Stabilirea obiectivelor pentru anul 2023

Dacă vă întrebați care este sfatul numărul unu pentru atingerea obiectivelor, este să vi le stabiliți cu adevărat! Poate părea evident, dar atât de mulți oameni nu își fac niciodată timp să se așeze și să își stabilească obiective clare. Mulți oameni au obiective vagi și tind să ia decizii reactive, în loc să urmeze proactiv o cale bine trasată, cu un punct final bine definit.

Mai puțin de 1% dintre oameni au obiectivele scrise la propriu, iar aceasta este o mare greșeală. Trebuie să le notați pe hârtie! Unele persoane au în portofel o bucată de hârtie pe care sunt scrise cele mai mari obiective ale lor. Și le poartă cu ei peste tot și le recitesc în mod regulat. Atunci când vă vedeți în mod constant obiectivele scrise, aveți tendința de a începe să faceți, fără să vă dați seama, lucruri care vă conduc spre atingerea lor.

Care este cel mai bun mod de a stabili și de a atinge obiectivele?

Este important să aveți o anumită structură pentru stabilirea obiectivelor. Urmați pași specifici, altfel riscați să vă simțiți copleșit și să ajungeți să aveți obiective și acțiuni lipsite de claritate și care nu vă pasionează. Trebuie să vă acordați măcar pentru a vă concentra, a gândi și a lucra metodic la fiecare pas.

Începeți cu o evaluare onestă a locului în care vă aflați în acest moment. Este foarte dificil să trasați o cale de urmat dacă nici măcar nu sunteți sigur unde vă aflați în prezent. Vă veți bloca sau vă veți pierde pe traseu.

Odată ce aveți o imagine mai clară a locului în care vă aflați acum, întrebați-vă unde doriți să fiți anul viitor pe vremea aceasta. Poate fi util să împărțiți obiectivele în categorii, cum ar fi: personal, sănătate mintală, financiar, fizic, muncă; orice domeniu al vieții voastre pe care îl considerați important. Mai apoi, puteți crea subclase ale categoriilor mari. De exemplu, un domeniu al muncii ar putea fi social media. Gândiți-vă unde vă aflați acum, care este numărul de urmăritori pe care îl aveți acum, câte postări ați realizat pe săptămână, ce fel de content și nu numai. Odată ce vă cunoașteți punctul de plecare și obiectivul final, trebuie să vă trasați traseul pentru a-l atinge.

Dar, înainte de a stabili în mod eficient calea de urmat, trebuie să vă evaluați obiceiurile, pentru a putea stabili care sunt cele pe care trebuie să le păstrați, care sunt cele pe care trebuie să le schimbați sau care sunt noile obiceiuri pe care trebuie să le adoptați. În cele din urmă, dacă nu faceți schimbări în ceea ce privește obiceiurile voastre, nu veți ajunge la îndeplinirea obiectivelor notate. În cazul în care continuați să faceți aceleași lucruri la nesfârșit, veți obține aceleași rezultate.

În continuare, faceți un brainstorming cu fiecare obiectiv pe care îl aveți pentru 2023. Imaginați-vă că puteți face absolut orice vă doriți. Orice vă place! Apoi, alegeți un obiectiv personal și un obiectiv legat de muncă pe care vreți să le realizați în următoarele 90 de zile – ideal este să începeți cu cele care vor avea cel mai mare impact asupra vieților voastre. Scrieți-le și puneți-le într-un loc în care să le vedeți de mai multe ori pe zi. Acesta ar putea fi frigiderul, biroul, raftul de deasupra patului sau poșeta. Și deveniți obsedați de ele! Ideea este de a vă conecta la subconștientul vostru.

Ultimul lucru pe care trebuie să îl faceți este să definiți ce trebuie să faceți pentru a transforma aceste obiective în realitate. Ce obiceiuri trebuie să aveți? Ce acțiuni trebuie să întreprindeți? Ce trebuie să încetați să faceți? În plus, este esențial să vă puneți următoarele întrebări:

  • Ce a mers bine pentru mine anul trecut?
  • Ce nu a mers bine pentru mine anul trecut?
  • Care este diferența dintre locul în care mă aflu acum și cel în care mi-aș dori să fiu?
  • Ce obiceiuri vreau să dezvolt?
  • La ce obiceiuri vreau să renunț?
  • Care sunt obiectivele pe care le am pentru acest an?
  • Care sunt cele două obiective, unul personal și unul legat de muncă, pe care îmi propun să le îndeplinesc în următoarele 90 de zile?
  • Ce trebuie să fac diferit pentru a face din aceste două obiective realitate?
  • Pe cine trebuie să am în jurul meu pentru a atinge aceste obiective?

Vă dorim un nou an plin de succes și împlinirea tuturor obiectivelor!


Follow Us On Instagram