„Mi-am pus sufletul în acea mână” – Victor Dorobanțu

Familia Addams este îndrăgită de întreaga lume, încă din 1938. Fiecare film sau desen animat cristalizat în jurul acestei familii atipice a avut un real succes, captând atenția oamenilor de toate vârstele.

În anul 2022, am urmărit cu toții pe Netflix serialul Wednesday care, așa cum ne spune și titlul, o are în centru pe fiica Morticiei și a lui Gomez. Nu mai este un secret faptul că primul sezon al serialului a fost filmat în România și că ne-am bucurat la fiecare secvență în care a apărut un actor român.

Ne îndreptăm atenția spre Thing (Mânuță), membru al familiei Addams, care a însoțit-o pe Wednesday pe tot parcursul serialului. „Mânuța” este a unui iluzionist român, pe numele său Victor Dorobanțu. Vom descoperi cum a ajuns în acest rol, care au fost provocările întâmpinate, dar și multe alte lucruri interesante chiar de la el!

Victor, ne poți spune câteva cuvinte despre tine?

De fel nu spun multe despre mine, lăsându-i pe oameni să descopere singuri. Dar bănuiesc că nu pot face asta într-un interviu, nu? Sunt un om simplu, dintr-un mediu la fel de simplu, cu aspirații deloc simple. Îmi place să visez departe și să îmi dovedesc că se poate.

Cum arată parcursul tău ca magician/iluzionist?

Am început prin liceu, pe vremea când lucram ca entertainer pentru copii ca job de weekend.  Voiam să învăț magie ca să mai am un as în mâneca pentru a-i face pe copii să nu mă huiduie la petrecerile aniversare. Pe parcurs a devenit o pasiune pentru că reușea să mă scoată din zona de confort și mă făcea să devin extrovertit. Pe măsură ce am învățat și mai multe lucruri, am reușit să ajung în punctul în care eram închiriat ca magician de copii, ca mai apoi să merg la evenimente private pentru adulți. Și uite așa am devenit eu „magician”. Acum fac asta la evenimente private, sub forma de close-up magic. Adică, în loc să mă urc pe scenă, fac magia în mâinile invitaților, chiar printre ei, la mesele lor. Este totul mult mai personal, iar omul trăiește „magia” pe pielea lui.

Ai simțit întotdeauna această atracție pentru lumea iluziilor sau ai descoperit-o pe parcurs? 

Am descoperit-o pe parcurs. Dintr-un hobby s-a transformat în pasiune, pe măsură ce m-am alimentat cu reacția oamenilor. Asta înseamnă magie, până la urmă. Ce fac eu este iluzionism/mentalism/prestidigitație, reacția oamenilor în schimb… aceea este magie. 

Cum a fost colaborarea cu actorii din „Wednesday”, în special cu Jenna Ortega, cea care a interpretat personajul principal?

Categoric a fost greu, pentru început. Nu e ușor sa te adaptezi la standardele unei echipe care face asta de o viață întreagă la o scară de profesioniști, ținând în brațe niște diferențe culturale. Însă, au fost foarte călduroși cu mine și am reușit să ne bonduim ca o familie. Jenna este un actor fascinant și un om încă pe-atât! M-a fascinat felul în care intrase în pielea personajului și m-a ajutat foarte mult să intru și eu în pielea personajului meu.

Povestește-ne, te rugăm, ce ai fost nevoit să faci pentru a-l interpreta pe Thing!

Not much, in the first place. Nici nu m-am înscris într-un casting sau ceva. Am fost pur și simplu sunat să o fac după ce am fost găsit de echipa lui Tim Burton. După ce am fost adus pe set, a trebuit să fac foarte multe. Am participat propriu-zis la crearea lui Thing de la 0. Limbaj, atitudine, mișcări, scenariu, machiaj prostetic, adaptarea pe set ca spațiu, tehnica de a adapta luminile de pe set pentru o mână, tehnologia folosită pentru înlăturarea corpului meu cu ajutorul VFX, adaptarea pozițiilor pentru corpul fiecărui actor, să continui? Multe, foarte multe. A fost mult de muncă, chiar înainte ca ceilalți actori să ajungă în România.

Cum s-a schimbat viața ta după colaborarea cu Tim Burton?

S-a-ntors viața mea cu susu-n jos, dacă-mi permiteți. De la faptul că din aproape invisible, am devenit visible pentru o lume întreagă, am apărut în cele mai mari publicații din toate statele la nivel mondial. Am dat interviuri pentru televiziuni la care nici măcar nu visam. Am călătorit în jurul lumii pentru a-mi întâlni fanii la convenții (eu care, până în 2023, nici măcar nu ieșisem din țară, d-apoi din continent), am semnat mii și mii de autografe, am cunoscut actori pe care îi admiram pe micile ecrane încă de mic. Am cunoscut oameni la care nu cred că aș fi ajuns vreodată. Am reușit să strâng câteva sute de mii de urmăritori în social media, lucru care a adus cu el campanii de la branduri cu care am ajuns să colaborez și să creez o altă zonă de income, and so on. La propriu, viața mea s-a întors cu susu-n jos.

Care a fost cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o atunci când jucai rolul lui Thing?

Au fost atâtea provocări că nici nu știu care a fost cea mai mare. Dar, ca să fiu scurt, adaptarea. Adaptarea la lumea cinematografică pentru care nu aveam nici un fel de experiență. Adaptarea la felul în care lucrau acești profesioniști pe set.  

În serial l-am văzut pe Mânuță transmițând o mulțime de stări, de la tristețe și teamă până la fericire – cum ai reușit să exprimi atât de multe lucruri folosindu-ți doar mâna?

Mi-am pus sufletul în acea mână. Pe lângă toată munca depusa împreună cu echipa pentru a-l contura pe Thing, am încercat, de fiecare dată când atașam acel machiaj și îmbrăcam acel chroma-suit, să îmi pun tot sufletul în acest personaj, să îi dau trăire și zvâc.

Toți cei de acasă l-au îndrăgit pe Thing – tu cum îl percepi?

Este membrul familiei Addams de care toți au nevoie mai devreme sau mai târziu, membrul care este acolo fix când ai nevoie de el, mark my words. Așadar, cred că toți am avea nevoie de el în viețile noastre, într-un fel sau altul. Thing nu este doar un pet, un companion, este un erou în felul lui.

Cum îi surprinzi pe oameni la evenimentele la care iei parte?

Îi surprind scoțând la suprafață ce-i mai bun din ei. Atât.

Ce alte pasiuni mai ai?

Gătitul, chitara, travelul și ce-o mai fi frumos în lumea asta și n-am descoperit încă.


Follow Us On Instagram