Rochii pentru o vară fabuloasă

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi și nu mai avem scăpare de căldura care pare că vrea să topească în­treaga Europă. Da, este foarte cald, dar asta nu înseamnă că nu putem să fim fabuloase fără să ne sufocăm de căldură. Rochiile sunt cea mai bună alegere pentru o vară răcoroasă, doar că trebuie să știm ce să alegem potrivit nouă și căldurilor sufocante.

Vara este cea mai aglomerată peri­oadă, plină de vacanțe și de ieșiri în aer liber. Trebuie să alegem cu grijă ce împachetăm pentru a ne bucura de fiecare zi liberă, dar și pentru a arăta fabulos în toate pozele de vara aceasta. Indiferent că mergi în va­canță în orașe cosmopolite sau pe plaje virgine, rochiile trebuie alese cu grijă, să îți flateze forma corpului, dar și să îți mențină o temperatură a corpului potrivită. Forma, materialul și culoarea sunt cheia pentru a adă­uga în colecția ta de rochii cele mai potrivite piese vestimentare.

Alege rochii care să îți complimenteze forma corpului

Este important să alegi rochii potri­vite structurii corpului tău. Dacă ești genul androgin, rochiile cu decolteu adânc și bretele subțiri vor arăta su­per. Dacă forma corpului tău este clepsidră, alege rochii care să îți scoată în evidență talia. Ideal este să mergi și să probezi cât mai multe stiluri, să vezi ce ți se potrivește și în ce te simți bine. Astfel, vei ști mereu ce tip de rochii funcționează pentru forma corpului tău.

Rochii lungi, vapo­roase

Vara, rochiile lungi din materiale vaporoase sunt minunate. Te prote­jează de razele soarelui, dar îți ofe­ră și confortul de care ai nevoie. Poți alege dintr-o mulțime de modele disponibile pe piață. Alege culori deschise și patternuri fun, care să te facă să te simți bine după o zi de plajă. Vara aceasta imprimeurile florale sunt la putere!

Materiale care lasă pielea să respire

Indiferent dacă optezi pentru o rochie lungă sau scurtă, materialul din care este fabricată este extrem de important. Materialele naturale lasă pielea să respire și nu produc efectul de seră care te face să te încălzești și să transpiri. Caută pânză, pânză topită, bumbac și in și ai mare grijă la mătasea naturală care păstrea­ză căldura și nu lasă pielea să se răcorească. Dacă ai rochii din mătase naturală, poartă-le cu precădere seara, când temperatura este mai scăzută.

Bretele subțiri

Rochiile cu bretele subțiri sunt mereu la modă! Mai ales vara aceasta. Bretelele subțiri sunt ide­ale pentru că… cine nu își dorește cât mai puțin material pe piele atunci când afară sunt un milion de grade? În plus, dacă este aleasă bine, o rochie cu bretele subțiri poate fi classy și sexy în același timp. Doar să nu uiți de protecția solară, umerii goi sunt predispuși la arsuri solare.

Culori

Dacă iarna alegem culori închise sau terne, vara este momentul să purtăm culorile în toată gloria lor. Singura regulă este că nu există nicio regulă! Fă-ți de cap și alege rochii în culori neon sau poartă toată vara alb. Nimic nu este interzis, tu trebuie să te simți bine în rochiile pe care le porți!

Cel mai important sfat de care trebuie să ții cont atunci când alegi rochii vara aceasta este ca rochia să te facă să te simți bine. Croiala să te avantajeze, să te simți confortabil, iar materialul să îți mângâie pielea. Este despre tine, nu des­pre rochie. Rochia trebuie să te scoată în evi­dență și să te facă să te simți ca o prințesă ori de câte ori o porți!

Ce este musai să punem în ba­gaje?

Când pregătim bagajul pentru vacanță, trebuie să luăm în considerare mai multe aspecte: câte zile suntem plecate, care este destinația, ce ac­tivități plănuim să facem și ce poze ne dorim din această vacanță.

Noi îți recomandăm să îți faci un board pe Pin­trest și să urci acolo toate imaginile de vacanță pe care le dorești. Așa poți stabili mai ușor ce fel de ținute trebuie să pregătești. Pentru poze de contrast, o rochie roșie sau orice altă culoare intensă, va atrage toată atenția asupra ta. Pentru poze cu rochia fluturând în vânt, vei avea nevoie de rochii cu mult volum în partea de jos. Rochi­ile A line sunt ideale pentru acest tip de poze.

După ce ai stabilit tema centrală a vacanței și care sunt activitățile pe care le vei face, este timpul să alegi rochiile și accesoriile potrivite. Alege accesorii care să se potrivească la cât mai multe dintre rochiile alese, dar și între ele, mix and match este cheia. Încălțările comode sunt extrem de importante. Mizează pe încălțări în care te simți bine și care se potrivesc la cât mai multe ținute, astfel nu va fi nevoie să cari tot pantofarul cu tine în vacanță.

Ia cu tine o rochie fabuloasă de seară. De seară, nu de nuntă! O rochie fabuloasă este mereu bi­nevenită. Fie că vei alege să faci poze pe plajă la apus sau să iei o cină specială, o rochie specta­culoasă în care să te simți specială este un must!

by RALUCA ZDROBIȘ


Follow Us On Instagram