Vinuri românești, numai bune pentru petrecerile de Sărbători

Cam pe la sfârșitul lui Brumar, când iarna tocmai bate la ușă, la Restaurantul OSHO, București, s-au întâlnit, într-o atmosferă prietenească, mai mulți admiratori ai vinurilor Domeniile Ostrov: Ana Baniciu, George Pistereanu, Ana Odagiu, Diana Pavelescu, Manuela Lupascu, Radu Tibulca.

Asocierea de excepție a vinurilor cu bucatele a fost facută de către expertul de 5* în industria ospitalității, somelierul & creatorul de vinuri Daniel Zottu.

Pentru o degustare reușită trebuie să alegem vinul în funcție de preparatele culinare, ținându-se cont de câteva principii de bază, cum ar fi: culoarea, aroma, gustul, aciditatea, alcoolul, anul recoltei.

 

Pentru început a fost recomandat vinul Cuvee Rose Domeniile Ostrov și Naiada Sauvignon Blanc Sec, medaliat cu aur, la aperitivele light – legume, brânzeturi, carne albă, peste și fructe de mare.

Vinurile roşii s-au bucurat să intre în scenă alături de un mix grill de carne de vită, porc și miel. Vinul recomandat a fost Naiada Fetească Neagră, sec, 13% vol., medaliat cu argint în 2021 care are un gust catifelat de prună afumată, scorțișoară, cireșe negre, cuișoare, vișine, alune prăjite și stejar.

Pentru bărbații bravi, LEGIO Grand Cuvee sec, un asamblaj din Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră, baricat 12 luni, Medalie de Aur la concursul Gilbert & Gaillard din Franța, 89 puncte la prestigiosul concurs internațional Decanter. Are aromă puternică și elegantă de fructe de pădure, ciocolată neagră.

Vinurile provin din Podgoria Ostrov DOC Oltina, situată în sud-vestul Dobrogei, care face parte din regiunea viticolă Terasele Dunării, o locație unde tradiția vinificației datează de peste 3000 de ani.

Ostrovul este atestat documentar ca fiind una dintre cele mai vechi zone viticole din țară, menționându-se avantajele reliefului și climatului pentru cultivarea viței-de-vie.

“Domeniile Ostrov” este o casă de vinuri tânără și modernă construită pe o temelie istorică străveche.

 

Vinurile Domeniile Ostrov pot fi comandate online pe www.domeniileostrov.ro

 

Facebook: @domeniileostrov.ro

Instagram: @domeniileostrov1958

 


Follow Us On Instagram