Secretele pielii frumoase în sezonul rece: trei terapii perfecte pentru a avea grijă de pielea ta iarna

by Alexandra Crâșmaru, owner Illuma Clinique

 

Deși este sezonul bucuriei, al sărbătorilor de iarnă, al oamenilor de zăpadă și cadourilor, perioada rece nu este neapărat cea mai bună și pentru piele. Temperaturile scăzute, vântul rece și aerul uscat pot afecta sănătatea și frumusețea pielii noastre, de aceea trebuie să acordăm o atenție deosebită îngrijirii acesteia în sezonul rece. Pe lângă o rutină de îngrijire a pielii personalizată pentru tipul de ten, problemele individuale și anotimp, putem veni în sprijinul sănătății pielii și cu tratamente de îngrijire speciale, minim invazive, ideale pentru această perioadă.

Rejuvenarea cutanată cu Profhilo: hidratare intensă pentru piele

În sezonul rece, hidratarea pielii devine o prioritate, iar Profhilo poate fi soluția perfectă pentru o piele vizibil întinerită și intens hidratată. Acest tratament inovator folosește acid hialuronic cu masă moleculară mică și mare pentru a stimula producția de colagen și acid hialuronic în piele.

În primul rând, acidul hialuronic cu masă moleculară mică pătrunde adânc în piele, hidratând-o și restabilindu-i suplețea. În al doilea rând, acidul hialuronic cu masă moleculară mare oferă un efect de lifting și redensificare a pielii, contribuind la restabilirea fermității. Rezultatul este o piele hidratată în profunzime și un aspect întinerit și luminos.

Tratamentul cu Profhilo este ușor și fără durere. Cu doar cinci puncte de injectare și o concentrație de acid hialuronic de trei ori mai mare decât produsele injectabile obișnuite, acesta hidratează, umple și susține țesăturile cu laxitate scăzută. Tratamentul poate fi făcut chiar și într-o pauză de masă, deoarece nu necesită timp de recuperare semnificativă. Datorită purității ridicate și absenței aditivilor, produsul oferă o mare siguranță, reducând astfel efectele secundare.

Laserul CO2 fracționat

Laserul CO2 fracționat este o procedură eficientă pentru îmbunătățirea texturii pielii, reducea ridurilor și a petelor de pigmentare, dar și pentru stimularea producției de colagen. Sezonul rece, începând cu septembrie-octombrie și până în martie-aprilie, în funcție de temperaturile de afară, este perioada ideală pentru efectuarea tratamentului de rejuvenare cu Laser CO2

Această procedură oferă o penetrare dermică mai profundă decât tratamentele laser tradiționale și furnizează impulsuri laser în modele fracționate pentru a încălzi mici coloane de țesut de la suprafața pielii, lăsând țesutul înconjurător neafectat. Acest proces stimulează producția naturală de colagen și ajută la regenerarea pielii, o întinerire constantă pe parcursul a câteva luni și care durează până la câțiva ani. Laserul CO2 fracționat este eficient în tratarea ridurilor, petelor de pigmentare, cicatricilor și liniilor fine.

În plus, acest tratament poate ajuta la minimizarea daunelor provocate de soare și poate fi utilizat pentru a trata leziunile precanceroase ale pielii. Un alt avantaj al laserului CO2 fracționat este că poate îmbunătăți textura pielii și uniformiza tonul acesteia, oferind un aspect mai tânăr și mai sănătos.

Tratamentul PRP cu dispozitivul U225 Gun

Terapia cu PRP (Platelet Rich Plasma), cunoscută și sub numele de Terapia Vampir, este un tratament inovator care utilizează plasma îmbogățită cu trombocite din sângele propriu al pacientului pentru a stimula regenerarea țesuturilor și a pielii. Această terapie este excelentă pentru a revitaliza pielea îmbătrânită, a reduce cicatricile, a diminua porii dilatați și a atenua cearcănele.

Terapia cu PRP implică recoltarea unei mici cantități de sânge de la pacient, care este apoi centrifugat pentru a separa plasma îmbogățită cu trombocite. Această plasmă este ulterior reinjectată în piele pentru a stimula producția de colagen și acid hialuronic. Prin utilizarea propriului sânge este eliminat riscul de alergii sau intoleranțe la acest tratament.

În cadrul Illuma Clinique, utilizăm dispozitivul U225 Gun pentru tratamentele PRP. U225 reprezintă unul dintre cele mai sofisticate dispozitive pentru mezoterapie și PRP disponibile pe piață, asigurând o abordare precisă, eficientă și fără durere pentru pacienți în timpul tratamentelor. Cu două moduri de funcționare de bază – injecție continuă și injecție intermitentă – dispozitivul oferă un control deplin asupra frecvenței de injecție. Această versatilitate permite adaptarea perfectă la oricare dintre tehnici, iar rata de injecție poate fi ușor ajustată pentru a corespunde necesităților specifice ale pacientului.

Viteza acului reduce durerea asociată cu puncția pielii, făcând astfel experiența mult mai confortabilă pentru pacient. În plus, designul inovator al dispozitivului asigură o stabilitate crescută și reduce vibrațiile, minimizând traumele și disconfortul pentru pacienți.

Tratamentul cu PRP este eficient pentru revitalizarea și rejuvenarea pielii îmbătrânite, cu riduri și linii fine, lipsită de elasticitate. În funcție de nevoile individuale ale pacientului, protocolul poate include patru-cinci ședințe la distanță de o lună, urmate de ședinte de întreținere la șase luni – un an.

Nu există riscul de alergii sau intoleranțe datorită utilizării sângelui propriu al pacientului. Cu toate acestea, există contraindicații pentru pacienții cu boli autoimune, hematologice, epilepsie sau în timpul sarcinii și alăptării.

Îngrijirea specifică a pielii în timpul iernii ar trebui să reprezinte o prioritate!

Pe lângă aceste tratamente inovatoare, este important să avem grijă de pielea noastră în fiecare zi. Hidratarea adecvată este esențială, la fel ca evitarea expunerii prelungite la temperaturi extreme. Aplicarea protecției solare în fiecare zi, și reaplicarea la fiecare două ore, este extrem de importantă pentru o piele sănătoasă. SPF se folosește în fiecare zi a anului, chiar și în zilele înnorate și mai ales atunci când este zăpadă afară, deoarece aceasta reflectă razele solare exact ca o oglindă.

De asemenea, pentru a ne asigura că avem o piele sănătoasă și protejată de îmbătrânirea prematură, trebuie să avem grijă de ea de la interior. Renunțarea la alcool și fumat va avea un impact pozitiv asupra sănătății pielii. Un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată și hidratare adecvată, va contribui la menținerea unui ten luminos și tânăr.

O rutină de îngrijire bine structurată, cu produse cosmetice potrivite tenului nostru, un stil de viață sănătos, cu suficient somn în timpul nopții, o alimentație potrivită și tratamente cosmetice periodice, efectuate de către specialiști în domeniu, sunt cheile către o piele sănătoasă și frumoasă.

Sezonul rece aduce cu sine provocări pentru sănătatea și frumusețea pielii noastre, dar cu tratamentele adecvate și o îngrijire corespunzătoare, putem străluci în orice moment. Rejuvenarea cutanată cu Profhilo, laserul CO2 fracționat și terapia cu PRP sunt trei opțiuni excelente pentru a menține pielea în cea mai bună formă. Îngrijirea pielii în sezonul rece este esențială nu doar pentru aspectul exterior, ci și pentru încrederea în sine și starea generală de bine.

 


Follow Us On Instagram