O vară fără celulită? Află secretul de la Cori Grămescu – Nutriționist și Instructor Pilates

Cele mai multe dintre femei au un grad mai mare sau mai restrâns de celulită și caută soluții eficiente și durabile pentru a o reduce vizibil sau chiar pentru a scăpa de ea, măcar pentru o perioadă de timp.

Celulita se prezintă ca o denivelare la nivelul pielii și, adeseori, apare indiferent de greutatea corporală. Există însă o corelație destul de puternică între procentul de grăsime și nivelul de celulită pe care îl observăm pe piele. Cu cât masa musculară e mai redusă și procentul de grăsime de pe corp este mai mare, cu atât celulita este mai proeminentă. Celulita nu este localizată doar la nivelul picioarelor și feselor, ea poate să apară pe burtă, pe flancuri și chiar pe brațe.

Pentru a elimina celulita trebuie să știi mai întâi ce tip de celulită ai: este fibroasă, tare și densă sau mai curând țesutul este moale, cu retenție de apă și seamănă cu un jeleu? Pentru că cele două tipuri necesită abordări complet diferite pentru a scăpa de ele.

  • Primul tip de celulită, cel fibros, dens și adesea dureros la masaj, e mai prietenos cu transformările corporale și are tendința de a răspunde bine la dietă, sport, tratamente corporale sau exerciții fizice. În principiu, dacă ai acest tip de celulită, poți să speri și să și reușești să reduci semnificativ gradul de denivelare al pielii prin sport și dietă echilibrată.
  • Al doilea tip de celulită, în care pielea este lipsită de tonus, este moale, iar picioarele și fesele par moi, este mai dificil de gestionat, dar răspunde bine la dietele bogate în proteine și la unele tratamente corporale, precum și la antrenamente cu greutăți mari, pentru creșterea masei musculare.

Cum scapi de celulita de tip fibros?

Alimentație

O dietă bogată în legume și fructe, cu consum echilibrat de proteine de bună calitate (pește de captură, păsări crescute lent, carne slabă de vițel), din care elimini dulciurile, prăjelile, alimentele grase și sărate va fi extrem de eficientă. Consumă zilnic o cantitate generoasă de Omega 3 și vitamina C pentru a reduce inflamația din corp.

Hidratare

Bea multă apă, evită sucurile carbogazoase și pe cele dulci, consumă cu moderație cafea și renunță complet la ceaiurile de slăbire.

Sport și antrenamente

Mergi la sala de trei-patru ori pe săptămână, la ore de cardio de intensitate moderată, dar și la pilates sau yoga, pentru a stimula sistemul limfatic.

Automasajul

Trebuie făcut zilnic, acasă, câteva minute. Începe de la genunchi spre abdomen cu mișcări ample de netezire. Ar fi și mai bine dacă ai reuși să ajungi și la una-două ședințe de masaj terapeutic la un cabinet profesional, pentru a stimula drenajul limfatic.

Celulita de tip fibros răspunde bine la tratamente cu ultrasunete și masaje endermologice, iar dacă bugetul permite acest gen de tratamente, ele vor face o schimbare în bine pentru masa musculară.

Cum scapi de celulita „pufoasă”?

Alimentație

Pentru a scăpa de celulita aceasta, este ideal să consumi cantități mai mari de carne roșie și vitamina C, pentru a asigura organismului substratul alimentar pentru producerea de colagen. Ai nevoie de o alimentație mai săracă în carbohidrați, deci evită dulciurile, pastele și produsele de patiserie și panificație și optează pentru diete antiinflamatorii cu aport crescut de proteine.

Sport

În ceea ce privește sportul, țintește creșterea masei musculare – atât în volum, cât și în calitate, deci antrenamentele de forță vor fi o componentă esențială în diminuarea celulitei. Va fi nevoie să faci și cardio de intensitate moderat-scăzută la un ritm constant, pe o durată mai lungă de timp, de cel puțin 60 de minute (de exemplu, mers pe bandă înclinată, urcat scări, vâslit).

Tratamente cosmetice

Poți face frecvent tratamente cu radiofrecvență pentru a reface rezistența pielii. Celulita de tip „pufos” are avantajul că, deși dispare mai greu decât cea fibroasă, rezultatele se mențin mai bine în timp. Practic, efortul de întreținere este mai mic în cazul acesta, fiind de ajuns să continui cu sportul și cu dieta mai bogată în proteine. Nu necesită masaje anticelulitice în mod special, fiind suficient să ai un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Pentru a menține în timp aspectul pielii, e foarte important fii constant cu mesele, să eviți „cheat-meals” și, mai ales, să eviți curele de slăbire drastice, care produc fluctuații de greutate, vergeturi sau accentuarea celulitei.

O alimentație echilibrată, odihnă constantă, hidratare corectă zi de zi și evitarea tutunului, a băuturilor alcoolice, a cafelei băute în exces și a sucurilor carbogazoase reprezintă baza pentru un meniu de combatere a celulitei și pentru menținerea în timp a aspectului pielii.

Cori Grămescu, nutriționist, instructor de pilates și fondator al platformei yummdiet.com


Follow Us On Instagram