Aspectul exterior vorbește despre noi

Maria Andrei, Lifestyle Director

Probabil că ați povestit de mii de ori despre mo­mentul când vă pregăteați să ieșiți din sala unde se ținea castingul de modă și ați fost remarcată de Zina Dumitrescu, așa este? Spuneți-ne și nouă, ce vă trezește astăzi amintirea acelui moment?

La acel casting am ajuns întâmplător, însoțind o prietenă care își dorea să fie model în trupa Casei de Moda Venus – condusă pe atunci de Zina Dumitrescu.
Câteodată chiar trebuie să treci pragul acelei uși care se deschide, coincidență sau nu, fix în fața ta. Eu asta am făcut în acea clipă și nu regret nicio secundă! A fost momentul în care am descoperit o lume fascinantă, cu bunele și cu mai puțin bunele ei, dar care m-a pregătit pentru un drum pe care pășesc cu mult mai multa diplomație și încredere decât aș fi făcut-o, probabil, în mod normal.

Drumul parcurs până astăzi a cuprins modeling, Lifestyle Director pentru cele mai importante re­viste de pe piață, co-prezentator de emisiuni TV, organizator de evenimente etc. Cum a fost trece­rea fiecarui pas pe care l-ați făcut in carieră? Cu ce provocări v-ați confruntat?

Nu a fost ușor! Fiecare etapă a carierei mele a fost construită de la bază, cu pași mici… dar siguri. Am învățat și învăț continuu de la oamenii cu care lucrez. Nu mă consider atotștiutoare și nici superioară în vreun fel. Lucrez foarte bine în echipă și mă dedic trup și suflet proiectelor în care sunt implicată. Practic, am construit cu mare atenție fiecare treaptă a acestei „scări sociale”, lucru care m-a și ajutat, de altfel, să decid asupra traiectoriei vieții mele profesionale și să înțeleg mult mai bine ce îmi doresc sau nu, de la ea…

Cu siguranță fiecare etapă din viață are momentele ei, dar dacă ar fi să alegeți cel mai emoționant moment din viața profesională, care ar fi acela? Dar din viața personală?

Cred că cele mai tulburatoare momente sunt, de fapt, cele în care simți că trebuie să renunți la ceva în care ai crezut foarte tare, în care ai investit sufletește și nu numai, dar care nu poate merge mai departe de atât sau în același fel – fie în plan profesional, fie personal. În momentul în care ți s-au „rătăcit” emoțiile și implicarea, tot farmecul unei relații – de orice tip ar fi ea, de muncă sau afective – se duce la vale.
E foarte clar că, atunci când viața personală îți afectează viața profesională, sau invers, te afli în cel mai dificil moment prin care poate trece cariera sau viitorul cuiva.
Dar lucrurile au tendința să intre în armonie atunci când crezi cu tărie în destinul tău.
Eu una, am învățat să cred în mine și cum să îmi păstrez emoțiile active, iar cele două talere ale vieții mele se află acum într-un echilibru perfect. Așadar, această etapă a vieții mele mi se pare cea mai importantă.

Împărtășiți-ne din secretele dumneavoastră. Care sunt ritualurile de îngrijire peste care nu treceți indiferent de situație?

Demachierea temeinică, hidratarea feței cu o cremă lejeră, fără parfum și folosirea produselor cu un factor de protecție solară cât mai ridicat – lucru extrem de important și pentru prevenirea melasmei. Însă, abia pasta de dinti cu arome de citrice, șamponul și balsamul pe baza de ulei de masline sau gelul de duș cu parfum de portocale ori mandarine întregesc ritualul.

Care sunt produsele de înfrumusețare “must-have” pe care orice femeie ar trebui să le folosească?

Eu nu plec nicăieri fără produsele de mai sus, dar cred că cel mai important „articol” de înfrumusețare al unei femei este…zâmbetul!

Ce produse cosmetice nu se vor demoda niciodată, așa cum nu se demodează nici little black dress?

Pudra, rujul și mascara…sau un parfum care a făcut istorie! Toate aceste „ingrediente” fac parte din pachetul de seducție al unei femei adevărate. Iar părul coafat lejer, manichiura îngrijită și pedichiura „la zi”, pielea strălucitoare ori zâmbetul de care vă spuneam mai sus, vor ramane întotdeauna „în trend”.

Dincolo de aspectul exterior, de ce are nevoie, cu adevărat, o femeie pentru a fi frumoasă?

De bunavoință… mai ales atunci când vine vorba de propria persoană. Femeile au tendința de a se sacrifica pe ele însele pentru bunăstarea familiei și este, cumva, de înțeles. Dar, respectul de sine nu trebuie uitat niciodată. 10-15 minute găsește fiecare pentru a-și oferi o mică doză de atenție.

Și totuși, de ce este atât de important și aspectul exterior în imaginea unei femei?

Pentru că aspectul exterior „vorbește” despre noi și este perceput de toate cele 5 simțuri de bază ale semenilor noștri. Contează din primul moment. Iar dacă prin aspectul exterior se persistă în transmiterea de informații negative, nimeni nu va mai avea timp, stare sau nervi să ne asculte ce spunem sau ce gândim…Până la urmă, este și asta o formă de percepție a lumii care ne înconjoară, nu?
Și este o regulă valabilă pentru ambele sexe, nu doar pentru femei. Nu trebuie să fii îmbrăcat după ultima modă, nici să ai cele mai scumpe accesorii, dar o ținută îngrijită, curată, o atitudine decentă și coerentă nu au cum să dăuneze, vreodată, cuiva… Nu au cum!

A existat vreodată un moment în care să va doriți să nu fi fost o persoană publică? Ne puteți povesti despre el?

Din fericire pentru mine, nu sunt o persoană chiar atât de „publică” …
Dar, ca persoană „recognoscibilă” poți avea uneori avantaje, alteori dezavantaje…Vin, cumva… la pachet.
De regulă ești tratat cu ceva mai multa atenție și prietenie, dar se poate întâmpla și invers atunci când oamenii te recunosc și te etichetează imediat în mod negativ, fie dintr-un complex de inferioritate pe care și-l manageriază foarte prost, fie dupa zvonuri sau… pur și simplu din necunoaștere.
Însă, decența ar trebui să primeze de oricare parte a baricadei te-ai afla, ca persoană publică…sau nu. În fond, suntem cu toții egali, doar că unii dintre noi au, uneori, șansa să fie ceva mai vizibili ca alții. Dar asta nu înseamnă că vreuna dintre tabere are drepturi și libertăți în plus. Nimeni nu este „mai cu moț” ca altul.
Ești o persoană importantă abia atunci când îți tratezi semenii așa cum vrei și tu să fii tratat: cu respect.

Înțeleg că vă doriți să trăiți în orașul Saint-Malo. Ce anume vă atrage la acel oraș? Peste câți ani vă vedeți locuind acolo?

Mi-aș dori să locuiesc în foarte multe locuri, în același timp – dacă ar fi posibil.
Dar, da, Saint-Malo este unul dintre acestea. Și sunt absolut convinsă că frumusețea unui oraș sau altul este dată de cetățenii săi. Saint-Malo mi s-a părut a fi construit de oameni…pentru oameni, un loc în care natura fantastică a coastei bretone se împletește extrem de armonios cu personalitatea locuitorilor. Chiar dacă a avut o istorie zbuciumată, Saint-Malo pare că a ajuns în acel punct în care a învățat din lecțiile trecutului pentru a se putea bucura elegant de prezent, dar și de un viitor frumos…


Follow Us On Instagram