Ce sunt porii și cum puteți minimiza aparența acestora?

Porii feței: cu toții îi avem. Mai mult, ei reprezintă o componentă esențială a funcției pielii. Curățarea corectă a porilor este o etapă esențială a îngrijirii pielii. În cazul în care porii sunt acoperiți cu produse, sebum sau alte impurități, problemele pielii nu vor întârzia să apară. Dar ce sunt porii?

Există multe concepții greșite despre aceștia, cum ar fi modul în care funcționează, ce anume înfundă porii și ce le poate afecta aspectul, precum și opinii diferite cu privire la curățarea corectă a acestora.

Ce sunt porii?

Porii sunt deschideri mici aflate în jurul foliculilor de păr și a glandelor sudoripare, care ajută gazele și lichidele să se deplaseze prin suprafața pielii. Ei sunt prezenți oriunde pe piele, acolo unde există glande uleioase, deși sunt mai concentrați pe față, cum ar fi porii de pe nas sau obraji. Porii au rolul de a lăsa sebumul și transpirația să iasă la suprafața pielii. Deci, ne putem da cu ușurință seama că înfundarea acestora nu este tocmai benefică.

Porii înfundați

Porii înfundați sunt exact ceea ce par a fi: pori acoperiți de diverse impurități. Acest lucru se întâmplă atunci când excesul de ulei, celulele moarte ale pielii, transpirația și alte impurități se acumulează în interiorul porilor. Există multe motive pentru care porii se pot înfunda, mai ales dacă vorbim despre un ten gras sau cu tendință acneică.

De asemenea, curățarea ineficientă poate fi o altă cauză, dar nu este întotdeauna motivul principal. Porii înfundați pot fi rezultatul unor factori precum fluctuațiile hormonale și stresul, care pot amplifica producția de sebum.

Anumite produse de îngrijire a pielii și machiajul pot, de asemenea, să astupe porii (produsele pe care scrie „noncomedogenic” nu încarcă porii), la fel ca pensulele și bureții de machiaj murdare. Uleiul facial și celulele moarte ale pielii se pot dezvolta în erupții de acnee. Dacă bacteriile sunt incluse în acest amestec, starea porilor înfundați poate escalada în mod negativ.

Odată ce porii sunt înfundați, acneea rezultată poate lua forme diferite. Acestea pot varia de la puncte negre și puncte albe minore, până la imperfecțiuni mai grave, cum ar fi papule inflamate, pustule, noduli sau chisturi. Deși acneea este cel mai frecvent asociată cu pubertatea, aceasta își poate face apariția la orice vârstă.

Estomparea și curățarea porilor

Chiar dacă multe persoane încearcă să își curețe porii acasă, prin extracții neigienice și periculoase, singura soluție pentru desfundarea și curățarea porilor se găsește în saloanele de cosmetică sau, în cazuri severe, la dermatolog.

Așadar, clienții voștri trebuie să cunoască acest lucru pentru a nu agrava starea porilor în încercarea de a trata aspectul acestora pe cont propriu. Iată care sunt procedurile ideale pentru curățarea și diminuarea profesională a porilor:

  • Peelingurile chimice

Peelingurile chimice sunt excelente pentru a reduce dimensiunea porilor atunci când cauza principală este prezența impurităților. Peelingurile pot stimula reînnoirea celulară și pot elimina reziduurile, celulele moarte și punctele negre. Peelingurile chimice pot fi personalizate pentru a satisface nevoia fiecărui client în parte.

  • Microneedling

Uneori, cauza porilor dilatați poate fi îmbătrânirea și pierderea producției de colagen. Microneedlingul poate ajuta la stimularea răspunsului natural de vindecare a organismului pentru a da un impuls producției de colagen și elastină a pielii clientului.

  • Tratamente cu laser

Tratamentele cu laser pot reduce aspectul porilor, dar și alte probleme ale pielii, cum ar fi ridurile. De cele mai multe ori, clienții pot avea nevoie de mai multe astfel de ședințe.

Prin urmare, este important să aveți grijă de aspectul și sănătatea porilor clienților pentru ca aceștia să nu dezvolte afecțiuni dificil de tratat. De asemenea, încurajați-i să respecte o rutină de îngrijire a pielii și acasă, pentru rezultate optime.


Follow Us On Instagram