Peach Fuzz – culoarea anului 2024

A venit din nou acea perioadă în care aflăm culoarea anului următor. Am fost nerăbdători, am încercat să ghicim și am urmărit îndeaproape numărătoarea inversă a Institutului Pantone, cel care stabilește culoarea fiecărui an încă din 1999.

În 2023, am avut parte de o culoare puternică, superbă, ce poartă numele de Viva Magenta 18-1750. Aceasta este vibrantă și plină de viață. S-a vorbit, de asemenea, și despre rădăcinile sale puternic înfipte în natură și despre forța pe care o simbolizează. Viva Magenta este curajoasa si neînfricată, fiind o culoare pulsanta a cărei exuberanță promovează o stare de bucurie, sărbătoare și optimism. A fost definită chiar de Institutul Pantone drept o culoare „puternică și împuternicitoare”. De asemenea, s-a dorit ca Viva Magenta să  încurajeze experimentarea și exprimarea de sine fără rețineri.

Ce este Peach Fuzz?

Ei bine, în 2024, vorbim despre o abordare extrem de diferită. Având în vedere tensiunile globale actuale și diverși factori de stres, Pantone a dezvăluit Peach Fuzz 13-1023 ca fiind culoarea anului în care vom păși în curând. Această nuanță liniștitoare de piersică este menită să încurajeze un ritm mai lent și să favorizeze grija față de noi înșine și față de cei din jurul nostru. Numele acestei culori romantice face aluzie la alura sa tactilă, evocând imaginea unei piersici catifelate, pene moi de marabou și netezimea satinurilor și mătăsurilor de epocă care îmbină tonurile de roz și portocaliu.

Potrivit lui Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone, Peach Fuzz se pliază pe vremurile actuale, simbolizând nevoile și dorințele umane fundamentale pe care mulți le-ar putea experimenta în aceste circumstanțe dificile: „Căutând o nuanță care să reflecte dorința noastră înnăscută de apropiere și conexiune, am ales o culoare care radiază de căldură și eleganță modernă. O nuanță care rezonează cu compasiunea, oferă o îmbrățișare tactilă și face, fără efort, legătura între tinerețe și atemporalitate”.

De asemenea, Institutul Pantone explică alegerea Peach Fuzz astfel: „Într-o lume care adesea pune accentul pe productivitate și pe realizările externe, este esențial să recunoaștem importanța de a ne promova sinele interior și de a găsi momente de răgaz, creativitate și conexiune umană în mijlocul agitației vieții moderne. Pe măsură ce navigăm în prezent și construim spre o lume nouă, reevaluăm ceea ce este important”.

Pe parcursul prezentărilor de modă pentru primăvara-vara anului 2024, nuanțele de piersică au fost în centrul atenției, în special la Milano, unde branduri italiene renumite precum Gucci, Jil Sander și Sportmax au îmbrățișat această tendință cromatică. Atracția piersicii a continuat la Oscars Vanity Fair Afterparty din martie, când o actriță celebră a onorat evenimentul într-o rochie superbă în aceeași nuanță de piersică. Urmând exemplul, o altă actriță a ținut un discurs la premiile Women Making History Awards, îmbrăcând o rochie de toamnă-iarnă în această culoare elegantă și dulce.

Prin urmare, așteptăm cu nerăbdare să vedem abordarea acestei noi culori și în industria frumuseții, nu doar în cea a modei. Cu siguranță vom vedea Peach Fuzz pe unghiile și în machiajul multor cliente sau, de ce nu, chiar pe părul acestora. La fel ca în fiecare an, și acum vă îndemnăm să îmbrățișați cât mai mult noua culoare, să decorați salonul cu elemente Peach Fuzz pentru a vă păstra aerul actual și inovator. Și, un alt lucru important, este să vă și inspirați din această culoare la nivel spiritual, deoarece „trebuie să fie o culoare a cărei îmbrățișare caldă și primitoare să transmită un mesaj de compasiune și empatie. O culoare care să fie hrănitoare și a cărei sensibilitate confortabilă să aducă oamenii împreună și să provoace un sentiment de tactilitate” – Institutul Pantone.

 


Follow Us On Instagram