Spray-uri de setare versus spray-uri de fixare

La prima vedere pare că facem comparația între două produse identice, nu-i așa? Ei bine, spray-ul de setare și cel de fixare sunt diferite, iar mulți dintre voi, makeup artiștii, știți deja acest lucru. Totuși, diferența este destul de fină, fiind foarte important să știm exact când se folosește unul și când se folosește celălalt.

Spray-uri de setare

Spray-ul de setare pare să fi devenit termenul general pentru orice spray folosit ca finisaj al machiajului. De multe ori, oamenii înțeleg greșit noțiunea de „spray de setare”. Cea mai frecventă greșeală vehiculată este aceea că spray-urile de setare au ca obiectiv longevitatea machiajului. Însă, nu este adevărat! Acesta este un mit atât de răspândit încât, în acest moment, probabil vă întrebați „Dacă nu oferă rezistență îndelungată machiajului, atunci ce rol au în procesul de makeup?”.

Ceea ce fac de fapt spray-urile de setare este să „topească” machiajul într-un singur strat uniform. De ce am avea nevoie de acest lucru? Ei bine, după cum bine știm, un machaj profesional cuprinde numeroși pași și, implicit, multe straturi de produs. Așadar, avem produse cremoase dublate de pudre: pudra liberă pentru zona de sub ochi pentru a fixa corectorul, pudra pentru fixarea fondului de ten, conturul/bronzerul, fardul de obraz și iluminatorul. Cu alte cuvinte, este vorba despre foarte multă pudră. Uneori, acest lucru poate face ca pielea să pară uscată, ternă, lipsită de sănătate și tinerețe, chiar dacă machiajul este impecabil. O soluție excelentă pentru a rezolva această problemă este spray-ul de setare. Acesta reușește să îmbine toate straturile aplicate pe tenul clientei și să ofere un aspect hidratat și lejer.

Spray-ul de setare este, de obicei, un amestec de apă, glicerină și uleiuri. În esență, apa și uleiurile se îmbină cu pudra aplicată pe tenul clientei și formează un lichid cu uscare rapidă, topind tot machiajul într-un singur strat. Glicerina ajută la reținerea umezelii și la menținerea unui aspect hidratat al feței clientei pentru tot parcursul zilei. De asemenea, sprayul de setare reduce nevoia de a reaplica pudră pe ten.

Spray-uri de fixare

Deci, ce este un spray de fixare? Din fericire, răspunsul la această întrebare este mult mai simplu decât explicația privind spray-ul de setare. Pe scurt: spray-ul de fixare „fixează” literalmente machiajul, menținându-l pe tenul clientei toată ziua. Spray-urile de fixare au, de obicei, cel puțin o cantitate minimă de alcool pentru a le ajuta să se usuce mai repede. În cazul în care clienta este sensibilă la alcool sau are pielea foarte uscată, acest produs ar putea să îi irite sau să îi usuce și mai mult pielea, așa că ar fi bine să omiteți acest pas.

Trucuri rivind spray-ul de fixare

Hack #1: Intensificarea fardului de pleoape

În cazul în care culoarea pe care doriți să o aplicați nu este atât de pigmentată, încercați acest truc: pulverizați puțin spray de fixare pe pensula de fard și aplicați culoarea ca de obicei. Va intensifica nuanța și o va menține pe pleoape pentru mai mult timp.

Hack #2: Alegeți o formulă cu SPF pentru protecție solară instantanee

Păstrați machiajul la locul lui și protejați pielea clientei de razele UV ale soarelui în același timp. Este perfect pentru acele ocazii în aer liber, când nu vreți să acoperiți tenul cu o cremă de protecție solară densă și lipicioasă sub machiaj.

Hack #3: Aplicați spray-ul de fixare pe buretele de machiaj

O modalitate de a face ca fondul de ten să se „lipească” de tenul clientei este să pulverizați puțin spray de fixare pe buretele de machiaj înainte de a-l aplica. Aceasta este o tehnică utilă pentru a împiedica fondul de ten să se transfere. Machiajul nu se va mai estompa, indiferent de situație.

Bonus: Refreshing mist

Refreshing misturile sunt adesea folosite înainte de machiaj pentru a oferi tenului o pulverizare răcoritoare și pentru a adăuga o hidratare suplimentară înainte de a aplica produsele necesare machiajului. Unele persoane folosesc, de asemenea, refreshing mistul pe parcursul zilei pentru a adăuga hidratare și pentru a-și reîmprospăta machiajul.

Așadar, asigurați-vă că utilizați fiecare produs în conformitate cu necesitățile clientelor și vă veți bucura de cele mai bune rezultate în ceea ce privește aspectul și rezistența machiajelor pe care le realizați.


Follow Us On Instagram