Să avem doar unghii frumoase în 2018!

Erika Mogyorosi, trainer NailShop

Ce te-a inspirat să alegi această profesie și de cât de multă determinare a fost nevoie pentru a ajunge trainer?

De mic copil am fost fascinată de artă, mai ales de muzică și pictură. Am avut câteva tendințe de a picta, dar până la urmă am urmat Facultatea de Muzică. Și, totuși, cum am ajuns în acest domeniu? Printr-o coincidență sau i-am putea spune soartă, noroc, dar poate că totuși cel mai potrivit ar fi dragoste, și încă una la prima vedere. De atunci am rămas fanatică și iubitoare a acestei meserii! Și eu cred că toți cei care își iubesc meseria vor să se perfecționeze continuu, iar mai apoi să predea aceste informații tuturor celor care vor ca această meserie să fie într-adevăr o artă. Și uite așa am devenit trainer!

Dintre toate cursurile de formare profesională și documentarea de orice fel, care a avut cel mai mare impact, la nivel profesional?

Pe parcursul celor 12 ani petrecuți în acest domeniu, am urmat foarte multe cursuri de perfecționare cu mari maeștri, însă cea care a avut cel mai mare impact asupra mea a fost Valentina Denisenko. Ea a fost și va rămâne idolul meu. Am reușit să ajung la ea acum 7 ani și pot spune că a fost un imbold în meseria mea. Asta nu înseamnă că ceilalți traineri nu și-au pus amprenta asupra muncii mele. Fiecare a reușit să adauge un plus de valoare bagajului meu de cunoștințe.

Care este cea mai mare satisfacție din punct de vedere profesional de până acum?

Cea mai mare satisfacție pentru mine a apărut de-a lungul acelor momente în care persoana a cărei mână am lucrat-o a plecat de la mine cu zâmbetul pe buze și a fost mai mult decât recunoscătoare că are mâinile super frumoase. Nimic nu se compară cu mulțumirea deplină a clientelor, nici certificatele și nici diplomele, fiindcă toate acestea le obținem tocmai pentru ele.

Ce înseamnă această profesie pentru tine?

Ce înseamnă profesia pentru mine? Hm, chiar este o întrebare foarte bună, mai ales acum, când lumea se plictisește repede de orice și întotdeauna căutăm noi satisfacții și alte provocări. Profesia mea este o provocare continuă, care mă mulțumește profund, ea fiind multilaterală. Reușesc să fiu un stilist bun pentru clientele mele, un artist și nu în ultimul rând un trainer pentru cursante.

Timpul devine o resursă tot mai importantă. Cât de greu este să împaci viața profesională cu o familie fericită?

Eu cred că în ultima perioadă am încercat să fac tot posibilul să nu fie una în defavoarea celeilalte. Sunt momente când meseria mă solicită mai mult, iar atunci trebuie să lucrez mai mult, însă ulterior încerc să echilibrez balanța petrecând puțin mai mult timp cu familia. Nu este întotdeauna ușor, dar o femeie reușește dacă vrea cu adevărat, nu-i așa?

Există aspecte ale meseriei tale care îți par mai puțin plăcute sau mai dificile? Care?

Întotdeauna sunt anumite aspecte care nu ne convin sau care ne displac, dar acestea nu au legătură strict cu această meserie. Să lucrezi cu oamenii și să reușești să înțelegi personalitatea și concepția fiecăruia nu este deloc ușor. Pe lângă faptul că ești profesionist în ceea ce faci, trebuie să fii și un bun psiholog, ceea ce cred că este cel mai greu în această meserie.

Ce sfaturi sincere ai acorda unei tinere manichiuriste, la început de carieră?

Acest sfat îl dau fiecărei persoane care îmi trece pragul pentru a învăța: exercițiul este mama învățării. Dar din păcate puțini îl respectă!

Care sunt acele noutăți ale sezonului de toamnă-iarnă care te-au entuziasmat și te-au inspirat în crearea de modele pentru unghii?

Din fericire, avem la dispoziție o multitudine de materiale, avem de unde alege pentru a putea realiza o manichiură de sezon clientelor noastre. Întotdeauna culorile se închid în această perioadă: sunt preferate culorile de maro, vișiniu, galben-ocru, gri, practic culorile toamnei, apoi cu așteptarea sărbătorilor de iarnă introducem culorile de roșu intens, albastru și, normal, sclipiciul auriu și argintiu. Ca și design, depinde de cliente. Putem utiliza de la modele foarte simple, doar niște pietre, până la modele complicate de iarnă, peisaje de iarnă, fulgi, om de zăpadă, reni… etc.

Ce schimbări aduce sezonul rece în cromatica și îngrijirea unghiilor?

Eu spun că se pune accent din ce în ce mai mult pe unghiile executate corect, pe așezarea culorii cât mai aproape de cuticulă, pe mâini îngrijite. Momentan unghiile foarte lungi nu sunt preferate, mai degrabă se poartă o lungime medie cu o formă care se potrivește persoanei respective!

Ce greșeli ai observat în rutina de îngrijire a clientelor și în modelele mani/pedi alese?

Greșeala cea mai mare a clientelor este nerespectarea timpului recomandat pentru întreținere. Unele cliente consideră că unghiile stau foarte bine, nu se rup și că pot să vină la întreținere și după 8 săptămâni. Nu observă că așteptarea poate genera multe probleme, iar estetic arată foarte urât. Cealaltă problemă o reprezintă așteptările legate de oja semipermanentă: unele cliente cred că aceasta are aceeași valabilitate ca și gelul de construcție!

Ai observat schimbări notabile în preferințele clientelor din ultima vreme?

Clientele, în ultima vreme, vor ceva frumos și rapid. Să fie simplu și elegant, dar cred că depinde și de zonă, de oraș, de personalitatea fiecăreia. Eu am cliente care vor ceva foarte simplu, doar o culoare, dar am și cliente care vor modele și strălucire. Din fericire suntem mulți și cu gusturi diferite!

Ce modele de manichiură recomanzi clientelor cu ocazia sărbătorilor de iarnă? Dar de pedichiură?

Modele recomandate de mine? Eu recomand doar persoanelor pe care lucrez fiindcă le cunosc stilul, știu deja care este acel tip de model care i-ar mângâia sufletul. Mâna unei femei este cartea ei de vizită, deci trebuie să recomandăm exact ceea ce i s-ar potrivi și ceea ce ar face-o să se simtă confortabil.

Simplu sau extravagant? Care dintre aceste concepte definește mai bine frumusețea mâinilor unei femei elegante?

Putem purta atât o manichiură simplă, cât și una extravagantă, mai ales dacă avem ocazii pentru acestea. Pentru zi de zi, eu prefer stilul mai simplu, iar pentru evenimente speciale, mai extravagant sau elegant. Un roșu frumos, cu niște pietricele sclipitoare. Întotdeauna aceste modele au intrat în categoria elegant, iar un babyboomer cu niște fulgi albi ne duce cu gândul la sărbătorile de iarnă…

Cât de mult contează vârsta și profesia clientei în alegerea unei manichiuri ideale?

Contează foarte mult vârsta clientei și profesia acesteia. Vă puteți imagina o doamnă doctor la 55 de ani cu unghii colorate portocaliu neon și cu modele pe toate degetele? Eu nu! Normal, clienta noastră este stăpâna noastră, și nu contează neapărat dacă nouă nu ne place ce ar dori ea să-i facem, este alegerea fiecăreia, dar când recomandăm ceva trebuie să fim adevărați profesioniști.

Ce trenduri din 2017 se vor păstra și anul următor în nail art și mani/pedi și ce noi surprize ne așteaptă la început de an?

Ceea ce este în permanență pe paleta serviciilor: unghiile french și cele cu o singură culoare. Ca și noutate în domeniul unghiilor, cu siguranță va fi acel poly-gel, care este un material nou și va fi preferat de mulți. Eu aștept cu nerăbdare să testez și să încerc noile materiale, precum și orice nouă tendință din acest domeniu. Să avem doar unghii frumoase în 2018! La mulți ani!


Follow Us On Instagram