Georgiy Kot, inventatorul coafurilor texturate a lansat la București trendurile mondiale în coafură pentru 2024

Georgiy Kot este un adevărat fenomen al hairstylingului mondial, fiind cunoscut și apreciat în lumea întreagă ca un geniu în arta coafurii.   De la vârsta de 14 ani, acesta a uimit o lume întreagă câștigând, într‐un timp record, peste 50 de medalii de aur și 300 de diplome ale concursurilor profesionale  și campionatelor de profil.

Kot este multiplu campion la secțiunea coafuri speciale și are în palmares titluri importante precum: Maestru Internațional în Coafuri Speciale, Membru al Organizației Mondiale a Coaforilor (MDC), câștigător al marelui premiu al primelor Jocuri Olimpice de Coafură, dublu Campion Mondial la categoria coafură, autor al Manualului Teoriei Coafurii Moderne –  certificat UNESCO din 2013.   Este mentor și formator al celor mai apreciați traineri din România și din întreaga lume, iar teoria sa în coafurã este preluatã  şi predată la fiecare curs de specialitate. Cei peste 2,3 milioane de followers de pe Instagram rezonează la unison cu viziunea sa.

Prezent în România pentru a treia oară, Georgiy Kot a oferit un interviu în exclusivitate pentru cititorii revistei Jurnalul de Estetică!

Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru arta coafurii?

Întotdeauna am fost atras de latura artistică. De la dans, la arhitectură, la design vestimentar – toate mi-au captat atenția, însă am decis să fac o carieră în coafura încă de la 14 ani. Poate a fost și o decizie de moment, poate așa a fost să fie, însă hairstylingul rămâne prima dragoste căreia i-am dedicat majoritatea timpului și energia mea creatoare.

Ești unul dintre cei mai apreciați traineri din întreaga lume. Este ceva în materie de coafură ce te mai poate surprinde?

Hairstylingul, ca orice artă, este o energie vie, transformatoare, care continuă constant să surprindă.

Chiar dacă totul se raportează la principiile de bază ale arhitecturii unei coafuri, creativitatea în acest domeniu nu are limite, așadar există întotdeauna acel spațiu pentru inovație. Desigur, și produsele din ce în ce mai competitive contribuie la crearea și susținerea unor abordări din ce în ce mai îndrăznețe.

Ce te-a motivat să devii cel mai bun?

Nu aș vrea să spun că sunt cel mai bun. Eu mereu sunt într-o competiție cu mine însumi însă, ca să răspund la întrebare – motivația de a mă perfecționa are în fundal dorința de a arata că se poate, chiar și atunci când alții nu îți dau nicio șansă.

Ce îți place cel mai mult la această meserie?

Oamenii și bucuria de a crea. Faptul că am posibilitatea de a mă exprima și totodată să împărtășesc cu publicul meu viziunea asupra acestei arte este de neprețuit pentru mine. Mă bucură faptul că reușesc să motivez și să influențez coaforii, și nu numai, să aibe încredere în talentul lor, să și-l exprime și să și-l perfecționeze. Cred că frumusețea și arta sunt cele care vor salva lumea.

Care sunt calitățile de care are nevoie un hairstylist pentru a avea succes?

Perseverență, tenacitate și curaj. Talentul este într-adevăr important, însă nu este suficient. Și încă ceva: nu poți clădi o fundație solidă fără exercițiu constant și dorința de a te autodepăși.

Cu ce provocări majore te-ai confruntat de-a lungul carierei și cum le-ai gestionat?

Am început de la zero, din nimic și foarte puțini au crezut în mine, însă visurile mele au fost mai mari decât preconcepțiile unora. M-am confruntat cu piedici de tot felul, începând de la cele de natură financiară până la cele de ordin profesional. Nu m-am lăsat intimidat, căci mereu am avut în minte un singur obiectiv – performanța și pasiunea pentru arta coafurii. Câteodată, părerile altora nici nu contează.

Ai în palmares peste 80 de medalii de aur și 300 de diplome ale concursurilor profesionale  și campionatelor de profil. Ce urmează?

Un campionat internațional de coafură care va avea loc în luna noiembrie la Sochi, Rusia și numeroase proiecte inedite dedicate coaforilor care vor să își eleveze cariera în acest domeniu. Îmi doresc ca, prin acțiunile mele, să îi motivez pe aceia care vor la rândul lor să se dezvolte și să crească noi generații de artiști ai coafurii.

Ai vreo coafură preferată?

Nu aș putea să spun că prefer o anume coafură – toate reprezintă linia și arhitectura potrivite unui anumit context sau fizionomii. Toate sunt minunate prin simplitatea sau complexitatea lor și asta le face să fie speciale, fiecare în parte.

Putem vorbi de perfecțiune în coafură? 

Perfecțiunea este o himeră, un punct terminus după care fiecare dintre noi alergăm. Pot spune că o coafură este echilibrată ca proporții, armonioasă, poate impecabilă, dar nu perfectă.

De fapt, consider că nouă, oamenilor, ni s-a dat să exersăm imperfectul tocmai ca să ne dăm seama că frumusețea stă în erori, căderi, încercări multiple, renunțări și reveniri. Cred că perfecțiunea (dacă ar fi să existe) în coafură reprezintă suma tuturor imperfecțiunilor noastre, ca ființe creatoare.

La invitația celor de la Keune ai fost prezent la București pentru evenimentul Artistik Royal, pentru a lansa trendurile mondiale în coafură pentru 2024. Ne poți spune care sunt acestea?

Într-adevăr, m-am bucurat nespus să fiu invitat a treia oară în România de cărte compania cu care colaborez în Rusia de peste 15 ani – Keune Haircosmetics.

Pe lângă un public numeros, am avut șansa de a simți căldura și deschiderea oamenilor pentru nou și inovație. Ca hairstylist care a lansat numeroase tendințe în coafură, pot spune că, în 2024, vor reveni volumele și, în egală măsură, coafurile laconice, foarte finisate.

Dacă în sezonul anterior au fost în vogă coafurile texturate, acum se va purta mai mult parul desprins sau părul prins, dar cu volum.

PREMIERĂ: Evenimentul anului, dedicat frumuseții și coafurilor 

O colaborare fără precedent între două legende ale industriei: Keune, brandul de renume mondial care a revoluționat piața de produse pentru păr și a creat fixativul și inventatorul coafurilor texturate, Georgiy Kot. Într‐un gest istoric, Keune și Georgiy Kot s-au unit pentru a lansa trendurile mondiale în coafură pentru 2024. Evenimentul Artistik Royal a avut loc pe data de 9 octombrie 2023, în Face Club Bucureșți, și a adus în prim plan cele mai recente inovații în materie de coafură  și stil, punând România pe harta internațională  a frumuseții, dând oportunitatea oricărui pasionat de modă  sau frumusețe să  participe la acest eveniment de referință. Inventatorul coafurilor texturate, cunoscut pentru revoluționarea industriei hairstylingului cu stilul său inovator  și creativ, Georgiy Kot, a împărtășit secretele sale cu participanții în cadrul unei demonstrații maraton.

Această  prezență  unică  a adus  inspirație  și schimbări majore în lumea coafurilor.   În plus, brandul pionier în lacuri fixative pentru păr a dezvăluit cele mai noi produse și tehnologii care vor schimba jocul în domeniul hairstylingului.  De la produse eco‐friendly, până  la cele care rezistă  impecabil indiferent de stil sau vremea de afară. Aceste inovații promit să ofere părului un aspect impecabil, indiferent de situație și te vor convinge că sunt un must have pentru starea de bine.   Artistik Royal a oferit prezentări interactive, demonstrații LIVE  și ateliere practice în care participanții au avut ocazia să învețe tehnici noi de coafură de la cel mai bun expert din industrie. Un eveniment deosebit, care a marcat un moment de referință  în lumea frumuseții și a coafurilor.

 

 


Follow Us On Instagram