Hidratarea părului – esențială în sezonul rece

Pentru unele persoane, conceptul de „hidratare a părului” este surprinzător de controversat – probabil pentru că mulți cred că hidratarea părului îl va face să se simtă greu și gras. Înlocuirea keratinei și a proteinelor pierdute este esențială, însă părul nostru nu primește întotdeauna atenția pe care o merită. Firele noastre au o protecție naturală – uleiul este produs de glandele sebacee, ce reduc pierderea de umiditate.

Este de datoria voastră, a specialiștilor în domeniul părului, să învingeți acest mit și să aduceți o abundență de hidratare în rutina clienților voștri! Ideea de „hidratat = uleios” trebuie să dispară. Trucul ideal pentru a menține linia fină dintre părul hidratat și moale și părul gras și îngreunat constă pur și simplu în a ști de ce, când și cum să ne hidratăm.

De ce este hidratarea atât de importantă?

Indiferent dacă vorbim despre părul gros și aspru sau despre fire subțiri și fine, hidratarea este esențială pentru menținerea sănătății părului. Îndrăznim să declarăm că părul uscat, nehidratat, stă la baza majorității problemelor părului.

Trebuie să gândim astfel: părul este exact ca pielea. Când vine vorba de fața noastră, suntem învățați să folosim SPF, să ne facem tratamente faciale lunare și să ne exfoliem frecvent. La fel ca pielea, părul nostru necesită la fel de multă întreținere, iar deshidratarea poate fi cel mai mare dușman al său. Vârfuri despicate? Culoarea se estompează? Rupere? Sunt toate rezultate ale unui păr nehidratat.

De asemenea, din moment ce părul crește din „solul hidratat”, adică scalpul, vârfurile sunt considerate cea mai veche și mai uscată parte a firului de păr. Acest lucru înseamnă că vârfurile necesită o hidratare și o atenție suplimentară. Această comparație ar trebui să le ridice clienților un semn de întrebare: nu ne-am putea închipui să nu ne hidratăm pielea, așa că de ce am sări peste hidratarea părului?

Când trebuie să hidratăm părul?

Deci, acum că este clar pentru clienți de ce ar trebui să își hidrateze părul, să vorbim despre când trebuie să facă acest lucru. Pe măsură ce se schimbă anotimpurile, se poate schimba și umiditatea naturală a părului. Părul tinde să se simtă mai uscat după trecerea de la toamnă la iarnă, lucru ce poate fi pus pe seama aerului rece și aspru sau chiar a expunerii la căldura artificială din interior.

Știm că, în zilele reci, spălarea părului cu apă fierbinte este inevitabilă. Cu toate acestea, acest proces face ca părul să se usuce. Acest lucru se întâmplă deoarece temperaturile ridicate deschid cuticulele părului și favorizează pierderea uleiului natural. De aceea, spălarea firelor cu apă rece sau călduță, în zilele cele mai reci, este ideală pentru a menține frumusețea și strălucirea părului.

În această perioadă, este important să îi sfătuiți pe clienți să își hidrateze părul săptămânal. Le puteți recomanda clienților o gamă eficientă, alcătuită din șampon și balsam sau mască pentru hidratare intensă. De asemenea, este important să apeleze la voi pentru tratamente profesionale de hidratare, cel puțin în lunile de iarnă. În plus, este important ca fiecare client să înțeleagă faptul că părul fiecăruia trebuie să fie hidratat diferit, cu produse diferite și cu diferite grade de hidratare, pentru că suntem unici.

Hidratarea părului fin

Cu excepția cazului în care clientul are părul extrem gras, oricine ar trebui să folosească un tratament de hidratare a părului o dată pe săptămână, cum ar fi un balsam profund hidratant. Învățați-i pe clienți să aplice masca doar de mijlocul lungimii oprului până la vârfuri, nicidecum până la rădăcină.

De asemenea, sfătuiți-i să schimbe șamponul și balsamul obișnuit la fiecare două cicluri de spălare cu un duo care hidratează. Integrarea rutinei de curățare și condiționare hidratantă la fiecare a doua sau a treia spălare va garanta un păr hidratant, fără a compromite volumul acestuia. Vorbind de volum, clienții pot oscila între folosirea unui șampon hidratant și a unui balsam cu efect de volum pentru a obține tot ce e mai bun din ambele produse. Un păr moale, voluminos și hidratat nu este un vis pentru oricare persoană.

Hidratarea părului aspru

Părul mai gros poate fi puținmai dificil de manevrat –  are o mulțime de cerințe, iar hidratarea continuă este una dintre ele. Clienții cu un astfel de păr trebuie să folosească un șampon și un balsam hidratant la fiecare spălare – în acest fel, vor obține o hidratare permanentă. De asemenea, ar trebui să alterneze balsamul obișnuit la fiecare două spălări cu un tratament de hidratare mai profundă, cum ar fi o mască de păr hidratantă sau chiar un tratament profesional.

Toată lumea are nevoie de hidratare! Nu o putem spune suficient de mult. Un păr hidratat este un păr fericit, iar hidratarea este și mai importantă atunci când vine vorba de culoare. Atunci când părul este uscat, culoarea va arăta ternă, decolorată și lipsită de vitalitate. Așadar, educați-vă clienții, folosiți produsele potrivite de fiecare dată când vă vizitează și, regulat, aplicați-le un tratament profesional de hidratare, mai ales acum, în anotimpul rece.


Follow Us On Instagram