Tunsori pentru bărbați

Deși, în cele mai multe cazuri, doamnele sunt acelea care apelează la serviciile profesioniștilor pentru a arăta impecabil, ați fi surprinși cât de pretențioși pot fi bărbații la acest capitol. Într-adevăr ei nu au nevoie de saloane de specialitate pentru a-și întreține manichiura sau pentru a-și realiza un machiaj potrivit evenimentlui la care participă, însă vizitează frizeriile mult mai des decât femeile. Pentru bărbați, aspectul părului lor este extrem de important și le conturează cea mai mare parte din imaginea pe care o afișează. Chiar dacă femeile beneficiază de mult mai multe posibilități de schimbare a aspectului în ceea ce privește coafura, bărbații se pot bucura și ei de o gamă destul de largă de opțiuni.

Alegerea frizurii potrivite fiecărui bărbat necesită un întreg dosar de cunoștințe pe care numai un specialist în domeniu le deține. Cea mai simplă și sigură modalitate de a satisface cererea clienților este aceea de a vă arăta o poză cu frizura pe care și-o doresc. Este foarte important ca aceștia să vă arate imagini realiste, care pot fi aplicate pe lungimea și tipul părului lor. În cazul în care un client solicită o tunsoare pentru păr creț sau ondulat, iar părul lui este drept, sau viceversa, șansele ca rezultatul să fie cel așteptat sunt foarte mici. De asemenea, pentru ca un bărbat să poată alege o tunsoare care i se potrivește, este necesar să vă ceară opinia cu privire la forma feței, dar și a tipului de păr. Este necesară identificarea acestora și menționarea faptului că bărbaților le trebuie o frizură care să le scoată în evidență personalitatea.

Pentru fața cu formă ovală funcționează cele mai multe dintre frizurile cunoscute și abordate de către bărbați, aceasta fiind una lipsită de dezavantaje majore. Totuși, este ideală pentru femei. Pe de altă parte, când vine vorba de forma rotundă a feței, stylingul părului trebuie să fie ascensional, creând senzația de alungire. Forma pătrată este cea mai potrivită pentu bărbați, deoarece intensifică ideea de masculinitate, iar frizurile potrivite sunt în general aplicate pe o lungime relativ scurtă a firului de păr. O altă formă comună este cea alungită, iar aceasta necesită frizuri care acoperă fruntea, pentru a reduce ideea de lungime a feței.

Tehnica ce stă la baza a 90% dintre frizurile cunoscute și destinate domnilor, se numește „fade”, respectiv lungimea gradată pe laterale și în spatele capului. Efectul creat este unul îngrijit și se potrivește fiecărui tip de față și păr.

Una dintre cele mai populare frizuri este „side haircut” numele avându-și sursa de inspirație în cărarea trasată cu ajutorul mașinii de tuns. Acestă tunsoare oferă un aer fresh și îngrijit, iar dunga care definește întregul look al frizurii sugerează prospețimea și vizita recentă la frizer, părul crescând mai greu în zona complet rasă. Zona în care părul este mai lung poate fi aranjată în diferite moduri, în funcție de preferințele clientului, dar și de tipul de frizură pe care acesta îl alege. De asemenea, „side haircut” poate fi aplicată chiar și părului foarte scurt, oferind același aspect de look fresh.

Un alt hairstyle des întâlnit la bărbați are la bază tot tehnica „fade”, însă este destinat domnilor cu părul creț sau ondulat. Datorită formei naturale a părului, nu trebuie să interveniți foarte mult asupra centrului zonei capilare, deoarece părul clientului se va aranja de la sine. În funcție de lungimea părului, de tipul de bucle, dar și de forma feței, această tunsoare va arăta diferit la fiecare bărbat în parte.

 

 

Una dintre puținele coafuri care nu necesită tehnica „fade haircut” este aceea care se axează foarte mult pe zona centrală a capului unde, de obicei, părul este maivlung. Acest tip de frizură se potrivește bărbaților care au și barba deasă, iar aspectul pare uniform. Părul des, sănătos și puternic poate fi pus în valoare prin acest look care subliniază masculinitatea.

 

Pentru tineri, unele dintre cele mai atractive tunsori implica „hair design”, ce constă în crearea unor modele mai complexe decât „side haircut”. Acest tip de frizură trebuie să se potrivească atât cu personalitatea purtătorului, cât și cu stilul vestimentar al acestuia, abordarea nefiind una extrem de răspândită. Aceste modele se realizează pe zona „fade” a părului și se potrivesc cu tunsori precum „messy hair”.

 

 

Interesul bărbaților pentru propria înfățișare crește considerabil de la an la an. Deși natura nu le permite o dezvoltare atât de mare în ceea ce privește înfrumusețarea aspectului lor, domnii apelează la toate posibilitățile pe care le au pentru a arăta cât mai bine. Pe lângă ținută, frizura este cel mai important element care definește un bărbat. Multitudinea de stiluri si tendințe în materie de frizuri oferă acestora posibilitatea de a obține look-ul potrivit imaginii pe care vor să o afișeze.

 

 

 

 

 


Follow Us On Instagram