Energiile Feng Shui ale anului 2023

De câte ori ți-ai schimbat locuința până la această vârstă? Care au fost criteriile care au condus la alegerea noului tău spațiu sacru? Ai nevoie de o casă sau de un cămin? Feng Shui tradus înseamnă ,,vânt și apă’’, și reprezintă cunoașterea antică chinezească ce studiază felul în care mediul afectează bunăstarea umană din perspectiva prosperității și a armoniei.

Așa cum tu ești un individ unic și nimeni nu poate fi că tine, la fel se poate spune și despre fiecare spațiu în parte! Fie că vorbim despre un spațiu comercial, locuință, birou sau un oraș întreg, energiile există și ne influențează viața fără că noi să ne dăm seama! Imaginează-ți undele radio ce ne permit să vorbim la telefonul mobil, să ne uităm la TV, însă pe care nu le putem vedea cu ochiul liber. În același mod ne influențează și energiile, chiar dacă nu le putem vedea, dar pe care cu siguranță le vom simți într-un interval relativ scurt. Un oraș cu deschidere la apă, care în Feng Shui reprezintă prosperitatea, este un oraș prosper. Amintește-ți cum a pornit și s-a dezvoltat comerțul internațional: pe apă!

Spațiul tău beneficiază de propriile energii, iar acestea sunt precum codul numeric personal, nu se vor schimbă niciodată, atâta timp cât casa va sta în picioare! Principalele două energii ce vin pe fiecare sector în parte (Sud, Sud-Est, Est ș.a.m.d) diferă de la spațiu la spațiu și acestea se pot afla doar în urmă calcului  specialistului Feng Shui. Așadar, odată ce ai aflat energiile spațiului tău, trebuie să știi că acestea nu se vor schimbă niciodată.

Bun, avem aceleași energii pentru o viață, dar acum vine întrebarea: dacă lucrurile nu merg deloc bine pentru mine în spațiul în care locuiesc de câțiva ani, de ce a fost benefic pentru vechii proprietari ce s-au mutat aici în 1988? Deoarece energiile au ciclicitate, astfel, din 20 în 20 de ani unele energii se activează ca fiind benefice, pe când altele expiră. Dau un exemplu: un apartament cu o energie 7 aflată la intrarea în casă a adus membrilor familiei ce au locuit acolo prosperitate în epoca 7 (între 1984 și 2003). Însă, următorii 20 de ani (2004-2023) vor avea energia lui 8 ca fiind benefică, așadar intrarea în apartament va avea o energie expirată, ce aduce probleme serioase. De aceea se spune că un spațiu nu va fi permanent bun sau rău, tocmai datorită ciclicității energiilor.

Așadar cum influențează energiile viața ta de zi cu zi? Are importanță unde așezi patul, unde mănânci, unde îți așezi biroul? Cu siguranță că da! Chinezii au reușit să descifreze această cunoaștere și să o transmită mai departe. Însă nu oricine are acces la aceste informații prețioase. Feng Shui îți schimbă viață, de aceea și costul unei analize este pe măsură. Dacă până în acest moment credeai că e suficient ca un design frumos de interior să îți aducă satisfacția maximă, eu te invit să mi te alături în această călătorie și să descoperi ușor-ușor tainele și motivele pentru care este mult mai important să cunoști, în primul rând, energiile căminului tău!

De ce? Pentru a putea beneficia la maximum de zonele pozitive și pentru a putea anihila energiile slabe din anumite zone ale locuinței tale. Apoi, te poți focusa pe partea de design de interior, ținând cont de sfaturile specialistului Feng Shui. Încadrează planul spațiului tău într-un pătrat sau dreptunghi și apoi desenează un cerc în mijloc ce măsoară o treime din spațiul total al planului, așa cum poți vedea în imaginea alăturată:

 

Cu ajutorul aplicației „Busolă” din telefon, stând în mijlocul casei, vei descoperi fiecare sector în parte pe măsură ce te rotești. De aici poți delimita, pornind de la cercul din mijloc, prin linii drepte către exteriorul planului, fiecare sector în parte. Acum planul tău arată precum o pizza tăiată în felii. Notează poziția cardinală pe fiecare felie (Sud, Sud-Est, Est și așa mai departe). După ce ai notat pe plan fiecare sector în parte, e timpul să scrii energiile anului 2023, le poți copia de pe planul dat drept exemplu.

Să începem cu zona de Nord și energia de foc 9, în 2023. Cel mai bun sector în 2023 aduce sănătate, liniște, somn odihnitor, înțelegere și armonie dacă aici se află dormitorul tău. Poți susține această energie înlăturând orice obiect activ (TV, ceas, consolă, laptop etc.) din dormitor, punând plante înalte și stufoase în ghiveci, aducând o pereche de rațe mandarine din cuarț natural roz pe frunză de lotus din aventurin, decorând camera în culori de foc (roșu, roz, lila, fucsia, violet, somon). Lasă-ți imaginația să zboare și vei avea un dormitor de vis! Ai grijă să nu exagerezi cu petele de culoare, nu vrei să cazi în extreme. Dacă îți dorești un copil, această este zona potrivita pentru a concepe un bebeluș în 2023.

În cazul în care energia de foc 9 se află la intrarea în casa ta, să fii sigur/ă că 2023 va aduce prosperitate tuturor membrilor familiei. Poți susține energia de foc prin culori de foc în decorarea zonei, prin plante joase în ghiveci, și, desigur, aducând cât mai multe obiecte active (router, ceas, acvariu, fântână arteziană, perpetuum mobile etc.) pentru a amplifică prosperitatea din acest sector.

Pentru a înțelege și mai ușor, identifică zonele de odihnă și zonele de trafic ale casei. Regula este ca în zonele de odihnă să nu existe obiecte active în general, pentru a nu distruge armonia; iar în zonele de trafic cu energii benefice să aduci cât mai multe obiecte active pentru a amplifica succesul și prosperitatea.

Sectorul de Nord-Vest aduce în 2023 o energie de pământ 5 ce vine cu coșmaruri, somn agitat, dacă aici se află dormitorul. În cazul în care în această zona se află intrarea în casă, te poți aștepta la o perioadă cu ghinion. Tot ce pare că e gata rezolvat, se va schimbă în ultima clipă, cu rezultate nu tocmai bune. În bucătărie pot exista mici accidentări, dar mai dese, așa că fii atent/ă atunci când gătești, când mănânci. Nu face lucrurile în grabă! Remediul pentru sectorul de Nord-Vest vine în 2023 prin metal și apă, așadar nu îți rămâne decât să așezi un vas metalic argintiu sau auriu plin cu apă sărată, apă ce o vei schimba săptămânal. Evită culorile de pământ și decorațiunile ce țin de elementul pământ în 2023 pe această zonă: galben, portocaliu, bej, maro, crem, decorațiuni din pietre, scoici, vaze din ceramică, porțelan, lut și diverse cristale.

În Vestul casei avem o energie de metal 6 ce trebuie, de asemenea, anihilată. De ce? Pentru că aduce probleme legale. Alt aspect important de care trebuie să ții cont este că direcția Vest aparține Cocoșului în astrologia chineză, iar în acest an există un conflict direct între Cocoș și Iepure; așadar nu începe lucrări de amenajare sau construcție pornind din sectorul de Vest al casei. Când această energie se află pe zona intrării în casă, te poți aștepta că bărbatul casei să fie mai mult timp plecat de acasă, 6 fiind și energia bărbatului. Nu prezintă probleme grave pentru copii, aceștia pot dormi pe această energie. Remediul zonei vine prin elementele apă și lemn și te poți mobiliza să cumperi un tablou cu licheni Feng Shui făcut special pentru acest lucru. Încearcă și o orhidee în apă. Evită obiectele metalice, obiectele active în general și culorile de metal: alb, auriu, argintiu, gri deschis, gri metalizat.

Sud-Vestul casei aduce energia de apă 1, ce aduce succes și prosperitate dacă se află într-o zona de trafic a casei; așa că nu rămâne decât să susții energia aducând multe obiecte active precum fântână arteziană, ceas cu pendul, perpetuum mobile etc. Iar dacă energia de apă 1 ajunge în dormitorul tău, renunță la obiectele active pentru a păstra armonia și sănătatea; o poți susține prin decorațiuni în formă rotundă, în culori de apă (gri închis și negru). Nu ai inspirație? Te ajut eu: covor rotund gri închis, draperie neagră, corpuri de iluminat rotunde de culoare gri închis, așternuturi gri închis, pernuțe rotunde etc.

În Sudul casei  beneficiezi de o energie pozitivă 8 de pământ ce se susține în 2023 prin obiecte active precum perpetuum mobile dacă se află într-o zona de trafic (living, bucătărie, hol, intrarea în casă), sau prin plante înalte, stufoase dacă aici se află un dormitor. Culorile elementului pământ sunt crem, bej, maro, galben, portocaliu, folosește-le cât mai mult în această zonă!

O zonă problematică anul acesta este cea de Sud-EST pentru că aduce energia de lemn 3. Pentru a evita certurile, scandalurile, pierderile financiare, furturile, renunță la a aduce obiecte active precum TV, acvariu, ceas etc. Orice obiect activ vine să potenteze energia zonei, așadar spune pas acestora în Sud-Estul casei tale! Remediul vine printr-un vas roșu din ceramică sau cristale naturale precum geodă de citrin.

Ajungem la zona de Est care este direcția ,,Marelui Duce’’ al anului, adică a Iepurelui. Nu sfida ,,Marele Duce’’ începând lucrări în casă din această zona, las-o la final! Energia de aici este una de pământ 2 ce aduce boală, oboseală cronică, atacuri de panică, probleme cu stomacul. Evită obiectele active și remediază zona prin vasul metalic cu apă sărată. Nu uită să schimbi apa săptămânal!

Centrul casei tale vine cu o energie de lemn 4 ce aduce lene, posibil infidelitate dacă dormi aici. Remediază sectorul cu ajutorul unui vas roșu din ceramică sau a unei geode de citrin. Renunță și aici la obiectele active și la decorațiunile din lemn. Această energie nu prezintă probleme pentru copii, dar pentru că aduce lene, evită să lași copilul să studieze aici.

Sper că aceste sfaturi să îți îmbunătățească viață în anul Iepurelui de Apă, și nu uita: ,,O minte încuiată este precum o carte închisă; doar o bucată de lemn!’’. Simte-te liber/ă să îmi adresezi întrebări! Îți voi răspunde cu drag pe pagina mea de Facebook: FengShui byCristina sau pe pagina de Instagram: @feng_shui_by_cristina. Îți mulțumesc și te aștept cu drag și pe site de unde poți achiziționa o multitudine de produse specifice: https://www.fengshuibycristina.com.

 

Consultant Acreditat Feng Shui și Coloanele Destinului

Vladimirov Cristina

Tel: 0747 551 005

fengshui4yourhome@gmail.com


Follow Us On Instagram