Physio Natura – cosmetice alese cu grijă din mijlocul naturii

Îngrijirea pielii la orice vârstă este o provocare dacă nu cunoști cu exactitate tipul de piele și cum să alegi produsele relevante pentru nevoile pielii tale. Există cinci tipuri de piele, cea grasă, cea uscată, cea normală, cea mixtă și cea sensibilă. Fiecare tip de piele are propriile particularități.

Cu toate acestea, indiferent de tipul de piele pe care îl ai, dacă ai 20, 40 sau 60 de ani, orice medic, orice dermatology îți va recomanda produse cu ingrediente cât mai natural și fără alți aditivi sau chimicale. Astfel de produse găsești în portofoliul Psysio Natura.

Physio Natura – Pentru că natura n-a fost niciodată mai aproape de tine

Ce trebuie să știi despre Physio Natura? În primul rând, toate ingredientele folosite în produsele Physio Natura provin exclusiv de pe teritoriul Italiei și din zona bazinului Mediteranean al peninsulei. Vorbim aici de extractele de flori și plante folosite în cosmetice și dermatocosmetice.

Toate produsele conțin ingrediente naturale de până la 95% și nu conțin substanțe cu potențial alergenic și aditivi precum PEG, PETROLATUM, SILICONS sau PARABENS.

Cum alegi produsele Physio Natura în funcție de tipul de piele

Tipul de piele este bazat pe cantitatea de sebum pe care o produce acest organ. Cantitatea de sebum se schimbă în timp și este influențată de mulți factori, genetică, stres, hormoni, umiditate, procesul de îmbătrânire. Pielea protejează și ajută organismul să supraviețuiască, așa că este foarte important să o înțelegem și să o îngrijim corespunzător.

Pielea grasă are sebum în exces, este mai strălucitoare la nivelul frunții, nasului, bărbiei. Ai mai puține riduri, dar ai pori mai mari și există risc crescut de acnee, puncte negre, puncte albe. O piele grasă va avea nevoie de un grad adecvat de umiditate și de hidratare, de hrănire. Nu ai voie să „înfunzi” porii și se recomandă să cauți produse Physio Natura care conțin uleiuri sau extracte naturale din plante precum: jojoba, migdale, cânepă, orez, neem, pepene, caise,  rozmarin, hamamelis și lavandă.

Ce trebuie să reții? Să alegi produse care nu conțin acizi alfa hidroxi, peroxid de benzoil pentru că aceste substanțe distorsionează la nivel molecular producția de sebum.

Pielea uscată are mai puține uleiuri naturale, mai puțin sebum secretat, devine aspră, pare că are un aspect solzos. Se simte mai puțin elastică, nu mai este așa de fermă, este deshidratată, este iritată, ai senzația de mâncărime permanentă.

Pentru ea ai nevoie de produse de îngrijire blânde, hidratante, atente cu pielea. Produsele de la Physio Natura cu unt de shea sunt cele mai potrivite pentru pielea uscată pentru că asigură exfoliere ușoară și hidratare. Totodată poți căuta produse care conțin acid hyaluronic, ulei de argan sau migdale în portofoliul Physio Natura.

Pielea normală este undeva la mijloc între cele două tipuri anterioare, nu este nici uscată, dar nici grasă, este aproape perfectă. Porii sunt mici, textura pielii este moale, plăcută la atingere, nu sunt sensibili deloc. Ai nevoie de produse de îngrijire personală pentru hidratare, creme, geluri, care să mențină această umiditate în piele și care să protejeze bariera lipidică.

Pentru acest tip de piele poți folosi majoritatea produselor din portofoliul Physio Natura.

Pielea mixtă este foarte ușor de depistat și de observat. Ai zone unde pielea este uscată și zone unde pielea este grasă. Obrajii sunt uscați sau normali. Pielea mixtă, este influențată de factori diverși precum fluctuații hormonale, stres.

Curățarea eficientă și hidratarea devin foarte importante pentru acest tip de piele, se vor folosi produse în funcție de tipul de piele din anumite zone și de variațiile sale, produse pe care le foloseai pentru tipurile de piele menționate anterior.

Și la acest capitol există o gamă variată de produse cu extracte naturale pe Physio Natura.

Pielea sensibilă este ceva mai complicată. Poate să fie una grasă, una uscată, una normală. Este mereu roșie, ai senzația că arde, te mănâncă mereu, este uscată mai mereu. Nu ai voie să folosești produse de îngrijire personală cu parfumuri adăugate, parabeni sau alte chimicale.

În plus, se vor evita produse de curățare, de hidratare mult prea dure cu pielea, cu prea multe ingrediente. Se recomandă folosirea de produse cu ingrediente naturale de la Physio Natura care conțin aloe vera, unt de shea, ovăz, care hidratează pielea și îi asigura un aspect excelent.

Cum te pregătești de aplicarea tratamentelor pentru fiecare tip de piele?

Înainte de orice fel tratamente mergi la dermatolog și vezi ce fel de piele ai. Doar un dermatolog poate să identifice și să corecteze din timp eventualele probleme .

Ține cont de tot istoricul tău medical și de alte probleme ale pielii când alegi produse de îngrijire personal și evită produse cosmetic și dermatocosmetice care conțin ingrediente pe care nu le înțelegi. Alege produse cât mai aproape de natură precum produsele Physio Natura.

Pentru că Physio Natura îți oferă o gamă variată de produse de la creme de corp și creme de față la produse exfoliante, de la seruri și boostere pentru ten la uleiuri și loțiuni de corp, toate produsele conțin ingrediente culese și alese cu grijă din natură. Toată gama de produse este disponibilă în exclusivitate pe site-ul Ardomenia.ro.


Follow Us On Instagram