Extensiile de păr – tipuri, aplicare și întreținere

Aspectul, forma și lungimea părului natural nu ne mulțumesc întotdeauna, însă domeniul frumuseții este absolut uimitor și are o soluție pentru fiecare problemă. Extensiile de păr nu sunt o noutate, dar modul lor de aplicare, aspectul lor și ușurința purtării au evoluat în mod semnificativ. Specialiștii în domeniul coafurii pot confirma faptul că aplicarea extensiilor nu este întotdeauna ușoară, este de lungă durată, însă rezultatul le uimește întotdeauna pe cliente. Dat fiind faptul că extensiile de păr reprezintă una dintre cele mai complexe proceduri din coafură, vom analiza cele mai populare tipuri de extensii.

Dar mai întâi, trebuie menționat faptul că extensiile pot fi din păr natural sau sintetic. Extensiile din păr natural sunt exact ceea ce par a fi. Acestea sunt realizate din păr uman adevărat, de sus până jos, colectat de la un donator. Extensiile din păr natural nu se încurcă aproape deloc și asigură faptul că extensiile rămân mereu netede și mătăsoase. Părul sintetic, pe de altă parte, este realizat din diverse fibre sintetice, amestecate, și nu conține păr uman. Aceste fibre sunt, de obicei, fibre foarte fine, din plastic, care sunt fabricate pentru a imita părul uman adevărat.

Revenind, clip-in, tape-in, sew-in, pre-bonded, fusion, microlink… ce înseamnă toate acestea? Există atât de multe stiluri diferite de extensii și de termeni, încât poate deveni un subiect copleșitor chiar și pentru specialiștii în domeniu.

Extensiile cu clips

Șuvițele clip-in, cunoscute și sub numele de extensii cu clips sau clipsuri, se prezintă sub formă de șuvițe, având la bază fie țesătură, fie silicon. Clemele sunt atașate la această bază și vin gata de utilizare. Tot ce trebuie să faceți este să prindeți extensiile de părul natural al clientei. Fiecare clips se deschide și se închide cu ușurință. În salon sunt utilizate pentru coafuri temporare și pot fi aplicate cu ușurință chiar și de către cliente, în viața de zi cu zi.

Spre deosebire de celelalte tipuri de extensii de păr menționate mai sus, aplicarea clipsurilor durează extrem de puțin, de obicei între cinci și 15 minute. Extensiile de păr cu clips sunt, de asemenea, cel mai puțin dăunătoare, deoarece nu implică substanțe chimice, căldură, presiune sau alte metode de atașare –  pur și simplu se prind pe părul cu ușurință, exact ca orice clemă, astfel încât nu există nicio deteriorare a părului natural. Acesta este unul dintre multele motive pentru care este unul dintre cele mai populare tipuri de extensii de păr.

Extensiile cu clips din păr natural necesită foarte puțină întreținere și trebuie spălate la fiecare 15-20 de purtări sau dacă se acumulează mult produs până la punctul în care devin imposibil de manevrat. La fel ca părul natural, pur și simplu se periază, se spală și se lasă să se usuce natural, la aer. În ceea ce privește coafarea, aceste extensii pot fi coafate la fel ca părul natural – pot fi ondulate, îndreptate și colorate, însă, cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să folosiți o temperatură mai mică și să folosiți un agent de protecție termică.

Extensiile tape-in

Extensiile de păr cu bandă adezivă sunt exact ceea ce par a fi. Extensiile sunt pre-lipite și apoi lipite cu bandă adezivă pe părul clientei. După cum bine știm, aceste extensii trebuie aplicate de un profesionist, deoarece aplicarea lor acasă este dificilă și riscantă. Extensiile trebuie aliniate corect cu rădăcinile și necesită un instrument special care încălzește lipiciul. În plus, atunci când părul crește, acestea trebuie demontate cu grijă și reaplicate cu aceeași metodă. Bineînțeles, atunci când aplicați căldură pe rădăcini și orice produs adeziv, cum ar fi banda sau lipiciul, acest lucru poate deteriora părul – deci trebuie să aveți mare grijă. Acest proces durează, de obicei, aproximativ 40 de minute-o oră.

În cazul extensiilor de păr cu bandă adezivă, clienta trebuie să fie foarte atentă când folosește balsamuri sau produse pentru păr, deoarece acestea pot face ca banda să se desprindă sau să alunece. Aceasta este o problemă foarte frecventă în cazul extensiilor cu bandă. Din această cauză, este important ca purtătoarea de extensii să folosească un șampon și un balsam special și produse de styling care sunt mai puțin dure și mai puțin uleioase pentru a se asigura că lipiciul nu este deteriorat. La fel ca în cazul clipsurilor, aceste extensii se pot coafa după bunul plac, însă trebuie să acordăm atenție la zona în care se află adezivul.

Extensiile de păr cusute

Acest tip de extensii se aplică prin împletirea părului natural în coronițe, apoi se folosește un ac și un fir de ață pentru a coase extensiile în împletitură. Extensiile de păr sew-in sunt folosite cu precădere pentru persoanele cu părul mai gros, mai dur. În general, aplicarea țesăturii este un proces foarte lung (de obicei, câteva ore). Metoda de aplicare strânsă pune adesea presiune pe scalp, iar extensiile se pot simți foarte grele sau incomode, acesta fiind și motivul pentru care nu funcționează bine pe părul subțire sau fragil.

Această metodă este aplicată de profesioniști cu experiență, deoarece este o procedură foarte tehnică și dificilă. Extensiile sew-in vin într-o singură bucată, nu în șuvițe precum extensiile menționate anterior. Ele sunt apreciate datorită faptului că sunt extrem de bine prinse de păr, datorită cusăturii. Clientele cu acest tip de extensii trebuie să își hidrateze scalpul extrem de bine, cel puțin o dată pe săptămână și să se asigure că folosesc produse calitative. O altă recomandare populară pentru persoanele cu extensii este de a spăla părul cu un produs special cu proteine pentru a minimiza deteriorarea și slăbirea părului.

Extensiile microlink

Extensiile de păr microlink sunt cunoscute și sub denumirea de extensii de păr cu microperle sau extensii de păr cu micro bucle. Acestea se aplică prin atașarea unor mici șuvițe de păr pe mici secțiuni de păr natural cu ajutorul unei mărgele căptușite cu silicon. Apoi, se folosește un instrument special pentru a fixa mărgeaua pe păr și se strânge pentru a o menține la locul ei. Deși această metodă nu folosește căldură sau lipici, dacă nu sunt atașate corect de către un profesionist, extensiile de păr microlink pot fi dăunătoare pentru păr. Mărgelele pot fi strânse prea mult, provocând presiune și tragere la rădăcini, iar dacă nu sunt îndepărtate corespunzător, părul poate fi smuls. Aplicarea acestei metode durează aproximativ trei-patru ore.

Extensiile microlink se pot spăla la fel ca părul natural și se pot folosi aceleași produse de styling. Aceste extensii au nevoie de repoziționare la fiecare două-trei luni, pe măsură ce părul natural crește și microperlele se îndepărtează de scalp.

Prin urmare, acestea sunt cele mai populare tipuri de extensii, însă nu sunt toate. De-a lungul timpului au existat numeroase modalități de îmbogățire sau lungire a părului natural cu ajutorul extensiilor, însă acestea au rămas favoritele clientelor, dar și ale specialiștilor. Trebuie să aveți o tehnică bună, multă atenție și răbdare atunci când lucrați cu extensii și, de asemenea, trebuie să le învățați pe cliente cum să le întrețină.


Follow Us On Instagram