Îngrijirea dentară cu ajutorul probioticelor – Francesca Cavaleri

 

 

 

 

Rubrică de Francesca Cavaleri

 

 

 

Zâmbetul este cartea de vizită a fiecărei persoane, și nu ne referim acum doar la acei dinți perfecți pe care îi vedem la Hollywood, ci la structuri dentare sănătoase și frumoase în mod natural. Există numeroase metode de a ne menține sănătatea orală și de a preveni eventualele afecțiuni, însă există și abordări mai puțin cunoscute, iar cu una dintre ele vom face cunoștință în rândurile ce urmează. Este esențial să înțelegem faptul că legătura dintre cavitatea bucală și sănătatea întregului organism este extrem de puternică, deci niciuna dintre acestea nu trebuie neglijată.

Jurnalul de Estetică dorește să vă prezinte un interviu cu o figură profesionistă din lumea igienei bucale – Francesca Cavaleri, farmacist, cercetător și antreprenor, care a dezvoltat o linie de produse pentru igiena orală, deja prezentă pe piața italiană și nu numai, și care va fi lansată în curând și în România.

Ne-am dori să o cunoaștem pe Francesca și, desigur, să aflăm câteva lucruri despre cariera ei de profesionist în domeniul cercetării și sănătății!

Pregătirea mea de bază este de farmacist și chimist farmaceutic. Am avut propria farmacie pe o perioadă de 15 ani, după care am renunțat și m-am dedicat cercetării. Am urmat studii aprofundate de medicină naturistă, homeopatie și terapie cu flori și am fost întotdeauna pasionată de microbiotă și sănătatea bucală. Formulez personal produsele Vivibiotic și am produs și testat peste 400 de formule în laboratorul din farmacia proprie.

Cum ai avut, ca farmacist, ideea de a-ți crea propria linie de produse de igienă bucală și de prevenție împotriva afecțiunilor dentare?

În perioada în care aveam propria-mi farmacie, am auzit atât de multe povești de la cei care îi treceau pragul, încât adesea, în aceste povești, revenea constant necesitatea unui produs diferit, în armonie cu igiena orală – produs eficient și care să ofere „ceva” și pe plan estetic. Așadar, ascultându-mi clienții și dând spațiu curiozității mele de a căuta o soluție alternativă la ceea ce oferea piața la vremea respectivă, s-a născut în mod natural Vivibiotic, o linie de produse cu probiotice pentru igiena orală și îngrijirea frumuseții. Provenim dintr-o tradiție care presupune dezinfectarea și igienizarea gurii, dare eu am vrut să schimb mersul lucrurilor.

Dacă începem prin a hrăni și cultiva microbiota noastră orală, beneficiul va fi unul surprinzător de vizibil și, totodată, va oferi un zâmbet frumos. Gama de igienă orală concepută pentru gingiile delicate și gura uscată este potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți. Produsele Vivibiotic lasă o senzație puternică de igienă, hidratare și prospețime în gură. În spatele Vivibiotic se află un angajament precis, acela de a facilita rutina orală cu produse eficiente pe bază de probiotice și un mix unic de ingrediente active cercetate personal de mine.

Din 2020, Vivibiotic a reprezentat o provocare ambițioasă, care a continuat cu rezultate excelente, datorită loialității clienților mulțumiți și retailerilor fideli. Împărtășirea unei viziuni este minunată și cred că o gură hidratată și hrănită poate aduce beneficii sănătății fiecăruia dintre noi.

Am dori să ne vorbiți despre corelația dintre sănătatea orală și sănătatea generală.

OMS definește sănătatea orală ca fiind o stare de bine psihofizică a pacientului, deoarece problemele de sănătate bucală, pe lângă faptul că implică deficite estetice și funcționale, duc la probleme în relațiile sociale (care, de exemplu, pot fi cauzate de simptome precum halitoza), dar și psihologice. Sănătatea bucală este încadrată într-o condiție de stare de bine și sănătate fizică. Lipsa sănătății bucale duce la deficiențe estetice, funcționale și psihologice.

În ceea ce privește corelarea cu starea generală de sănătate precum, de exemplu, între parodontită și starea inflamatorie sistemică (a întregului organism), parodontoza determină introducerea în circulație a bacteriilor și substanțelor inflamatorii, care determină un tablou de inflamație sistemică ce duce la un control metabolic mai mic (risc de diabet) și boli cardiovasculare, deoarece favorizează agregarea trombocitară. Gura, așadar, este oglinda sănătății organismului nostru și reflectă sănătatea generală a acestuia, de exemplu, dezvăluind deficiențe nutriționale sau semnalând alte boli. Sănătatea bucală este mai mult decât a avea un zâmbet frumos – bolile dentare afectează fiecare aspect al vieții, de la relațiile personale până la încrederea în sine. De asemenea, sănătatea orală și sănătatea generală sunt reprezentate de o stradă cu două sensuri, una influențând-o pe cealaltă. Multe afecțiuni generale de sănătate cresc riscul de boli bucale, de exemplu diabetul crește riscul de parodontită, iar problemele bucale au un impact negativ asupra restului corpului. Ceea ce aș dori să subliniez este că sănătatea corpului nostru pleacă de la gură. De fiecare dată când înghițim, ne semănăm intestinele și dacă microbiota bucală este în disbioză, adică nu este în echilibru, atât intestinal cât și vasele de sânge vor avea de suferit astfel încât tot ceea ce se regăsește la nivel bucal va intra direct în fluxul sanguin. Sistemul nostru imunitar este condus și de microbiotă, mai ales de cea bucală, deoarece gura este primul nostru contact cu lumea exterioară.

Ce ne poți spune, în final, despre produsele din gama Vivibiotic?

Gama Vivibiotic conține trei produse: pastă de dinți, apă de gură și creion de albire – toate pe bază de probiotice. Rezultatul este incredibil, atât din punct de vedere igienic, cât și estetic. Pasta de dinți moale, neagră, cu probiotice, are un efect de protecție împotriva efectelor negative la care este expusă dantura. La început ai o senzație ciudată când îți vezi dinții negri, dar la final rezultatul este uimitor.

 

 

 

 

 

 

Apa de gură sporește efectul pastei de dinți și acționează pentru a menține echilibrul microbiotei orale.

 

 

 

 

Și, nu în ultimul rând, vorbim despre periuța sau creionul de albire/împrospătare. Cum faci când ești afară, nu ai periuță de dinți și vrei să îți simți gura curată pentru că, poate, ai o întâlnire? Folosind acest creion practic, într-o clipă vei avea un zâmbet strălucitor, cu un efect irezistibil.


Follow Us On Instagram