Tips & Tricks pentru tehnicienii de unghii la început de drum

Există multe probleme pe care un tehnician de unghii le poate întâmpina, cum ar fi liftingul, ruperea sau ciobirea unghiilor cu gel. Așadar, ne-am gândit să oferim câteva sfaturi și trucuri utile care vor ajuta la îmbunătățirea serviciului și la dobândirea unei încrederi de sine mai ridicate pentru tehnicienii aflați la început de drum.

Vom constata adesea că principiile de bază ale unghiilor tehnice sunt cele mai importante. Urmând doar câțiva pași simpli, se vor obține rezultate de calitate de fiecare dată. Principiile de bază sunt ușor de reținut și se împart în trei categorii:

  • Pregătirea;
  • Produsul;

Pregătirea

Pregătirea unghiei înainte de orice aplicare de produs este esențială. Această etapă permite aplicarea și aderența corectă a produsului pe unghie și contribuie în mod semnificativ la rezistența materialelor pe placa unghială.

Pentru a pregăti unghiile, trebuie să le ștergeți cu cleanser sau alcool pentru a îndepărta orice urmă ulei. Un sfat util este să folosiți un șervețel care nu lasă scame, și nu vată, pentru a preveni remanența scamelor sau a pufului care vor influența în mod negativ aderența produselor ulterioare. Este indicat totuși să utilizați un produs fără alcool pentru a nu usca pielea clientei. Sau, cel puțin, să evitați utilizarea alcoolului la clientele cu pielea foarte deshidratată.

Uleiul de pe unghia naturală este cauza numărul unu a problemelor pe care le vor întâlni tehnicienii de unghii. Este principala cauză a dezlipirii materialului de pe unghia naturală. Așadar, îndepărtarea corectă și completă a uleiului va permite produselor de unghii să se aplice mai ușor și să rămână mai mult timp intacte.

Următoarea etapă a pregătirii implică împingerea ușoară a cuticulelor. Sau, în funcție de cuticulele fircărei cliente, acestea se îndepărtează în totalitate, prin diferite tehnici, precum cea a uleiului. Este esențial ca suprafața unghiei să fie curată, să nu aibă nicio rămășiță de cuticulă sau piele moartă. Aplicarea produselor peste aceste impurități va duce, din nou, la dezlipirea materialului de pe unghie. Țineți cot de faptul că îndepărtarea cuticulei nu trebuie să fie niciodată incomodă pentru clientă și în niciun caz nutrebuie să provoace sângerare.

Odată ce unghia este complet curățată de orice impuritate, puteți trece la aplicarea primerului – acesta poate fi cu acid sau fără acid, în funcție de preferințe. Primerul se aplică într-o cantitate foarte mică, nu trebuie să atingă pielea și se așteaptă până când acesta se usucă în totalitate. Mai apoi, puteți aplica materialele dorite pentru stilizarea unghiilor clientei.

Produsul

Produsele pe care le folosiți vor influența în foarte mare măsură calitatea rezultatelor. Atunci când alegeți un produs sau o marcă anume, căutați materiale care au recenzii bune sau care v-au fost recomandate de către trainer atunci când ați urmat cursul de bază. Cu toate că nu toate produsele cu prețuri mai mari de pe piață nu sunt neapărat cele mai bune, produsele foarte ieftine pot fi, într-adevăr, de o calitate mai slabă.

De asemenea, aplicarea corectă a produselor este foarte importantă. În primul rând, trebuie să respectați specificațiile fircărui produs în parte – timp de polimerizare, aplicare în straturi multiple și nu numai. Aplicarea produselor în strat gros poate cauza, de asemenea, o serie de probleme. Gelul aplicat în strat gros nu numai că are un aspect nenatural, dar este și mai predispus la lifting.

Practicați

Nu în ultimul rând, exersarea vă va ajuta să vă dezvoltați propriile tehnici și să rezolvați orice problemă legată de rezistența și aspectul manichiurilor. Cu cât faceți mai multe seturi de unghii, cu atât vă veți specializa în acest domeniu. Aplicarea produselor va deveni tot mai ușoară odată cu trecerea timpului.

Așadar, dacă sunteți tehnicieni începători, sfaturile acestea sunt pentru voi! Succes!


Follow Us On Instagram