Tu știi ce vrei?

Aud uneori oameni care nu știu ce vor în viață, nu știu ce i-ar face fericiți sau ce i-ar împlini cu adevărat. Ai trecut și tu, măcar o dată, prin astfel de momente? Momente în care să-ți trăiești viața din inerție, fără a avea o direcție clară?

Dacă nu, mă bucur pentru tine și pentru responsabilitatea cu care îți trăiești viața :). Daca da, află că e în regulă și că nu ești nici singurul. Sunt mulți oameni în aceeași situație, care își duc existența pe pământ ca și cum nu ar avea niciun control asupra propriei vieți. Iar când spun control nu mă refer de a controla la propriu fiecare situație din viață, pentru că asta da, ar fi practic imposibil, ci la a avea o direcție pe care să mergi, la a urma un drum, indiferent de obstacolele întâlnite pe acesta.

Și totuși, ce ai putea face dacă nu știi exact ce vrei? Pentru că se întâmplă ca uneori să avem astfel de momente. Și parcă cu cât ne dorim să știm mai tare, cu cât vrem să ne fie mai clar ce avem de făcut pentru a avea o viață împlinită, cu atât nu știm și nu ne e clar. Iar aici apar, de obicei, momentele de confuzie, momentele în care începem să căutăm vinovați, să dăm vina pe destin, pe sistem, pe alții pentru modul în care arată viața noastră.

Așa că, dacă te afli sau te vei afla vreodată în situația în care să nu știi ce vrei de la viață, să nu-ți știi drumul, să nu știi ce te face fericit și te împlinește cu adevărat, poți începe invers. La ce mă refer? Poți începe cu ce știi clar că nu vrei, cu ce știi că nu te face fericit, cu ce știi deja că nu-ți aduce împlinirea.

Din punctul meu de vedere este o altă abordare, care are același scop – de a ne crea viața pe care ne-o dorim. Eliminând, treptat, toate acele lucruri, situații sau chiar oameni despre care știi că nu-ți fac bine, ajungi să îți fie clar ce vrei, să înveți ce te face fericit și ajungi din ce în ce mai aproape de o viață așa cum ți-o dorești.

Tu știi ce vrei? Sau cel puțin, știi ce nu (mai) vrei?
Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram