Final sau început? Tu ce alegi?

Atunci când suntem la finalul unui an și, respectiv, la începutul altuia suntem, de obicei, bucuroși, petrecem, ne simțim bine, ne uităm în urmă la anul ce tocmai se încheie și facem planuri sau poate ne setăm obiective pentru anul ce urmează.

Trecerea dintre ani este sărbătorită în toată lumea, sub diverse forme și, cumva, natural, am învățat să ne luăm rămas bun, cu acceptare, de la ceea ce a fost, de la ce s-a terminat și să primim cu brațele deschise și cu bucurie ceea ce vine… Pentru că știm că nu putem controla naturalul, cursul firesc, ne-am adaptat. Și cu toate că știm acest lucru, uneori, anumite finaluri nu le acceptăm ușor și nu știm să le primim cu bucurie și să conștientizăm că sunt și începuturi.
Nu-i așa că ar fi minunat dacă am înțelege, mereu, că atunci când avem parte de un final, avem parte și de un început, în același timp? Și că acestea se întâmplă în fiecare moment al vieții noastre, chiar și acum…?

Ți s-a întâmplat vreodată ca la început de an să-ți faci planuri, să-ți setezi obiective, să îți propui să faci lucruri „mărețe”, să-ți spui “anul acesta chiar o să…” și apoi să te trezești la finalul anului că nu ai făcut chiar așa cum îți propuseseși, să constați că ai făcut foarte puțin sau chiar… nimic? Și eventual, mai amintindu-ți pe la jumătatea anului despre “lista ta” și spunându-ți că… mai ai timp?

Dacă ai fost vreodată în situația descrisă mai sus, poate că acum e momentul să faci lucrurile diferit și să transformi acest final de an nu doar într-un început de an nou, ci într-un început nou de a fi și de a face. Un început în care să-ți respecți angajamentele, să-ți ții promisiunile, să-ți îndeplinești obiectivele… fără a mai găsi scuze, fără amânări, fără a mai aștepta “momente potrivite”. Bineînțeles că poți face asta oricând, nu doar la final și început de an, pentru că, repet, nu există “moment potrivit”, dar parcă modul în care este privită de atâta vreme trecerea dintre ani ne dă așa o forță extraordinară, una pe care poate nu știm să o accesăm oricând, deși ea este disponibilă mereu in interiorul nostru.

Faceți ca anul care vine să fie unul cu adevărat extraordinar!
Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram