GLOWY MAKEUP – Step by step

Numele meu este Roxana Andrioaia și sunt Makeup Artist de cinci ani jumătate, iar recent am devenit și Makeup Trainer. Deși am terminat Facultatea de Drept, mi-am descoperit pasiunea pentru makeup și pentru produsele cosmetice în anul 2017, când m-am aventurat în această lume a culorilor. În acel an am urmat un curs de bază de machiaj și de stilizare a sprân­cenelor, iar în următorii ani am participat la diferite masterclass-uri, am urmat cursuri de perfecționare pentru a mă dezvolta și pentru a evolua în acest sens. Începând cu 2022 mi-am propus să fac doar ceea ce îmi place, ceea ce mă face fericită și împlinită: să machiez, să susțin cursuri de machiaj și să continui să mă dezvolt, să evoluez!

În vara acestui an, se pune accentul în special pe machiajul luminos, natural. În momentul în care clientele mele se așază pe scaun pentru a fi machiate, le adresez următoarele întrebari: Ce tip de machiaj îți dorești astăzi? Cum vrei să fie? Răspunsul lor este următorul: „Vreau ceva natural”, „Vreau ceva luminos”, „Vreau ceva cât mai simplu, dar de efect”, îmi doresc gene mari, pompoase sau să fie foarte finuțe și să nu se observe”. Doresc să vă arăt pașii pe care îi parcurg pentru a obține un astfel de machiaj natural, luminos, dar de efect:

 

Aproape în 90% dintre machiaje, încep cu sprâncenele. În ultima perioadă îmi place să le fac cât mai naturale, folosind un gel de fixare și marker de sprâncene. Creez doar puțină intensi­tate de la jumătate către coada sprân­cenei, iar în interior încerc să fie cât mai naturale, mai „aerisite”.

 

 

 

Aplic o bază pe pleoapa superioară și inferioară, peste care aplic o nuanță deschisă de fard sidefat din interior către jumătate, iar de la jumătate către exterior aplic un fard mai închis cu unul sau chiar două tonuri. În colțul in­tern aplic un fard foarte deschis pentru luminozitate și pentru efectul de mări­re al ochilor.

 

 

Chiar dacă este un machiaj natural, îmi place să trasez o linie de tuș în nu­anțe de maro pentru a corecta forma ochilor și pentru a crea senzația de lift­ing, iar pe conjunctivă aplic un creion maro rezistent la apă.

 

 

 

Aplic fondul de ten, anticearcănul, re­alizez conturul cu un produs cremos în funcție de forma feței, iar apoi aplic far­dul de obraz și iluminatorul în zonele cele mai înalte ale pomeților, dar și în zona decolteului.

 

 

 

Pentru a completa machiajul ochilor, aplic câteva gene de tip smoc de diferite dimensiuni, însă păstrez natu­ralețea.

 

 

 

 

Pentru un machiaj rezistent aplic un creion bej, natural pe toată suprafața buzelor, peste acesta un ruj hidratant mat în același ton, iar dacă vreau să obțin efect de volum, aplic pe centru o cantitate mică de lipgloss transparent.

 

 

Acesta este rezultatul final! Sper că v-a plăcut machiajul și că îl veți reproduce și voi (aștept creațiile voastre cu tag către mine pe paginile de Social Media!


Follow Us On Instagram