Wally 1925 – Povestea unor parfumuri de cameră inspirate de natură, desăvârșite de parfumierii toscani

Poate că pare greu de crezut dar parfumurile de cameră sunt la fel de vechi precum omenirea. Primele dovezi ale existenței unor recipiente cu plante aromatice și uleiuri esențiale datează încă din Egiptul Antic când faraonii aveau în camerele lor ierburi lăsate în recipiente metalice alături de cărbuni aprinși pentru a elimina cu ajutorul fumului diferite arome.

Ca origini, cuvântul parfum, folosit astăzi, provine din limba latină “per fumus” şi înseamnă “prin fum”. Practic latinii au dat nume la o activitate mult mai veche decât timpul. Cele mai vechi recipiente de parfumuri de cameră au fost descoperite de către arheologi în zona de nord-est Africii, unde se află Egiptul astăzi și au o vechime de peste 4.000 de ani.

Chiar dacă cu trecerea timpului parfumurile de cameră au trecut prin diferite transformări, azi, Wally 1925, cu o experiență de aproape o sută de în domeniu le-a găsit desăvârșirea. De la recipientele de sticlă la selecția de arome și esențe tari, de la ambalaj la designul grafic, totul este o poveste, o călătorie dincolo de simțuri, dincolo de Timp.

Colecția Wally de parfumuri de cameră – O călătorie eclectică și atemporală din Baroc până în modernitate, din Asia până în Europa

Parfumurile de cameră oferite de Wally 1925 sunt structurate pe șase direcții importante: Collezione Classica, La Vie Aromatique, 90 Anniversary, Le Saline, Spray și Lumânări parfumate.

În gama Collezione Classica găsim arome care te vor purta în călătorii olfactive intrigante și misterioase, din cele mai îndepărtate colțuri ale globului până în dealurile și văile Toscanei.

Parfumurile din această colecție au în notele lor de vârf esențe și ingrediente precum: Chimen din Olanda, Scorțișoară din Sri Lanka, Cardamom din Guatemala, Grapefruit din California, Bergamota din Italia, Eucalipt  din China, notele de inimă ascund arome precum Iasomie din Egipt, Trandafir din Turcia, Violete din Franța, Crin din Maroc, Zambilă din India, iar notele de bază păstrează în esența lor arome de Paciuli din Indonezia, Boabe de Tonka din Brazilia sau Lemn de cedru din America.

În colecția La Vie Aromatique aromele și esențele de parfumuri te poartă parcă spre Primăvara lui Sandro Botticelli sau te duc cu gândul la picturile inspirate de dealurile Toscanei ale unor artiști impresioniști italieni precum Odoardo Borrani, Guglielmo Ciardi sau Giovanni Fattori.

Vorbim aici de parfumuri de cameră care ascund în notele lor de vârf arome și esențe de bergamotă, eucalipt, grapefruit, mosc, lemn dulce, cu note de inimă care ascund arome de mirt, lavandă, mușețel, cuișoare, pin, rozmarin, coriandru și note de bază care păstrează în adâncul lor arome de măghiran, iasomie și cimbru.

În colecția 90 Anniversary avem parte de parfumuri de cameră precum capsule atemporale peste Timp, unde esențele exotice din diferite țări se combină armonios cu diferite arome din diferite zone ale Toscanei și Italiei.

Aceste parfumuri au fost create atunci când Wally a împlinit 90 de ani de existență. Fiecare sticlă ascunde o poveste, de la notele de vârf de Bergamotă de Calabria și Lămâi verzi de Sicilia până la notele de inimă ascunse în Violete de Franța, Vetyver din Haiti sau Ylang Ylang din Insulele exotice ale Pacificului.

Colecția Le Saline îți aduce în locuință o experiență olfactivă inovatoare și rafinată. Produsul vine într-o sticlă de amforă originală, iar parfumul este îmbogățit cu cristale de sare, aducând un element distinctiv atât în designul ambalajului, cât și în caracterul său aromatic.

Cristalele de sare nu doar îmbunătățesc estetica ambalajului, ci și extind durata de viață a parfumului, conferindu-i un plus de autenticitate. În plus, acestea adaugă o notă de moliciune parfumului, contribuind la vitalitatea și bunăstarea aerului din încăpere. După ce componenta lichidă se evaporă, cristalele de sare pot fi utilizate pentru a captura mirosurile în încăperi, dulapuri sau sertare cu parfumuri, asigurând o prelungire a experienței olfactive. Durata acestui parfum este de aproximativ 3-4 luni de la deschidere.

Parfumul din această colecție are note de vârf de portocală, grapefruit, coajă de lămâie, notele de inimă se topesc în arome de ceai verde, frunze de mentă și sorbet de pere, iar notele de bază păstrează în molecula lor arome de rom, mosc și zahăr brun.

Colecția Spray de parfumuri de cameră este ideală pentru persoanele care iubesc Crăciunul și vor să păstreze în locuința lor aroma sărbătorilor de iarnă tot timpul anului.

Fiecare picătură de parfumuri din această colecție îți aduce în casă magia iernii și atmosfera festivă a Crăciunului. Aceste spray-uri de cameră pot fi pulverizate pe brazii artificiali pe care îi folosim unii dintre noi și aduce în încăpere magia al sărbătorilor de iarnă.

Parfumurile din această colecție au note de vârf de fructe de pădure și caramel sărat, notele de inimă se ascund în note de pin Siberian și Eucalipt, iar notele de bază au aroma de lemn de cedru și chihlimbar.

Tot în zona aromelor de Crăciun se încadrează și lumânarea “Christmas” de la Wally din colecția Lumânări parfumate, adăpostită într-un sofisticat pahar de sticlă neagră. Această lumânare are printre notele de vârf arome de mandarină și portocală, iar notele de inimă se pierd printre esențe de lavandă, cimbru și scorțișoară.

Ce trebuie reținut! În funcție de dimensiunea difuzorului de parfum, de suprafața camerei și de amplasamentul acestuia, parfumurile și esențele de parfum oferite de Wally durează începând de la 2 luni, recipientul de 100 de ml până la 10 – 12 luni, recipientul de 3 litri.

Istoria Wally – 100 de ani de parfumuri culese din natură și așezate cu grijă în recipiente de sticlă realizate manual

Compania a fost fondată în 1925 și primul butic de parfumuri s-a construit în inima orașului Prato, sub îndrumarea dedicatului Niccola Niccolai, care a înființat Industria Chimica Pratese Colori e Affini (azi L.C.P.L.A. srl – Italia).

Între anii 1945 și 1973, afacerea a prosperat în cartierul San Fabiano din Prato, sub conducerea fiului lui Niccola, Nilo Niccolai. În 1973, nepotul său Riccardo Romano și cumnatul său Mario Gestri au preluat afacerea, iar sediul actual al universului parfumat Wally este Via Della Robbia, 21 din regiunea Montemurlo.

Rolando Romano, succesorul dedicat, și-a îndeplinit cu pricepere și pasiune “misiunea”, având ca scop promovarea și menținerea vie a tradiției parfumeriei toscane. Iar astăzi, Franca și Gabriella Gestri, verișoarele lui Rolando, sunt mândre să fie proprietarele actuale, continuând tradiția familiei și care și-au propus să transforme Wally un brand cu ecou internațional pe piața parfumurilor de nișă.

În România povestea Wally e la fel de fresh precum aromele din parfumuri pentru că Wally 1925 a decis să testeze piața parfumurilor de nișă din România începând cu 27 decembrie 2023.

Ce face Wally diferit? În primul rând toate sticluțele de parfum sunt realizate de artizani locali din Toscana folosind aceleași tehnici arhaice de prelucrare a sticlei învățate de la maestri sticlari din insula Murano din Italia.

Apoi selecția de ingrediente se face meticulous de aproape o sută de ani, și cele mai bune esențe din India până în Africa, din Asia până în Europa sunt alese pentru a desăvârși gama de parfumuri și difuzoare de cameră, ape de colonie sau dermatocosmetice.


Follow Us On Instagram