Andra Balaci: Magia aromelor arăbești și povestea unei pasiuni transformate într-o afacere de succes

Vestimentație/ținută - BLUZAT @bluzat.moda.urbana

Vestimentație/ținută – BLUZAT @bluzat.moda.urbana

 

În lumea efemeră a frumuseții, există parfumuri care te transportă în alte epoci și culturi, evocând povești nespuse și amintiri îndepărtate. Astăzi, ne bucurăm să ne așezăm alături de Andra Balaci, mintea creativă din spatele mărcii „Arabic Scent” și să aflăm cum a transformat pasiunea pentru parfumuri într-un business. Andra ne deschide porțile către un regat al miresmelor, unde tradiția se îmbină cu modernitatea, iar pasiunea stă la baza oricărei creații. În acest interviu, Andra ne povestește despre drumul ei antreprenorial, provocările și bucuriile întâlnite, și ne dezvăluie secretele care stau în spatele selecției sale unice de parfumuri.

 

Ai putea să împărtășești cu cititorii noștri câteva cuvinte despre tine și pasiunea ta pentru parfumuri?

 

Pasiunea mea pentru parfumurile arăbești a început cu un cadou făcut de către o prietenă după o vacanță în Dubai. A fost o revelație pentru mine: calitatea, ambalajul și reacțiile oamenilor atunci când purtam acel parfum m-au fascinat. Am simțit că parfumurile au puterea de a evoca emoții, amintiri și momente speciale și mi-am dorit tare mult ca româncele să se bucure, la fel ca mine, de tot ce înseamnă parfumurile arăbești.

 

Ce te-a inspirat să intri pe piața parfumurilor arăbești în România? Există o poveste sau o experiență personală în spatele acestei decizii?

 

După acea primă experiență cu parfumul din Dubai, am fost captivată de parfumurile arăbești. Am decis să explorez această nișă și să mă aprofundez mai mult în acest domeniu. Povestea mea cu aceste parfumuri este legată de o călătorie în care am vizitat fabrici de esențe, târguri și expoziții, fiind impresionată de diversitatea și bogăția lor olfactivă. Mi-am dat seama că în România există un potențial neexplorat în această zonă, așa că am decis să încep acest business.

 

Pentru cineva care nu este familiarizat cu parfumurile arăbești, cum le-ai descrie? Ce le diferențiază de celelalte parfumuri de pe piață?

 

Parfumurile arăbești sunt unice și diferite de ceea ce majoritatea oamenilor au experimentat. Ele au note intense, deseori ambrate, lemnoase sau picante. Ceea ce le face speciale este longevitatea lor și modul în care evoluează pe piele. Spre deosebire de parfumurile occidentale, care pot fi mai efemere, parfumurile arăbești sunt puternice și durabile. La toate acestea aș adăuga și prețul care este mult mai accesibil decât cel al parfumurilor produse în occident. Raportul calitate-preț este ceea le face cu adevărat deosebite. 

 

Care sunt provocările pe care le-ai întâlnit în calitate de femeie antreprenor într-un domeniu atât de specific ca acesta?

 

Una dintre cele mai mari provocări a fost să educ publicul despre aceste parfumuri, care sunt destul de diferite de ceea ce era disponibil pe piața românească. De asemenea, fiind o femeie în lumea afacerilor, am avut și provocări legate de percepții și prejudecăți, dar am folosit aceste obstacole ca pe o oportunitate de a mă diferenția și a aduce ceva nou pe piață.

 

Cum reușești să echilibrezi viața personală cu cea profesională, având în vedere că ești la cârma unui business?

 

Nu este ușor, dar cred în importanța echilibrului. Este esențial să îmi dedic timp și energie familiei și celor dragi, în timp ce mă asigur că afacerea mea crește și se dezvoltă. Calendarul meu este bine organizat și încerc să delimitez clar timpul petrecut la muncă de cel petrecut acasă. De asemenea, am învățat să deleg responsabilități și să am încredere în echipa mea, astfel încât să pot lua pauze atunci când este necesar.

 

Ai putea să ne spui mai multe despre procesul de selecție al parfumurilor pe care le aduci în România? Există criterii sau valori specifice pe care le urmezi?

 

Procesul de selecție este destul de meticulos. În primul rând, caut parfumuri care au o calitate excepțională și care respectă normele de producție internaționale. De asemenea, mă asigur că esențele sunt autentice și că provin din surse sustenabile. Valoarea principală pe care o urmez este autenticitatea. Vreau ca fiecare parfum pe care îl aduc să reprezinte cu adevărat esența și tradiția arabă, fără a compromite calitatea sau etica. În ultimul rând, este prețul. Vreau să mă asigur că prețul este unul corect și rămâne accesibil pentru toți iubitorii de parfumuri orientale. 

 

De ce crezi că româncele ar trebui să încerce parfumuri arăbești? Există vreun parfum anume pe care l-ai recomanda ca „must-have” pentru garderoba olfactivă?

 

Româncele ar trebui să încerce parfumurile arăbești pentru că oferă o experiență olfactivă profundă și diferită față de parfumurile tradiționale occidentale. Acestea evocă emoții, amintiri și încorporează note care sunt rareori prezente în parfumurile obișnuite. Dacă ar fi să recomand un must-have, aș alege un parfum ambrat, pentru că ambra este atât de caracteristică și centrală în parfumeria arabă și oferă o notă caldă, bogată și seducătoare.

 

Ai vreo poveste memorabilă sau o experiență de neuitat legată de călătoriile sau interacțiunile tale cu lumea arabă în căutarea parfumurilor perfecte?

 

O experiență memorabilă a fost atunci când am vizitat o fabrică tradițională de esențe în inima Emiratelor Arabe Unite. Am avut oportunitatea de a vedea procesul de distilare, de la materia primă până la produsul finit. Un moment deosebit a fost când am fost invitată să încerc să creez propria mea esență, având la dispoziție toate ingredientele și uleiurile esențiale. A fost ca un vis devenit realitate.

 

Povestește-ne despre o zi tipică din viața ta. Cum începe și cum se termină?

 

Ziua mea începe devreme, cu un moment de meditație și planificare. Apoi, mă dedic comunicării cu furnizorii, verificării stocurilor și planificării strategiilor de marketing. Întâlnirile cu echipa și clienții ocupă o mare parte a zilei. Seara, îmi dedic timp pentru familie și prieteni, asta dacă nu cumva sunt solicitată la birou. Uneori se întâmplă să fie nevoie să petrec ore lungi la birou, dar este și asta face parte din farmecul de a dezvolta propriul business. 

 

Care sunt planurile tale de viitor pentru „Arabic Scent”? Există vreo nouă colecție sau o colaborare specială în pregătire?

 

Planurile mele de viitor includ dezvoltarea internațională a magazinului online și o gamă proprie de parfumuri la care lucrez de ceva timp, dar despre care nu vreau să povestesc în amănunt, vreau să păstrez surpriza cât de aproape de final posibil pentru că va fi una cu adevărat specială. 

 

Există o femeie care te-a inspirat în călătoria ta antreprenorială sau în viața personală?

 

Da, mama mea a fost cea mai mare sursă de inspirație. Ea mi-a insuflat pasiunea pentru parfumuri și m-a învățat despre importanța muncii asidue și a integrității. De la ea am moștenit puterea de muncă, dorința de a fi antreprenor, dar și pasiunea pentru creație și frumos. Este cu adevărat un om care inspiră!

 

Ce sfaturi ai da unei tinere antreprenoare care visează să își înceapă propriul business în domeniul frumuseții sau parfumeriei?

 

Să își urmeze pasiunea și să nu se lase descurajată de obstacole sau eșecuri temporare. Este esențial să fii perseverentă și să crezi cu tărie în viziunea ta. Domeniul frumuseții este vast și în continuă evoluție, așa că informarea constantă și adaptarea la noile tendințe sunt esențiale. Și nu uita: autenticitatea ta este cel mai mare atu.


Follow Us On Instagram