Erori de permanent make-up?

O soluţie: Pigment remover de la Nouveau Contour!

Erori de permanent make-up?
Erori de permanent make-up?

de Diana Gulan

International Trainer Nouveau Contour Global, www.dianagulan.ro

“Cu toate că ne-ar plăcea să putem afirma că în micropigmentare nu apar erori, ei bine…trebuie să admitem că nu este chiar aşa.”

Dacă vorbim despre erori putem enumera doar câteva: desene nepotrivite, culori nefireşti, tehnici inestetice, dimensionare anormală a sprâncenelor, volumizare exagerată a buzelor, eyeliner exagerat sau eronat desenat.

Dar nu numai erorile de execuţie sunt de menţionat, ci şi cele determinate de utilizarea materialelor sau a echipamentelor improprii şi/sau artizanale: tuşuri ce au altă destinaţie decât micropigmentarea – motivaţia alegerii lor fiind preţul extrem de redus; accesoriile prost alese în raport cu tehnica ce trebuie executată – ex. module de ac nepotrivite, şi acest lucru este posibil datorită tehnicianului care oferă servicii fără a fi urmat cursuri specializate de micropigmentare (adesea nici măcar de cosmetică!) sau folosirea unor echipamente artizanale (îmi asum ceea ce afirm!) care nu pot asigura, nici pe departe, precizie şi acurateţe desenului, lucrării propuse.

O altă categorie de situaţii în care este nevoie de corectarea vechilor lucrări este cea în care, din diferite motive, fizionomia pacientului s-a modificat ulterior procedurii iniţiale. Pentru noua fizionomie va fi nevoie de un cu totul alt desen, altă formă sau poate chiar altă tehnică. Aş enumera aici traumatisme, intervenţii chirurgicale necesare sau variaţia masivă în greutate: o persoană care se îngraşă/slăbeşte foarte mult îşi modifică trăsăturile, măsurătorile vor avea alte rezultate… micropigmentarea iniţială fiind parţial sau total compromisă!

Indiferent de situaţia în care se încadrează pacientul nostru, se pune problema „dispariţiei“ totale sau parţiale a micropigmentarii anterioare. Cum se poate realiza acest lucru? În anumite situaţii menţionate mai sus, varianta de lucru propusă este folosirea de către pigmentist a produsului specific care se numeşte Pigment remover de la Nouveau Contour.

Pigment remover NC este recomandat pentru ştergerea totală a urmelor pigmentărilor vechi doar cu o condiţie: ca acestea să fi fost executate cu pigment specific micropigmentarii! Este un produs ultra-profesional care poate determina rezultate foarte bune dar care este autorizat pentru utilizare doar după absolvirea training-ului specific de 1 zi. În funcţie de nuanţa care trebuie ştearsă, de intensitatea acesteia, de numărul de şedinţe de pigmentare care au avut loc pe acea suprafaţă de-a lungul anilor, de structura pielii în zona respectivă dar şi de profunzimea la care a fost introdus pigmentul în trecut, numărul de şedinţe recomandat poate să varieze de la 1 şedinţă până la 4-5 sau chiar 6. Perioada de refacere a pielii între aceste şedinţe este de 5-6 săptămâni, timp obligatoriu! necesar pentru a stabili rezultatul obţinut şi necesitatea executării sau nu a unei noi intervenţii. Pielea nu suferă modificări structurale sau ale aspectului, cu condiţia ca tehnica de lucru să fie total şi complet respectată. Şi pacientul trebuie să respecte strict indicaţiile post-procedură. De asemenea este indicată o bună pregătire a acestuia în ceea ce priveşte evoluţia sa ulterior intervenţiei, a procentajului în care este posibil să se diminueze nuanţa iniţială, întotdeauna fiind indicat să i se inducă aşteptări ceva mai pesimiste, să înţelegă că durata vindecării este uşor mai lungă decât cea în urma unei pigmentări şi că rezultul pozitiv se va instala câte puţin în fiecare zi din cele 5-6 săptămâni ce vor urma până la următoarea întâlnire.

Este recomandabil ca fiecare tehnician să îşi realizeze un album cu fotografii ale cazurilor lucrate şi pe care să îl prezinte pacientului înaintea procedurii. Acestea trebuie să surprindă momente de genul: înainte, imediat după, după 1-2 zile, după 1 săptămâna, după 2 săptămâni, după 4 săptămâni… extrem de detaliat!

Academia Internaţională de Micropigmentare Nouveau Contour organizează atât cursuri basic de permanent make-up şi master class-uri pentru tehnici speciale (hairstroke, full lips, smokey eyes sau medical), dar şi Master Class – Pigment Removal, Master Class – Trouble shoot sau Master Class – Color Identification System.

Informaţii şi înscrieri:

www.cursurimicropigmentare.ro;

academie@cursurimicropigmentare.ro;

Tel : 0723696496

Diana Gulan

International Trainer Nouveau Contour Global

www.dianagulan.ro


Follow Us On Instagram