Stefano Anselmo – Il Maestro

Stefano Anselmo – Il Maestro
Stefano Anselmo – Il Maestro

de Stefano Anselmo

il Maestro

M-a surprins întotdeauna prima privire pe care Stefano Anselmo o lansează chipului persoanei pe care urmează să realizeze o Magie: privirea sa serioasă și concentrată nu este doar a unui profesionist extraordinar ci şi a unui om de știință curios. Cercetările sale sunt în antropologia esteticii, de aceea eu personal consider că nu realizează un simplu machiaj” (Mauro Balletti, fotograf)

Stefano Anselmo şi-a desfășurat activitatea în mai multe sectoare de modă alături de cei mai buni creatori italieni. A lucrat cu cele mai renumite reviste și agenții de publicitate, semnând campanii de presă şi televiziune până la discografie unde a colaborat cu autori de mare prestigiu. Colaborează cu Mina încă din 1977 iar cu Anna Oxa din 1983.

Consultant de imagine și machiaj pentru şedinte foto, campanii publicitare, videoclipuri muzicale cu Alice, Gianni Bella, Marcella Bella, Loredana Berte, Renata Cossotto, Greta Garbo, Gigliola Cinguetti, Giole Dix, Foi Richard, Flavia Fortunato, Raina Kabaiwanska, Pooh, Mia Martini, Benedetta Mazzini, Milva, Massimiliano Pani, Platinette, Queen, Vasco Rossi, Enrico Ruggeri, Stirling St Jaques,The Event, Ami Stewart, Caterina Valente, Ornella Vanoni, Renato Zero, etc.

“De la începutul omenirii există o forță subtilă şi misterioasă care atrage ființele una către cealaltă, o forță care nu aparține conștiinței. Acest impuls se numește Seducţie.”

(Stefano Anselmo)

Aproape un profesor de vocație, el a lucrat în multe țări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Statele Unite. De la școala lui au ieșit sute de make-up artişti, dintre care mulți sunt acum profesioniști apreciaţi în Europa, America și Asia.

Stefano Anselmo are aproape două sute de articole scrise pentru reviste importante şi este autorul a numeroase publicații profesionale precum: Diventare esperti nu’ di trucco (Cum să devii expert în machiaj), Il trucco nella vita, nell’arte, nello spettacolo (Machiajul în viața de zi cu zi, în artă, pe scenă), Il trucco e la maschera (Machiajul şi masca), Tecnica e l’arte del trucco. Come sei, come potresti essere (Tehnica şi arta machiajului. Cum eşti, cum ai putea fi)

Reportajele realizate de el sunt prezentate în congresele de profil din Italia, Austria, Franţa, Israel, Portugalia, Rusia, Senegal, Spania, Statele Unite, Elveţia. A susţinut seminarii de formare și specializare pentru profesioniștii și studenții din lumea modei, din estetică şi machiaj, make-up artişti, hairstilişti şi designeri de costum istoric în cadrul a diferite instituții, și școli, în Italia și în străinătate, inclusiv în cadrul European Fashion School.

Cercetător pasionat în domeniul cosmeticii a participat ca orator unic la seminarul cu tema «Cosmetica şi coafura în Egiptul antic», cu ocazia Festivalul de Ştiinţă din Genova și la Universitatea din Trieste, în cadrul proiectului „Casa vieţii”.

Din 2003 a început o colaborare cu I.U.L.M Milano unde a predat cursuri de costum african în «Expert în procesul de integrare multiculturală». În același an a luat naştere o colaborare fructuoasă cu revista FOCUS în calitate de consultant istoric de machiaj. În acest context au loc reconstituiri al unor personaje din antichitate, din Grecia Antică şi chiar din istoria Mafiei.

Este „secretarul“ Centrului de Orientare pentru Studii africane, asociație culturală care are ca obiectiv să colecteze, să furnizeze și să disemineze informații bibliografice. Organizează și coordonează o rețea de experți în discipline africane, facilitează accesul studenţilor la arhivă şi organizează evenimente culturale.

Nu în ultimul rând, împreună cu Marco Manfredini a fondat Accademia Stefano Anselmo – International Beauty Factory Milano unde au loc cursuri de specializare în machiaj de teatru, de film, fotografic şi artistic.

Stefano Anselmo va fi la Bucureşti pe 25 şi 26 octombrie 2014 cu ocazia Make up Fest.


Follow Us On Instagram