Cum prelungim durata bronzului?

Strălucirea naturală a corpului reprezintă unul dintre cele mai seducătoare efecte ale vacanței. Bronzul face pielea să pară mai tânără și tenul să arate mai odihnit, mai strălucitor și mai uniform, în ciuda faptului că majoritatea persoanelor tind să folosească mai puține produse de machiaj vara decât în mod obișnuit. Călătoriile și aventurile verii nu înseamnă doar cocktailuri băute pe malul mării sau descoperirea unor noi locuri fascinante, ci și relaxare și înfrumusețare naturală. Nu e de mirare că majoritatea clientelor dumneavoastră vor dori să-și păstreze bronzul cât mai mult timp!

Indiferent dacă clienta dumneavoastră a optat pentru bronzarea naturală sau pentru cea ar­tificială, ea va dori ca efectele să se mențină un timp îndelungat. Așadar, orice profesio­nist în estetică ar trebui să-şi informeze întâi corect clienta, explicându-i fiecare avantaj și dezavantaj al metodei alese de bronzare. De asemenea, trebuie să vă informați clien­tele cu privire la folosirea produselor cu SPF mare: acestea protejează pielea, ajută la pre­venirea îmbătrânirii premature și a apariției arsurilor solare. Un bronz sănătos, obținut în mod natural, va dura mai mult și va arăta bine și uniform. Au trecut zilele în care uleiul de plajă era singurul produs utilizat pentru bronzare, așadar clientele ar trebui sfătuite să investească în achiziționarea unor produse profesionale sau dermatocosmetice cu factor de protecție mare, potrivit tenului lor.

Exfolierea pielii înainte și după bronzare

Tratamentele intense de exfoliere sunt deosebit de importante înainte de vizita la plajă sau de aplica­rea produselor autobronzante. Astfel, vă asigurați că aveți o bază sănătoasă, netedă și uniformă pen­tru bronz. Clienta dumneavoastră poate opta pen­tru orice gomaj intens înainte de a se bronza, dar ea trebuie, în schimb, să acorde mai multă atenție exfolierii, după obținerea nivelului de bronz do­rit. De asemenea, anumite produse de gomaj, mai ales cele pe bază de ulei, pot intensifica bronza­rea corpului pe anumite porțiuni. Acestea pot crea un aspect lipsit de uniformitate și strălucire, atât în cazul bronzului natural, cât mai ales în cazul apli­cării de produse autobronzante. Feriți-vă, așadar, să-i recomandați clientei dumneavoastră produse exfoliante pe bază de ulei sau un gomaj prea acid, deoarece acestea vor distruge bronzul obținut cu greu. Puteți utiliza, în schimb, produse blânde și ra­finate, mai ales de tip SPA. Produsele ideale sunt acelea care oferă și un plus de hidratare, pe lângă exfolierea delicată. Textura acestora trebuie să fie cât mai pufoasă, pentru a hrăni porțiunile arse și a hidrata zonele uscate, fără a afecta însă culoarea pielii. Păstrați produsele de exfoliere intensă pen­tru tratamentele de dinainte de bronz sau pentru perioada de toamnă – iarnă, când pielea are nevoie de un plus de stimulare și tonifiere.

Hidratarea, esențială vara

Atunci când pielea se usucă, aceasta tinde să se exfolieze, așa că unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le puteți acorda unei cliente care dorește să se bucure de bronz cât mai mult timp este să-și păstreze hidratarea. Pentru a asigura hidratarea celulelor pielii, acestea trebuie hrănite atât din in­terior, cât și din exterior. Acest lucru se traduce în păstrarea aportului de apă, mai ales în aer liber, la soare sau atunci când transpiră. Pe lângă hidrata­rea pielii din interior, trebuie, de asemenea, să ofe­riții pielii clientei dumneavoastră și hidratare din exterior. Imediat după expunerea la soare sau în săptămânile de după concediu, tratamentele de hi­dratare intensă sunt recomandate cel puțin de două ori pe săptămână. Mai mult decât atât, clienta tre­buie încurajată să ofere pielii un plus de hidratare și la domiciliu, alegând produse profesionale care o vor ajuta să-și mențină pielea sănătoasă, frumoa­să și… bronzată. Orice cremă hidratantă este mai bună decât nimic, dar produsele profesionale de după-soare au adesea multe ingrediente benefice pielii după expunerea la soare, cum ar fi aloe vera, pentru calmarea pielii iritate. Alte produse profesi­onale conțin ingrediente de accentuare și intensifi­care a bronzului. Acestea stimulează producția de melanină și ajută la menținerea bronzului pentru o perioadă mai lungă de timp.

Alimentația sănătoasă

Niciodată nu ne gândim atât de mult la alimentație precum în perioada verii! Clientele dumneavoastră sunt îngrijorate deja, probabil, de efectele stilului de viață dezordonat și ale alimentației nesănătoa­se. Pe măsură ce vremea devine mai caldă, majo­ritatea persoanelor încearcă să adopte o dietă mai sănătoasă și mai potrivită nevoilor lor. Dar, iată un motiv în plus pentru a convinge clientele să adopte o alimentație sănătoasă: aceasta ajută la menținerea bronzului. Potrivit dermatologilor, anumite alimente pot ajuta chiar la prelungirea bronzului. Materia pri­mă de care melanocitele noastre (celulele care pro­duc pigmenți) au nevoie pentru a produce melanina este un ingredient numit tirozină. Curcanul, albușu­rile de ou, brânza de vaci, somonul, soia, migdalele și fructele de avocado sunt considerate a fi bogate în tirozină, așa că introducerea lor în dietă ajută la producerea unui plus de melanină și, în consecință, la obținerea și menținerea unui bronz perfect.

Intensificarea nuanței bronzului

Folosirea unui produs profesional de intensificare a bronzului, precum cele cu puțin autobronzant, este o modalitate excelentă de a ajuta bronzul natural să reziste mai mult timp, chiar și după ce culoarea începe să se estompeze. Totuși, atunci când nuanța a dispărut complet nu trebuie să vă temeți de nemul­țumirea clientei, ci să fiți pregătiți să-i propuneți alter­nativele corecte, precum o exfoliere intensă, urmată de bronzare organică. Bronzarea organică înseamnă, practic, pulverizarea unei soluții pe suprafața pielii corpului, soluție care, la contactul cu pielea, duce la o reacție chimică. Aceasta creează aparența bronzării naturale, fără efectele nocive ale radiațiilor solare. As­pectul pielii însă este foarte similar cu bronzarea na­turală, corpul devenind perfect bronzat și strălucitor. Avantajele acestei soluții sunt rapiditatea, deoarece o ședință nu durează mai mult de 30 de minute, flexibi­litatea, deoarece clienta putând opta pentru nivelul de intensitate al bronzului..

Puterea și frumusețea unui bronz perfect nu ar tre­bui subestimate de profesioniști. Bronzul poate mări aparența de tonifiere a pielii, ajută la ascunderea di­feritelor imperfecțiuni, precum vergeturile, cicatrici­le și celulita, reduce roșeața, mărește vizual subli­nierea mușchilor, sculptează curbele mult dorite și oferă un plus de încredere în propria persoană ori­cărei cliente.

Un ultim sfat util este acela de a-i sugera clientei să programeze orice tratament de intensificare a bron­zului cu două zile înainte de un eveniment important. Dacă aceasta a optat pentru folosirea unui aparat de bronzat, pielea are timp să se vindece, în cazul în care clienta a petrecut prea mult timp la solar. Iar dacă aceasta a optat pentru bronzare organică sau aplica­rea unei loțiuni autobronzante ori de intensificare a bronzului, pigmentul are timp să se fixeze în piele.


Follow Us On Instagram