintre prieteniile tale sunt de scurtă durată și că uneori ești singur. Ar putea fi benefic pentru tine să dezvolți un sentiment mai mare de detașare pentru a-ți calma neliniștea interioară.

Calul de Pământ – născut în 1978

Imaginea Calului de Pământ este cea a unui vulcan. De aceea, poți fi încăpățânat și irascibil, trăsături ce pot duce la certuri și discuții chiar și de la cel mai banal subiect. Ai capacitatea de a-ți sacrifica propriile dorințe pentru a atinge un bine mai mare, suprem. Ai o inimă blândă, te bucuri de compania oamenilor și te poți concentra în a-i ajuta pe cei ce au nevoie. În jobul tău sau cariera ta ești perfecționist și disciplinat. Ești binecuvântat cu abilitatea de a găsi succesul prin instinctele antreprenoriale pe care le ai în mod natural. Ai o combinație neobișnuită de putere și fire blândă, însoțite de o determinare puternică. Pentru a atinge succesul este necesar să ai o educație bună pentru a-ți rafina calitățile interioare și pentru a scoate tot ce e mai frumos din tine. Nu investești încredere ușor în oameni, dar când o faci, ești cel mai loial și protector prieten.

 

CAPRA

Capra de Metal – născut în 1931, 1991

Comoara îngropată este reprezentativă pentru tine. Reflectă faptul că în interior ascunzi multă substanță în ceea ce privește caracterul tău, față de ceea ce se poate observa la suprafață. Ești fermecător, prietenos și popular, iar calitățile tale naturale de conducere te împing să devii independent și să obții un mare succes personal. Ceea ce îți dorești în cele din urmă este faima și puterea, și te bucuri de competiția implicată pentru a le câștigă, mai ales pentru că ești priceput și capabil să evaluezi rapid oamenii și situațiile. Având o personalitate dominatoare și de preluare a controlului, ai puțină toleranță la erori. Ești capabil să îți îndrepți toată atenția asupra unui singur obiectiv, motiv pentru care căile alese se dovedesc a fi de succes. Călătoriile și libertatea sunt foarte importante pentru tine, încât adesea îți vei adapta cariera în funcție de acestea. Nevoia de libertate joacă un rol important și în auto-exprimare. Este important să înveți arta compromisului, pentru a nu trece peste cei care îți stau în cale. Învață să îți economisești banii cu înțelepciune. Creează-ți ordine în viață pentru a evita acțiunile impulsive. Focusându-te, vei face mereu alegerile potrivite și vei câștiga înțelepciune. Ai încredere că poți să îți dezvolți și latura umanitară.

Capra de Apă – născut în 1943, 2003

Capra de Apă este reprezentată de vaporii de apă.  Acest lucru indică faptul că ești permanent în mișcare, în căutare de noi oportunități. De asemenea, poți avea un sentiment de neliniște în sinele tău. Capra de Apă reprezintă sufletul, energia și spiritul, eul interior. Ești extrem de amabil, inteligent, spiritual și independent. Adesea etichetat drept „cu picioarele pe pământ”, ești cunoscut pentru abordarea problemelor în mod practic și rațional.  Prezinți un sentiment remarcabil de încredere în sine și creativitate, în același timp fiind analitic și practic. Nevoia de stabilitate există, însă vei caută modalități de a-ți potoli neliniștea interioară. Iar pentru această neliniște, vei căuta permanent adevărul în spiritualitate. Deții autocontrol, fiind perfecționist și mândru de realizările tale. Învață să ai încredere în instinctele tale și să îți cunoști ființa interioară. Este posibil ca sinceritatea ta să nu fie apreciată sau înțeleasă de toată lumea. Ai nevoie să îți dezvolți răbdarea. În privința banilor, tinzi să te îngrijorezi când există o lipsă de numerar, însă aceste situații se întâmplă doar pe perioade scurte de timp. Totuși, este necesar să înveți să îți cheltuiești banii cu înțelepciune. De asemenea, este recomandat să înveți rapid să depinzi de tine însuți.

Capra de Lemn – născut în 1955, 2015

Capra de Lemn întruchipează imaginea unui supraviețuitor, precum a vegetației care prosperă în condiții de deșert. Ești grozav în crearea de rețele (networking) și în comunicare. Ești un bun judecător al caracterului uman, însă destul de sensibil, preferând adesea solidaritatea, care te poate face să renunți la independență. Vei fi mereu înconjurat de prieteni buni datorită caracterului tău. Înclini către spiritualitate, cu interes în a te menține ocupat și bine informat. Ai nevoie de un scop în care să crezi pentru a deveni dedicat. Chiar și atunci când te confrunți cu eșecuri, rezistența te face să perseverezi. Odată ce îți stabilești calea, poți învinge multe provocări. Adori luxul și tânjești după un stil de viață extravagant. Ești, de asemenea, dispus să muncești din greu pentru a trăi în acest mod. Dar pentru a experimenta împlinirea totală, este bine să te încrezi în intuiția pe care o ai. Ai tendința de a fi uneori egoist și cu nevoia de a fi în control. Nevoia aceasta de control te poate face oarecum exigent și critic față de ceilalți. Ar trebui să depui toate eforturile pentru a gestiona acest lucru, deoarece alții ar putea să îl considere puțin ofensator. Poți trece de la extaz la disperare. Când acest roller coaster emoțional iese la suprafață, poți trece de la compasiune la frustrare. Un alt indiciu al extremelor este predispoziția ta de a lua viața puțin prea în serios. Poți deveni cu ușurință deprimat și nemulțumit, așa că trebuie să te ferești de autosabotare.

Capra de Foc – născut în 1967

Trosnetul unui foc aprins îți surprinde esența. Acesta reflectă natură gregară, spontană și extrovertită pe care o ai. Ești dinamic, hotărât, energic și idealist. Extraordinar de inteligent, posezi o personalitate dominatoare, plină de vitalitate și energie. Ești o persoană cu un suflet mereu tânăr. Talentul artistic te însoțește toată viața. În plus, poți prezenta și abilități spirituale. Prin aceste trăsături, găsești modalități de a-ți exprima originalitatea. Ești, de asemenea, un gurmand cu gusturi rafinate la mâncare și ești mai înclinat către artă și filozofie. Ai un fler pentru faimă și bogăție și devii excelent în a-ți gestiona banii. Aceste calități îți oferă posibilitatea de a face multe lucruri fără griji, motiv pentru care crezi că nimic nu este imposibil. Chiar dacă există puține obstacole în calea succesului tău, cheia este să te concentrezi pe un singur obiectiv. Acest lucru îți permite să îți concentrezi energiile acolo unde este nevoie și să descoperi dulceața asociată cu marele succes, pentru că visurile mărețe se materializează atunci când te concentrezi pe sârguință și muncă grea. Ajută faptul că înveți rapid. Poți absorbi repede cunoștințele, deși, în cazul tău, acestea se aplică mai ales la chestiuni practice. Nu ai rata nicio invitație la cea mai recentă sau mai importantă întâlnire socială, deoarece ești văzut ca sufletul petrecerii. Natura ta jovială este contagioasă și îți place să fii în preajma oamenilor, sentimentul fiind reciproc. Precum trosnetul unui foc care arde, ești mai zgomotos și mai vorbăreț decât mulți indivizi. Excelezi în arta sarcasmului și a umorului sec și iubești să te înconjori de alții la fel ca tine. Trebuie să te ferești de neliniștea ta înnăscută. Dacă nu îți iese planul, poți deveni capricios.

Capra de Pământ – născut în 1979

Ești reprezentat vizual de nisipul auriu cald și mătăsos al deșertului. Acest lucru reflectă capacitatea ta de a reține informații și înțelepciunea. Imaginativ, expresiv, entuziast, îndrăzneț, curajos, talentat, atractiv – sunt câteva dintre multele calități pe care le deții. Împreună cu natură ta sensibilă și practică, ești capabil să construiești o bază solidă în drumul tău, pe măsură ce progresezi în afaceri, carieră și viață. Mentalitatea ta arată că ești înaintea timpului tău și te deosebește de toți ceilalți. Natura curioasă te determină să studiezi mai multe subiecte care ți-au stârnit interesul. Însă dorința de a cunoaște totul te poate copleși până la punctul de a-ți secătui energia mentală și de a deveni indecis în alegeri. Pentru că adori provocările, îndrăznești să îți asumi un proiect sau o cauză interesantă și vei păși în aceasta cu toată inima. Oamenii pot conta pe tine că vei fi prezent până la sfârșit. Indiferent de ceea ce ai fost de acord să preiei, spiritul tău întreprinzător te va motiva să creezi și să dezvolți concepte și idei în substanță. De asemenea, ești motivat să îi ajuți pe alții într-un fel sau altul. Fiind intuitiv, ești capabil să captezi tendințele sau problemele care se întâmplă în jurul tău. Deoarece ai capacitatea de a aduce oamenii și resursele împreună, ești priceput în a-ți consolida rețeaua și a construi comunități, asigurând astfel o situație de câștig-câștig pentru toți cei implicați. Poți avea sentimente de nesiguranță, absorbind mai mult decât poți suporta, în speranța de a dovedi mai mult, pentru că recunoașterea din partea celorlalți contează mai mult decât îți place să recunoști.

 

MAIMUȚA 

Maimuța de metal – născut în 1980

Porți imaginea unui lingou de aur, care reprezintă atât rezistența, cât și valoarea. Acest lucru denotă faptul că ai principii puternice și că ai capacitatea de a îndura greutăți în viață. Pe parcursul vieții apar multe obstacole pe care trebuie să le depășești pentru a obține succes. Toate acestea îți vor forma, în cele din urmă, caracterul și te vor ajuta să îți atingi echilibrul emoțional și securitatea, pentru că te naști cu o neliniște și o nevoie permanentă de stabilitate. Deții o minte deschisă, cu foarte multă stăpânire de sine. În esență, ești perfecționistul care trebuie să se ferească de stres și îngrijorare, pentru că un simț profund al responsabilității te obligă să te concentrezi pentru a lucra, chiar și atunci când te simți plictisit sau obosit. Deși preferi să fii în poziții de conducere, ești prietenos, carismatic și cu picioarele pe pământ, iar aceste trăsături te fac un jucător de echipă. Nu agreezi prostia și poți fi extrem de sincer, cu abilități naturale de negociere și o înțelegere profundă a naturii umane. Ești distras și spiritual, cu un simț al umorului inedit. Ai tendința de a-i pune pe alții pe primul loc și ești foarte generos. Atunci când ai găsit o anumită stabilitate intelectuală și emoțională, vei munci adesea de două ori mai mult decât colegii tăi.

Maimuța de Apă – născut în 1932, 1992

Ești înfățișat de o navă mare, scufundată, cu toate amintirile încuiate în cabine. Fidel acestei imagini, te trezești adeseori cufundat în gânduri, amintindu-ți evenimentele trecute. Inteligent, înțelept, spiritual, pasionat și plin de resurse, cu o multitudine de idei noi, ești o persoană blândă, dar cu temperament vulcanic. Poți acționa dramatic când emoțiile își spun cuvântul. Când vine vorba de finanțe, nu prea reușești să pui bani deoparte. Carismatic și sociabil, ești înzestrat cu convingeri puternice și o minte ascuțită, plăcându-ți să spui ceea ce gândești. Ești original în modul de abordare și la fel de inventiv. De asemenea, ai un talent nativ în a citi caractere. Ești genul de persoană care rezolvă problemele de orice natură. Îți dorești pace și liniște, dar, deoarece vrei și o viață frumoasă, vei munci mai mult pentru a-ți atinge scopul, desigur cu ambiție și determinare. Ești activ, pragmatic, productiv, diplomat, intuitiv, cu abilități organizatorice, cu capacitatea de a lucra cu oamenii. Poți părea indecis uneori, dar asta doar până te setezi să faci un anumit lucru.  Aspiri să ai o reputație și ai permanent o curiozitate mentală. Datorită dinamicii și versatilității tale, poți amesteca afacerile cu viață socială. Fiind extrem de creativ, vei căuta mereu căi de a-ți îmbunătăți cunoștințele.  Iubești cunoașterea. Renunță la scepticism pentru succes.

Maimuța de Lemn – născut în 1944, 2004

Imaginea Maimuței de Lemn este cea a unui copac maiestuos privit toamna, cu frunzele sale în nuanțe spectaculoase de galben-auriu. Jovial, iubitor de distracție și armonios sunt cuvintele ce te descriu cel mai bine. Genial din punct de vedere social, fermecător, toate aceste calități te fac să fii o persoană extrem de plăcută pentru ceilalți. Cu un zâmbet învingător și o personalitate carismatică, se poate spune că ești o persoană pozitivă, destinată succesului. Comunicarea este una dintre cele mai bune abilități ale tale. Stilul de comunicare este articulat, plin de umor și expresiv. Pentru că nu ai probleme în a fi înțeles, ești capabil să obții ce îți dorești și să influențezi situațiile în favoarea ta. Toate aceste calități te fac și un lider grozav. Chiar și atunci când deciziile sunt dificile, ești capabil să implementezi soluția adecvată. Anii maturității vin cu autoritate și respect, pe care le vei impune chiar și dușmanilor tăi. Ești privit ca un înțelept. Chiar dacă obții succes în viață, îți poate lipsi împlinirea spirituală. Este posibil să afișezi o fațadă, când în realitate ai temeri multe. Pentru a combate acest lucru, este necesar să îți dedici timpul unei cauze mai mari. Prin aceasta vei găsi adevărata mulțumire.

Maimuța de Foc – născut în 1956, 2016

Maimuța de Foc este privită că soarele ce strălucește peste o apă, de pe suprafața căreia se reflectă lumina. Posezi o putere interioară care, combinată cu determinarea, te face o forță de luat în seamă. Ești foarte inteligent, idealist, emoțional și creativ. Poți fi un adevărat vizionar. Nu îți place eșecul, ceea ce te poate face extraordinar de ambițios și hotărât, dar se poate, de asemenea, să îți fie frică să îți asumi riscuri și chiar te poate face indecis, deoarece te temi să nu faci o alegere greșită. Acorzi o mare atenție detaliilor și ai puteri uimitoare de concentrare, astfel că, atunci când îți pui energia într-o idee sau proiect, ești capabil să obții un mare succes și să îi inspiri pe alții cu entuziasmul tău. Evită să devii excesiv de critic cu ceilalți. Având o nevoie profundă de libertate, te vei răzvrăti împotriva restricțiilor. Nu lăsa sarcinile până în ultimul minut pentru a fi sigur că îți îndeplinești responsabilitățile. Știi să fii fermecător și cald. Ești onest și direct în relațiile tale, plin de compasiune, cu un mare simț al datoriei, umanitar și îți place să ai un rol activ în comunitate. Tinzi să îți faci foarte multe griji pentru ceea ce cred alții despre tine. Aceeași preocupare pentru percepția ta publică poate fi motivul pentru care ești atât de mândru de aspectul tău și întotdeauna cu o bună prezentare.

Maimuța de Pământ – născut în 1968

Ești reprezentat de imaginea munților stâncoși bogați în minerale. Această reprezentare reflectă multitudinea de talente ascunse pe care le ai. Deții o capacitate puternică de a motiva și influența alți oameni cu personalitatea ta magnetică. Ești foarte inteligent și te străduiești să obții cele mai bune rezultate în tot ce faci. Setea ta de a învăța, explora și analiza, deschide o lume de oportunități. Ai un farmec natural și o personalitate carismatică care atrage o mulțime de admiratori. Personalitatea ta  gregară este iubită și prețuită de prieteni, familie și cunoștințe. Ești instinctiv și intuitiv, astfel poți rezolva probleme foarte ușor. Înțelegerea pe care o ai asupra situațiilor și a oamenilor ajută la simplificarea oricăror circumstanțe.  Ești idealist, versatil, entuziast, capricios, inovator, loial, plin de compasiune și conștient din punct de vedere spiritual, cu un simț acut al percepției.  Ești o persoană dreaptă, care respectă codul fraternității și onorează toate valorile de viață. În general, ai o bună reputație în rândul oamenilor, datorită generozității, personalității sensibile și a naturii înțelegătoare. Muncești din greu și perseverezi în mod constant pentru a obține succesul în carieră și afaceri. Este posibil să faci avere dacă te dedici politicii sau antreprenoriatului. Iubești călătoriile și aventura, ceea ce te face să tânjești după schimbare din când în când. Acest lucru se poate manifesta prin neliniște, nerăbdare și stare de spirit ce îți vor afecta viața într-un mod negativ. Cu toate acestea, atunci când  găsești inspirație, găsești un entuziasm brusc de a explora și de a începe noi activități. Oricât de talentat ai fi, devii  jucăuș, distras și destul de dornic să îți exprimi natural exuberanța, și așa vei fi întreaga ta viață – tânăr la suflet și sincer.

Continuarea în următoarea ediție…

 

Consultant Acreditat Feng Shui
și Coloanele Destinului
Vladimirov Cristina
Tel: 0747 551 005 | fengshui4yourhome@gmail.com


Follow Us On Instagram