Momentul schimbării

Ți s-a întâmplat vreodată să simți că e nevoie să faci o schimbare, dar pentru că nu știi exact ce vrei să schimbi sau poate pentru că nu ai curaj, să nu faci nimic și doar să aștepți, sperând că poate se va întâmpla „ceva”, că poate lucrurile se vor așeza cumva?

Cred că mulți dintre noi, când avem nevoie de o schimbare, simțim cu mult înainte de a avea și curajul să facem pasul către schimbare. De ce? Poate pentru că ne-am obișnuit într-o zonă de confort, chiar dacă uneori acea zonă devine… inconfortabilă. Sau poate pentru că ne este teamă de schimbare, de nou, de necunoscut. Sau poate că, în anumite situații, preferăm să așteptăm până suntem siguri că acea schimbare este într-adevăr ceea ce ne dorim, ceea ce ne ajută, ceea ce avem nevoie, astfel încât să nu rămânem cu regrete.

Indiferent de motivele pentru care așteptăm înainte de a face o schimbare, cred că e natural și sănătos pentru noi înșine să așteptăm până când simțim că e momentul să o și facem. Iar asta se intâmplă pentru că sunt două momente
diferite: primul în care apare nevoia de schimbare și ne decidem să facem ceva, iar al doilea, momentul în care acționăm, în care facem schimbarea respectivă. Și chiar dacă poate mai sus pare a fi amânare, eu o văd mai mult ca pe o ezitare.

Da, o ezitare… Iar dacă ai vizionat vreodată un meci de fotbal, și tind să cred că ai făcut-o, cu siguranță ai observat că mulți dintre jucători, când au mingea aleargă pe teren cu ea, se uită în toate direcțiile, caută cu privirea, schimbă direcția în care aleargă și țin astfel mingea preț de câteva momente bune înainte să o paseze. Acei jucători nu amână, ci doar ezită să șuteze, ezită să facă mișcarea până nu simt când este momentul să o facă.

La fel am putea spune și despre schimbări. Chiar dacă simțim dinainte că e timpul să schimbăm ceva, e perfect în regulă să așteptăm, până simțim că e momentul să o și facem, exact ca un jucător de fotbal, mereu atent, așteptând să simtă momentul.

Schimbările sunt bune.
Schimbați ceea ce simțiți că trebuie schimbat!
Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram