Te rog să nu mă machiezi cu negru!

Dacă sunteți specialiști în domeniul machiajului, sigur vă sună cunoscut această replică. Multe dintre cliente, în special doamnele mature, cer makeup artiștilor să evite negrul atunci când le realizează machiajul. Și, cu toții știm faptul că negrul adaugă dimensiune, conturează și accentuează. Din nefericire, există o imagine greșită asupra negrului – multe dintre persoane îl asociază cu un machiaj strident sau chiar vulgar. În realitate, negrul utilizat corect nu face decât să adauge dimensiunea dorită machiajului.

Bineînțeles, vor exista situații în care vi se spune să nu utilizați negrul, însă o mică atingere a pensulei în această culoare nu va fi sesizată de către persoanele nespecializate – însă va ajuta la obținerea efectului dorit. Totuși, nu vă puteți baza întotdeauna pe faptul că persoana pe care o machiați nu va observa, deci cel mai bine este să îi respectați dorința. De cele mai multe ori puteți înlocui negrul cu maro, însă nu toate machiajele respectă aceată condiție. Așadar, am pregătit pentru voi câteva machiaje care nu includ negru, însă pot fi realizate corect, cu dimensiunea și conturarea atât de importante într-un look profesional:

Conturarea ochilor cu mov

Movul este o culoare ideală pentru realizarea unui machiaj. Puteți înlocui cu lejeritate negrul cu o nuanță intensă de mov pentru a adă­uga profunzime machiajului. În plus, movul va scoate extrem de bine în evidență ochii verzi.

 

Verdele poate fi intensificat cu maro

Verdele este, de asemenea, o nuanță ideală când vine vorba despre machiajul ochilor. Pe lângă faptul că se pot folosi nuanțe diferite de verde pentru a obține dimensiune, puteți utiliza și maroul, deoarece se va îmbina armonios cu verdele.

 

Makeup maro

Probabil cea mai ușoară metodă de a contura ochii fără a utiliza negru, este realizarea unui machiaj maro. Acesta are numeroase avan­taje, deoarece nuanțele utilizate sunt ne­utre și se potrivesc extrem de bine oricărei nuanțe de ochi, ro­chie și nu numai.

Cum accentuez machiajul albastru?

Deși poate părea mai dificil și avem tendința de a adăuga un contur negru, putem oricând să îl înlocuim cu bleumarin. Acesta va de­fini albastrul, în special nuanțele des­chise, și va face ca machiajul să prindă contur.

Apelați la gri!

Ce idee bună, nu-i așa? Griul se găsește destul de rar în paletele de machiaj, mai ales în versi­unea sa mată. Îl puteți utiliza pentru realiza­rea unui machiaj complet în nuanțe de gri, dar și pentru a adăuga dimenisune machiajelor reci care nu pot fi accentuate cu maro.

Alb?!

Paradoxal, puteți accentua un machiaj și cu alb, nu doar cu negru. Albul va delimita extrem de bine elementele machiajului. Îl puteți folosi pentru a marca cut crease-ul sau pentru a realiza o linie de tuș. Oricum l-ați folosi, cu siguranță va accen­tua machiajul.


Follow Us On Instagram