Cine suntem acum…

A fost o perioadă diferită, chiar dificilă aș putea spune, în special pentru industria frumuseții, care a fost direct impactată de deciziile luate de autorități privind oprirea activității în saloanele de înfrumusețare.

Cu siguranță că nu a fost ușor, poate că ne-am fi dorit ca lucrurile să fie altfel decât au fost, dar, cu toate acestea, realitatea a fost cum a fost. Iar noi, mulți dintre noi, am trecut deocamdată cu bine.

Ce ne așteaptă? Nu știm. Poate că și din această perioadă exact acest lucru l-am avut de învățat – că indiferent de planurile pe care le facem, viața se poate schimba radical de la o clipă la alta. Cred că acum suntem cu adevărat conștienți de acest lucru, poate că înainte doar vorbeam în teorie, dar acum… acum am trăit și am simțit.

Am fost nevoiți să ne supunem regulilor, fără drept de apel, iar conformarea a fost extrem de dificilă pentru anumite persoane. De aceea, mulți dintre noi ne-am confruntat în perioada trecută cu tot felul de emoții și stări, reale sau provocate, precum frici, anxietăți, tristețe, uneori chiar și furie sau depresie. Poate că unii încă se mai confruntă și fac eforturi să-și revină psihic și chiar și financiar.

Și totuși, ce a adus bun această perioadă?

Cred că tot ce am trăit, tot ce am simțit, toate experiențele au avut un scop: acela de a ne învăța să trăim în prezent, „aici și acum”. Eram prinși în tot felul de activități care ne țineau departe de familii, de copii, iar faptul că am stat acasă ne-a „obligat” să le acordăm timp. Iar în anumite cazuri, nu doar timp cu ei am avut, ci și ocazia de a rezolva ce încă era nerezolvat.

Am înțeles mai bine cine suntem, ce vrem, ce e important în viață și cum să ne adaptăm indiferent de situație. Am înțeles că suntem puternici și avem capacitatea de a găsi soluții, oricât de dificilă ar părea situația.

Femeile s-au îngrijit singure, și-au făcut manichiura, părul, unii am ales să facem sport, ceea ce în general a însemnat o mai mare grijă și atenție pentru corpul nostru.

Am făcut, mai mult ca oricând, curățenie în case, în viață, printre oameni… și cu siguranță mai sunt multe altele pe care le-am învățat în tot acest timp. Însă ceea ce e important să înțelegem este că, acestă perioadă, care încă nu a trecut, aduce cu ea și multe, multe lucruri bune.

Și mai important este… cine ești tu, acum?
Ștefania Ardelean


Follow Us On Instagram