Trăsăturile noastre, conform astrologiei chineze

Astrologia chineză reprezintă un sistem ancestral de interpretare a influențelor cosmice și a ciclurilor timpului asupra vieții umane. Este un aspect esențial al culturii chineze și are o istorie bogată ce se întinde pe mii de ani. Se bazează pe ciclurile de doisprezece ani, fiecare an fiind asociat unui animal al zodiacului chinezesc. Acest zodiac este format din cele douăsprezece animale: șobolan, taur, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, capră, maimuță, cocoș, câine și porc. Fiecare animal are propriile sale caracteristici și trăsături care influențează personalitatea și destinul unei persoane născute în acel an.

Un aspect important este acela că fiecare animal vine în câte cinci variante de trăsături, personalitate, calități și defecte, iar niciunul nu va fi asemănător cu altul.  Așadar, nu discutăm pur și simplu despre șobolan, ci despre șobolan de apă, șobolan de metal, șobolan de lemn, șobolan de foc sau șobolan de pământ. Pentru că, în metafizică chineză, totul se interpretează în funcție de cele cinci elemente: apă, metal, lemn, foc și pământ. Fiecare an este, de asemenea, asociat cu unul dintre aceste elemente, care adaugă o dimensiune suplimentară interpretării astrologice. Combinarea animalului zodiacal cu elementul corespunzător creează un ciclu de 60 de ani, denumit Ciclul Celestial. Practic, păstrând exemplul șobolanului, vom discuta despre șobolanul de apă o dată la 60 de ani, despre șobolanul de metal o dată la 60 de ani, despre șobolanul de lemn o dată la 60 de ani, ș.a.m.d.

Astrologia chineză este deosebit de populară în China și în alte țări asiatice, iar oamenii iau în considerare sfaturile astrologilor în luarea deciziilor importante. Deși aceasta poate părea complicată și enigmatică, este adesea considerată un instrument util pentru autodescoperire și pentru înțelegerea mai profundă a conexiunilor dintre pământ, individ și cosmos. Pentru că omul este considerat ca fiind conceptul dintre Cer (Tatăl, Yang) și Pământ (Mama, Yin). Prezentată la adevărată să valoare, metafizica chineză fascinează și inspiră oamenii din întreaga lume! Te invit la o lectură a câtorva trăsături de caracter în funcție de elementele aflate în anul nașterii! Ediția lunii mai a revistei JDE conține informații despre primele șase animale ale astrologiei, urmând ca în ediția lunii iunie să regăsești informații despre celelalte șase animale.

ȘOBOLANUL

Șobolanul de Pământ – născut în anul 1948 sau 2008

Misterios, precum munții acoperiți de ceață, ești mai puțin înclinat să îți spui părerea sau să îți dai părerea sinceră. Adevărat luptător și supraviețuitor, nu renunți fără luptă. Persistența, perseverența și determinarea fac parte din trăsăturile tale și acestea te conduc către succes. Deoarece emoția ta poate fi una dintre cele mai mari provocări, ar trebui să lucrezi pentru a menține o stare calmă. Este important să înveți să te centrezi, astfel încât să poți obține relaxare și seninătate ori de câte ori începi să te simți neliniștit. Ești foarte ambițios și ai capacitatea de a te concentra asupra unui anumit obiectiv, fără a permite distrageri.

Șobolanul de Metal – născut în 1960 sau 2020

Poți fi asemănat unei săbii, cu lama înfiptă în zăpadă. Aceasta reprezintă personalitatea ta duală. Poți fi încăpățânat, iritabil, părtaș, dar și blând, generos și idealist. Poți adopta o atitudine superioară, dar și intuitivă și susținătoare. Ești un lider nativ și, de asemenea, un consilier extraordinar. În același timp poți părea arogant și nesigur. Te poți lupta cu latura ta emoțională și reușești cumva să îți păstrezi doză de optimism. Fiind talentat, poți obține succesul devreme în viață în mod firesc, dar fără disciplină și direcție vei fi nemulțumit.

Șobolanul de Apă – născut în 1972

Imaginea care te reprezintă este un aisberg care plutește liber pe apă deschisă, unde dimensiunea lui pare înșelătoare la suprafață, deoarece ceea ce este ascuns sub apă tinde să fie substanțial. Ești mai mult decât ceea ce se vede la suprafață. Absorbi informațiile rapid, comunici ușor, ceea ce te face un lider și un mentor ideal pentru ceilalți.  Capacitatea de a te disocia de o problemă te transformă și în factor de decizie sensibil. Inteligența și puterea te caracterizează. Un spirit neliniștit, te poți antrena şi poți reuși în mai multe domenii dacă ți se oferă libertatea necesară de exprimare mentală şi emoțională.

Șobolanul de Lemn – născut în 1984

Reprezinți un copac falnic, sănătos, plin de frunze verzi și luxuriante, înconjurat de zăpadă albă impecabilă. Reflectă oamenii care pot sta în picioare și se pot menține astfel. Ești flexibil, plin de resurse, diplomat, energic și aventuros. Nicio provocare nu este prea greu de gestionat pentru tine, și nici nu ești ușor de învins de vreo criză care apare. Abilitățile tale adaptabile te fac capabil să supraviețuiești tuturor tipurilor de situații, iar ingeniozitatea te ajută să supraviețuiești pe termen lung. Odată ce o sarcină a început, entuziasmul tău îți permite să o vezi până la sfârșit.

Șobolanul de Foc – născut în 1936 sau 1996

Imaginea este cea a soarelui puternic strălucitor, ascuns în spatele norilor, cu razele acestuia străpungând norii. Reprezintă persoana inteligentă și talentată, dar care poate ascunde aceste calități în spatele unei măști sau poate chiar nu este conștientă de adevăratul potențial pe care îl are. Este important să ai o idee clară asupra ceea ce îți dorești și care sunt motivele reale, pentru că asta te va ajută să îți transformi ideile în realitate. Ai o voință puternică, un intelect ascuțit și o minte sclipitoare. Ești extrem de precis, direct, determinat și încrezător. Creativ și entuziast, ești de asemenea extrem de muncitor și perseverent.

TAURUL

Taurul de Pământ – născut în 1949 sau 2009

Reprezinți imaginea unui sol de bună calitate, bogat în minerale. Așa cum mineralele sunt ascunse, creativitatea și expresia de sine pe care le deții trebuie perfecționate pentru a produce rezultate înfloritoare. Solul bogat în minerale reprezintă, de asemenea, viziunea despre tine însuți, deoarece ai calități ce atrag persoanele din jur. Ești inteligent, motivat și încrezător în viață. Cu natura ta lejeră, te străduiești să te bucuri de tot ceea ce faci, chiar și de lucrurile mărunte. Nu ești genul de persoană care ar sta și ar privi lumea trecând. Preferi să participi activ la orice are viață de dăruit, decât să o observi pur și simplu. Ești dornic să atingi obiectivele și iubești să faci parte din acțiune. Natura ta optimistă te împinge să îți trăiești viața la maximum.

Taurul de Metal – născut în 1961 sau 2021

Imaginea reprezentativă este cea a metalului brut, găsit în pământ. Acest element neșlefuit în formă sa originală reflectă personalitatea ta care este pură și solidă. Ești idealist, intuitiv și încrezător în tine! Ești un leader înnăscut, astfel, cel mai probabil, vei avea o viață influentă. Ai un aspect extrem de plăcut și, având și carismă, vei avea un avantaj competitiv în cele mai multe situații. În general ești văzut ca fiind optimist, inteligent, cu spirit umanitar și, pur și simplu remarcabil. Ești înțelept și ai o percepție clară asupra lucrurilor. Iei decizii coerente, iar percepția te face receptiv la lecțiile de viață ce ți se dau. De aceea, te poți mândri că înveți din greșeli. Poți gândi rapid în unele situații neplăcute și, astfel, eviți necazurile.

Taurul de Apă – născut în 1973

Zăpada sau apă înghețată te reprezintă. Această imagine subliniază viziunea ta rece, deoarece, în general, nu îți arăți deschis natura iubitoare față de ceilalți și tinzi să îți arăți doar nemulțumirea. Cu toate acestea, în spatele zăpezii se ascunde un suflet cald, înțelept și grijuliu. Ești sociabil, prietenos, creativ și intuitiv. Ești, de asemenea, loial, grijuliu și înzestrat cu un set puternic de valori. Capacitatea ta rapidă de a înțelege un concept și de a examina o situație ți-a adus eticheta de persoană perspicace. Ai o nevoie puternică de a-ți demonstra abundența de idei. Ai nevoie de stimulare mentală productivă. Prin urmare, este imperativ să primești o educație bună și să descoperi un domeniu care să te inspire.

Taurul de Lemn – născut în 1985

Imaginea care te reprezintă este cea a plantelor ce se află în hibernare iarnă, sau a vegetației care poate îndură condiții grele. Acest lucru indică natura ta rezistentă. Ești fermecător, energic și persuasiv. Adori să fii în lumina reflectoarelor și adesea ești văzut ca cel care aduce viață mulțimii. Ești perspicace și vezi imaginea de ansamblu în diferite situații extrem de rapid. Atitudinea ta pozitivă, determinată și vioaie poate fi interpretată greșit ca fiind deranjantă. Banii și faima joacă un rol important pentru tine, astfel, pentru prețul corect, te vei implica în orice. Bunăstarea și norocul te urmăresc, deci banii nu vor lipsi din viața ta.

Taurul de Foc – născut în 1937 sau 1997

Ești prietenos, blând și primitor. Adesea ești văzut ca fiind idealist, un om sensibil și intelectual. Două trăsături importante te vor ghida în viață: faptul că ai o voință puternică și o gândire originală. Asta înseamnă că determinarea ta ingenioasă va produce rezultate de mare succes. Privilegiat prin înțelepciune și istețime, vei lucra cu pasiune în orice proiect de care ești atras. Ai o intuiție nativă și o spiritualitate în dezvoltare care îți permit să evaluezi situațiile aproape imediat. Hrănind această latură, nivelul tău spiritual va înflori la un potențial maxim.

TIGRUL  

Tigrul de Pământ – născut în 1938 sau 1998

Ești reprezentat de imaginea munților înalți, acoperiți de verdeață luxuriantă, astfel ești considerat cel mai frumos stâlp dintre toți cei 60. Asemenea imaginilor, ești înalt, atrăgător și emani permanent un aer de mister. Pe măsură ce înaintezi în viață, vei cunoaște fericirea și prosperitatea. În general, problemele de sănătate nu fac parte din viața ta. Lupți pentru excelență. Pari a fi calm la suprafață, dar ești cu adevărat inteligent și puternic. Natura ta lentă și constantă îți oferă beneficii.

Tigrul de Metal – născut în 1950 sau 2010

Imaginea care te reprezintă este combinația intensă a metalului care se întâlnește cu lemnul, precum tăierea lemnului cu un topor de metal. Prin urmare, poți fi considerat destul de vorbăreț. Ești, de cele mai multe ori, pregătit să accepți provocările, deoarece susții filozofia conform căreia nimic nu este imposibil. Ești inspirațional, ireprimabil, precum și înzestrat și inteligent în mod natural, dar posezi o sensibilitate profundă și puteri excepționale de intuiție. Crezi că nimic nu este imposibil, deoarece ești ambițios.

Tigrul de Apă – născut în 1962 sau 2022

Ai personalitatea pădurii tropicale amazoniene – densă, întunecată și misterioasă. În același timp, poți fi foarte inventiv și productiv. Prezinți o personalitate inteligentă și carismatică în exterior, care are un strat de mister. Acest lucru atrage oamenii spre tine și este motivul popularității tale. Prin natură ta ești foarte sociabil și adori să participi la activități de grup. Îți pasă profund de oamenii din viața ta! Ești loial și ai o judecată bună, ceea ce te face un companion foarte bun pentru prietenii tăi. Oferi cel mai bun sfat pentru cei care au nevoie de ajutor.

Tigrul de Lemn – născut în 1974

Dintre toate elementele lemn, ești considerat cel mai dur și cel mai greu lemn. Imaginea acestui pilon este cea a unui copac robust imens. Ești loial, de încredere, direct și încrezător. Ambiția, vitalitatea și intuiția te ajută să faci alegeri responsabile, în timp ce pozitivitatea îți permite să ai o viziune sănătoasă asupra situațiilor. Personalitatea duală pe care o ai te face înțelegător și plin de compasiune, dar și rigid și autoritar. Onestitatea și intuiția sunt două dintre punctele tale forte. Puterile intuitive sunt dezvoltate în mod natural și ai acel ,,al șaselea simț” care te ajută să înțelegi oamenii. Fiind și o persoană ce rezolvă problemele, te descurci grozav în a găsi soluțiile atunci când există dileme și mereu poți avea încredere în instinctele tale.

Tigrul de Foc – născut în 1986

Te asemeni cu frumoasa strălucire aurie a soarelui deasupra pădurii sau cu vasta vegetație verde. Speranța te însoțește la orice pas. Ești condus de un cod moral puternic și de un simț al dreptății. Loial, gentil, uneori poți fi chiar naiv. Inteligent și creativ, ideile noi nu întârzie să apară. Îți place să fii în frunte, fiind la curent cu cele mai noi tehnologii și inovații, plăcându-ți să deții multe gadgeturi și o bibliotecă mare care conține o serie de materiale de lectură din domenii diverse. Ai o minte activă și investești mult în educația ta, găsind adesea liniște sufletească în studiul avansat. Imaginația îți este bogată, iar mintea inventivă și analitică.

IEPURELE 

Iepurele de Pământ – născut în 1939 sau 1999

Imaginează-ți un sol fertil cu plantație și vei obține imaginea ce te reprezintă. Îți place să dăruiești, ești milos, autentic, cu un suflet bun. Ești ambițios, instinctiv, și orientat spre acțiune. Ai o viziune optimistă în general și ești nerăbdător să își trăiești viața la maximum. Orientat către succes, vei caută mereu căi de a-ți îmbunătăți cunoștințele sau aptitudinile. În general, îți păstrezi calmul indiferent de situație. Nu eștii genul de persoană care să acționeze din impuls, vei gândi situațiile înainte de a vorbi sau înainte de a lua decizii. Ești o persoană foarte inteligentă care mereu va avea o strategie și va planifica meticulos tot ceea ce face. De asemenea, îți vei respecta planul cu strictețe până la capăt.

Iepurele de Metal – născut în 1951 sau 2011

Ești reprezentat de metalul ceasurilor antice sau al trofeelor valoroase, dar și fragile. Astfel de imagini se referă la faptul că ai principii înalte în viață. Ești în mod natural autoritar, muncitor și ambițios. Marșezi în ritmul propriei tobe și ești ferm credincios în lupta pentru ceea ce este drept. Te bucuri de putere și nu ai probleme să preiei conducerea când situația o impune. Acest lucru funcționează perfect în favoarea ta atunci când încerci să îți atingi obiectivele. Cu o voință înnăscută și cu multă perseverență, te străduiești constant să faci diferența în mediul tău. De la o vârstă fragedă înțelegi că fermitatea și perseverență sunt calitățile care vor aduce succes de durata în viața ta. Ai o energie și o rezistență incredibile. Toate acestea vin dintr-o minte și o voință puternice.

Iepurele de Apă – născut în 1963 sau 2023

Ești văzut c- picăturile de rouă ce se formează pe firele de iarbă, frunze sau petale de flori, dimineața sau seara. Deoarece roua are nevoie de o suprafață pentru a se forma, aceasta indică un sentiment de apartenență pe care îl cauți adesea de-a lungul vieții. Acest lucru ar putea denota și un sentiment puternic de atașament față de posesiunile lumești. Ceea ce mulți văd la tine nu este întotdeauna un portret precis. Mulți iepuri de apă posedă ceea ce poate fi descris ca o natură duală. Acțiunile tale externe nu reușesc să ofere observatorilor adevăratele tale emoții sau gânduri. Căutarea ta, aparent detașată, de cunoaștere, de exemplu, ascunde o sete interioară de cunoaștere. În mod similar, preocupările tale pentru obiectele materiale, și uneori natura obsesivă asupra acestora, ascunde adevărată ta dragoste și grijă sinceră pentru umanitate.

Iepurele de Lemn – născut în 1975

Precum ierburile înalte în bătaia vântului, ești o persoană influențabilă. Ești loial, cu un suflet bun, ambițios, deștept, glumeț, cu un aspect fizic plăcut. Pentru cei care abia te cunosc, pari complex și misterios, pentru că într-un moment pari să fii politicos și grațios, iar în următorul moment tensionat și solicitant, fără să ai vreun regret. Ești capabil să îți construiești succesul, dar în termenii tăi. Parțial este și meritul persoanelor de lângă tine, care îți oferă sprijin și ajutor, totul datorită loialității tale. Chiar dacă știi să folosești puterea altora în favoarea ta, ești capabil să te susții și singur, pentru că ești plin de resurse, și astfel îți poți transforma creativitatea într-un business de succes. Una dintre cele mai mari calități pe care o deții este entuziasmul.

Iepurele de Foc – născut în 1987

Precum imaginea focului strălucitor dintr-un bețișor de tămâie parfumat, ești  considerat în mod tradițional cel mai frumos dintre toți pilonii Foc Yin. Ești deschis și independent. Ai abilități lingvistice naturale și un mare dar pentru comunicarea scrisă și verbală, în timp ce abilitățile tale mentale excepționale îți permit să îți exprimi ideile într-o manieră clară și concisă. Deoarece ești incredibil de inventiv și original, mintea ta este adesea plină de idei progresiste și ești considerat a fi înaintea timpului tău. Ai o capacitate înnăscută de a dobândi cunoștințe dintr-o mare varietate de surse și ești cel mai fericit când o faci. Adesea ai o memorie vizuală și o capacitate naturală de a absorbi și a procesa informații, ceea ce ți-a câștigat reputația de intelectual. Creativ și adaptabil, deții multe abilități intelectuale care te vor determina adesea să devii pionier în domeniul tău.

DRAGONUL   

Dragonul de Pământ – născut în 1988

Ești plin de resurse precum munții verzi luxurianți. Ești unul dintre cei mai drăguți oameni, și oricine s-ar bucura să te aibă în cercul său social. Amabil, blând, inteligent, cu o predispoziție către mediul academic, ești extrem de filozofic și astfel potrivit pentru a urma o educație de calitate și pentru a trăi o viață activă echilibrată. Ești într-adevăr o persoană cu foarte multe aptitudini și extrem de apreciată și admirată. Datorită acestor talente multiple, poți ocupa funcții de conducere cu succes, având de asemenea aptitudini manageriale, pe lângă farmecul personal. Mereu radiant, carismatic, sociabil, adori să te amesteci printre oameni. Odată ce te-ai setat să faci ceva, determinarea, munca, perseverența și persistența te vor duce acolo unde ți-ai propus.

Dragonul de Metal – născut în 1940 sau 2000

Ești reprezentat de imaginea unui scut metalic durabil și dur. Ești un supraviețuitor! Motivat și competitiv, prețuiești mai mult acțiunea decât cuvintele. Crezi în obținerea succesului în propriile condiții și ești îndrăzneț și asertiv în urmărirea obiectivelor pe care ți le setezi. Ca un gânditor îndrăzneț și original, poți fi inovator sau chiar excentric, mereu cu o inteligență clară și directă care îți permite să îți pui în practică marile planuri. Ești predispus să te forțezi prea tare. Vei munci din greu pentru a-ți transforma viața și vei avea un sentiment de mândrie și demnitate care te va determina să îți dorești lucruri mai bune.

Dragonul de Apă – născut în 1952 sau 2012

Reprezinți atracția unei cascade calme, dar frumoase, în mijlocul unei păduri dese. Pari genul de persoană sensibilă, dar ești, de fapt, destul de puternic. Concentrat pe ceea ce vrei să faci, depășești multe obstacole, trudești din greu și obții un mare succes. Ești supraviețuitorul înnăscut! Spiritul persuasiv nu te lasă să dai înapoi ușor. Tocmai pentru această calitate, devii un lider bun și poți avea o carieră în antreprenoriat. Deții abilități analitice grozave care te fac potrivit pentru o carieră în industria IT, computerelor și rețelelor. Nu economisești mulți bani la începutul vieții, dar odată cu vârsta, devii mai bun administrator de bani. Bogăția și prosperitatea vin în timp. Ai o personalitate carismatică care te face să strălucești în grupurile sociale. În plus, mintea ta extrem de intuitivă și atitudinea persistentă îți oferă puterea de a realiza orice îți dorești.

Dragonul de Lemn – născut în 1964 sau 2024

Ești reprezentat de imaginile unui copac vibrant și luxuriant, cu un trunchi gros, cu scoarță moale și umedă, stand maiestuos pe un deal frumos. Ești sigur, încrezător, calm și fericit. De asemenea, extrem de mândru, ceea ce îți permite să îți asumi sarcini aparent imposibile și să oferi rezultate uluitoare. Autodeterminarea te face să fii perfecționist și vei termina cu orice preț o sarcină preluată. Cu un suflet creativ, ești adesea plin de imaginație și idei noi. Această creativitate te face să fii deschis la minte și se revarsă în setea  pentru libertate. Spiritul liber îți dă constant o dorință  de a vedea lumea și de a te îmbogăți cu cunoștințele câștigate în urma experiențelor trăite.

Dragonul de Foc – născut în 1976

Reprezentarea vizuală este cea a soarelui strălucitor care se uită dincolo de lanțul muntos, emanând lumina care ajunge departe peste pământ. Acest lucru indică că ești sociabil, de încredere și sentimental. Ești un bărbat foarte imaginativ și profund emoționa. Dorința de a avea o siguranță financiară, bani, acces la lux există permanent în sufletul tău, dar trebuie să simți că realizezi ceva mai mult și că oferi ceva semnificativ lumii în care trăiești!  Ești extrem de creativ și iubești entuziasmul noilor începuturi, astfel se poate spune că te afli adesea înaintea timpului tău, pentru că știi să vii cu idei și posibilități noi. Succesul vine atunci când ești capabil să ai încredere în propriile abilități și să îți urmezi viziunea unică cu dăruire și perseverență.

  • Continuare în urmatoarea ediție

 

Consultant Acreditat Feng Shui și Coloanele Destinului
Vladimirov Cristina
Tel: 0747 551 005
fengshui4yourhome@gmail.com

 


Follow Us On Instagram