De vorbă cu Andreea Gherasim

 

 

Andreea Gherasim

Prezentatoare TV, owner The Flowers & Mise en Place

 

 

 

 

Poate că ați văzut-o pe micile ecrane, sau poate că ați primit un buchet superb de la florăria ei, sau poate chiar ați gustat dintr-un platou delicios, însă nu v-ați gândit niciodată că ar putea fi vorba despre aceeași persoană. Andreea Gherasim este cea pe care am văzut-o de-a lungul timpului la televizor, pe canalul Antena 1, fie în ipostaza de reporter, prezentatoare de horoscop sau meteo.

Andreea ne vorbește astăzi despre proiectul său actual în televiziune, despre cele două afaceri ale ei, The Flowers și Mise en Place, dar ne spune și câteva lucruri despre ea și programul ei. Citiți în continuare pentru a o cunoaște pe Andreea Gherasim!

Cum a luat naștere pasiunea ta pentru televiziune?

Pot spune că a fost tot timpul acolo. Încă de mică aveam rolul de prezentator în serbările de la școală, deci cumva am știut tot timpul că vreau să fac asta. Mi-a trebuit doar puțin curaj.

Cum arată parcursul tău în acest domeniu?

Am început să lucrez la Antena 1 de la 19 ani și încă sunt aici. Am prezentat inițial rubrica Horoscop și cea de știri mondene, iar în paralel eram și reporter. Ulterior, am preluat rubrica Meteo unde am stat în jur de patru ani, iar acum – proiectul Bun Gust.

Ce înseamnă pentru tine proiectul „Bun Gust”?

Este „copilul” meu, aș putea spune. Îmi doream foarte tare să vedem „frumos” la televizor. Așa că, am gândit cap-coadă această rubrică de care eu mă ocup în totalitate. Aleg subiectele, fac interviurile și, ulterior, vi le transmit vouă, celor care ne priviți.

Știm că ești owner „The Flowers”, care este povestea din spatele acestui brand?

O altă poveste frumoasă pe care mă bucur că am reușit să o construiesc. Cumva, sunt toate în legătură directă, iar elementul principal, să spunem, este simplitatea. Pasiunea pentru flori era, de asemenea, undeva ascunsă în mine și cumva am reușit să o cultiv și să ia naștere The Flowers – un concept store de fapt, în care putem regăsi flori și cadouri și care, în toamna aceasta, va trece la nivelul următor. Deschidem o locație mai mare, unde oaspeții se vor putea bucura de o adevărată experiență atunci când sunt în căutarea unui buchet sau a unui cadou.

Care este viziunea ta florală?

Cum spuneam, îmi place simplitatea. Mai exact, îmi place să creez și să ofer buchete monocrome sau cu un singur tip de floare. Mi se par definiția eleganței.

Pe lângă televiziune și pasiunea pentru flori, ești și creatoarea „Mise en Place” – cum ți-a venit ideea și cum s-a concretizat ea în acest brand?

Cum spuneam, există o legătură puternică între domeniile în care eu și echipa mea activăm. Deși Mise en Place este prima afacere, apoi a urmat The Flowers. Mergeam la petreceri la care prietenii mei se chinuiau să aranjeze diverse platouri cu brânzeturi pe care să le potrivească cu vinurile și îi vedeam acolo foarte implicați. Și cumva dintr-o joacă a pornit ideea de a face livrări de acasă, iar astăzi, după patru ani de activitate, putem spune că suntem primii care au creat conceptul de cheese bar stilizat în București. Pentru că noi creăm povești în jurul fiecărui eveniment.

Ce oferă Mise en Place?

Oferă platouri ready-to-eat pentru diverse evenimente. Pot fi aniversări, pot fi cine private, pot fi petreceri corporate. Și cum spuneam, și partea de cheese bar pentru evenimente mari precum nunti, botezuri, petreceri grandioase.

Care au fost provocările pe care le-ai întâmpinat în lumea antreprenoriatului?

Foarte multe. De fapt, cred că fiecare zi este o provocare. Chiar plec de acasă dimineața cu gândul și cu speranța că voi putea duce la capăt o nouă zi. Sunt multe provocări și cred că trebuie să ai mult curaj pentru a începe o asemenea aventură.

Având în vedere că ești o persoană activă, cu multe ocupații, cum reușești să îți gestionezi eficient timpul?

Am programul destul de bine împărțit pe ore. Dimineața sunt la redacție și mă focusez pe ce am de făcut acolo, iar după prânz încep activitățile antreprenoriale, care mă țin activă până seara târziu.

Care este rutina ta de frumusețe?

Păi, destul de simplă. Încerc să ajung la un tratament facial o dată pe lună, îmi mai aplic măști naturale acasă, de exemplu cu miere sau cafea și o cremă hidratantă. Mai nou, încerc să beau cât mai multă apă pentru că până acum nu reușeam.

Ce faci pentru a te relaxa?

Când am ocazia, călătoresc. Chiar și două zile dacă reușesc să fug undeva, sunt încântată. Doar că, în ultima vreme, nu prea mi-a ieșit, dar sper ca în perioada următoare să plec într-o vacanță.


Follow Us On Instagram