Personalizarea soluțiilor oferite este cheia succesului

Ana Maria Nedelcu, estetician specialist Dermaspa

Jurnalul de Estetică prezintă un interviu fascinant cu Ana Maria Nedelcu, estetician specialist Dermaspa. Aceasta vorbește despre procedurile cosmetice de avangardă: terapii faciale anti aging, microneedling, peelinguri chimice, fotoregenerare, epilare definitivă, crioterapie, Cryolift, Dermapen și multe altele. Descoperiți sfaturile unui adevărat specialist în estetică!

Cum a început povestea Dermaspa?
Dermaspa a apărut ca urmare a cunoașterii, pasiunii, determinării și, cel mai important, a început ca o poveste despre grija față de oameni. Mi-am dorit să dezvolt un concept de estetică medicală și paramedicală durabilă, un concept de frumusețe integrativă, care să răspundă nevoilor estetice ale prezentului, fără a compromite capacitatea de a oferi soluții nevoilor estetice ale viitorului. Dermaspa este acum departamentul antiaging al Institutului Dermato Estetic Dr.  Irinel Nedelcu – centru de excelență în dermatologie, medicină antiaging, estetică, implant de păr și tratamente laser. Clinica este dotată cu tehnologie de excepție pentru investigațiile și tratamentele pielii și părului și reunește toate metodele moderne de stimulare a mecanismelor naturale de regenerare și remodelare facială și corporală, permițând reintegrarea socială imediată a pacientului. Oferim pacienților tratamente elaborate non sau minim invazive eficiente, pentru tratarea laxității cutanate, refacerea conturului facial, eliminarea bărbiei duble, lifting nechirurgical cu ultrasunete microfocusate ghidate ecografic – Ultherapy, tratamentul acneei, porilor dilatați, cuperozei și hiperpigmentării, epilare definitivă, tratamentul grăsimii localizate, tratamente pentru stimularea creșterii părului și transplant de păr. Practic, acoperim toate nevoile, în siguranță deplină, tratamentele fiind efectuate de o echipă de medici dermatologi de renume internațional și esteticieni supraspecializați, cu tehnologie de excepție pe plan mondial.

Dar SkinShop.ro?
Personalizarea soluțiilor oferite este cheia succesului, dacă ne dorim o reușită deplină a schemei de tratament. Pentru a fi eficienți, trebuie să recunoaștem fiecare pacient ca fiind unic, să ținem cont de tipul de piele și fototip, de vârstă, sex, stil de viață, anotimp și expunere la lumină. Deși fața este cea mai expusă și receptivă, nu trebuie să neglijăm corpul și părul.
Am creat Skinshop cu scopul de a satisface cele mai exigente solicitări ale consumatorilor oferindu-le produse din ce în ce mai inovatoare, de calitate, eficiente pentru fiecare tip de piele și origine etnică. Alegerea ingredientelor, dozajelor, trasabilitatea originii produselor corespund celor mai stricte reglementări europene. Pacienții clinicii, dar și clienții Skinshop beneficiază de programele terapeutice Zo Skin Health by Dr. Zein Obagi dar și de laboratorul dermatologic funcțional Universkin, un concept inovator, unic în lume.
În completarea liniilor de îngrijire ale pielii, am introdus nutricosmeticele pentru un maxim de frumusețe, sănătate cutanată, reparare și regenerare, make-up medical dar și lenjerie special concepută pentru sânii cu implant mamar.
În această vară vom lansa în premieră în România revoluționara linie de make-up mineral Colorscience, produse de camuflare medicală de renume mondial. În prezent, Skinshop.ro reunește cele mai exclusiviste branduri din lume și este certificat cu marca de încredere Trusted.ro. Lansarea aplicației SkinXs by Universkin pe platforma online Skinshop.ro permite chiar și pacienților aflați la sute de kilometri depărtare să beneficieze de formule de îngrijire personalizată. Clientul Skinshop.ro se va înregistra online și va răspunde unui chestionar foarte cuprinzător, apoi va fi redirecționat către Dermaspa, de unde va putea procura produsele concepute personalizat sau, în cazul în care nu se poate deplasa, produsele se vor livra la domiciliu. Evaluările și personalizările schemelor de îngrijire sunt susținute de o echipă de specialiști în estetică medicală, paramedicală și cosmetică. Pornind de la ideea că buzele trebuie să se remarce prin sănătate și frumusețe, nu prin exces, acum 4 ani am decis să aduc în România Infracyte Luscious Lips Anti Aging, singurul tratament din lume certificat și recomandat de către medicii dermatologi pentru îngrijirea buzelor după augmentarea cu acid hialuronic. Acidul hialuronic, colagenul și peptidele brevetate asigură stimularea producției de colagen, buzele recăpătând astfel mai mult volum și elasticitate. Luscious Lips oferă hidratare maximă buzelor uscate și crăpate și volum buzelor imediat după aplicare, fără iritații sau durere. Tratamentul este integrat într-un ambalaj superb, un gloss de buze, disponibil in 12 nuanțe și este disponibil în clinicile partenere și pe skinshop.ro.

Știm cu toții că ai dedicat peste 15 ani domeniului din care faci parte: estetica. Care sunt cele mai frecvente probleme ale româncelor ?
Întâlnesc destul de des femei care prezintă o evidentă discrepantă între vârsta biologică și aspectul pielii din cauza expunerii excesive la soare și solar. Ridarea prematură și hiperpigmentările sunt consecința acestui obicei nociv. Bronzul nu este o dovadă de sănătate, ci însoțește deteriorarea ADN-ului la nivel celular, precum și a colagenului și elastinei. Foto-îmbătrânirea este una dintre cele mai frecvente probleme ale româncelor și ar putea fi prevenită printr-un gest simplu – folosirea zilnică a unei creme cu factor de protecție solară de cel puțin 30, cu spectru larg, aplicată corect și evitarea expunerii la soare și solar. În clinică folosim un sistem de analiză complexă a pielii, care captează fotografii digitale de mare rezoluție și scoate în evidență petele, dimensiunea porilor, ridurile, uniformitatea, bacteriile colectate și deteriorarea produsă de UV. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, aproximativ 65% dintre melanoame și 90% dintre cancerele de piele sunt cauzate de expunerea la soare. Știați ca patru din cinci riduri sunt cauzate numai și numai de expunerea la soare? Sedentarismul și alimentația dezordonată conduc la lipsa de tonus muscular și a depunerilor nesănătoase și inestetice de grăsime. Acestea devin cu atât mai grave la pacienții cu afecțiuni metabolice sau endocrine. Depunerile localizate de grăsime și celulită reprezintă o altă problemă frecvent întâlnită.

Se spune că, la tinerețe, avem tenul pe care l-am moștenit, iar la maturitate și bătrânețe – cel pe care îl merităm. Cât contează îngrijirea în menținerea frumuseții?
Încă din perioada adolescenței, acneea poate afecta grav calitatea vieții persoanei afectate, fiind mai mult decât o problemă de ordin estetic. Este esențial consultul și tratamentul personalizat dermato-estetic. La 20 de ani majoritatea problemelor provin din lipsa îngrijirii adecvate a pielii și a unui stil de viață dezordonat, care include fumatul, expunerea excesivă la soare și solar, consumul de alcool și zahăr, alimentația necorespunzătoare și deshidratarea, somnul insuficient și stresul. Încă din perioada adolescenței, acneea poate afecta grav caliatatea vieții persoanei afectate, fiind mai mult decât o problemă de ordin estetic. În jurul vârstei de 25 de ani recomand inițierea tratamentelor de prevenție a îmbătrânirii pielii, microdermabraziune, peelinguri superficiale, terapie LED, carboxiterapie noninvazivă. La 30-40 de ani apar ridurile fine de expresie, culoarea neuniformă, tenul devine mai uscat, tern și apar primele semne de laxitate. Pot fi urmate tratamente de biorevitalizare, microneedling, mezoterapie. PRP, radiofrecvența, Ultherapy. Între 40 și 50 de ani, producția de colagen și elastina scade, afectând rezistența și elasticitatea pielii, scad nivelurile hormonale, tenul își pierde strălucirea, se ridează și se instalează laxitatea cutanată, iar coloritul neuniform al pielii devine tot mai deranjant. Procesul de degradare continuă în următorii ani cu reducerea grăsimii subcutanate, pierderea fermității gâtului și mâinilor, reducerea densității osoase, scăderea masei musculare. În completarea tratamentelor prezentate anterior, se asociază stimularea regenerării tisulare prin metode laser, fotobiostimulare, radiofrecvența, Ultherapy, substanțe de umplere. Este cunoscut faptul că modificările suferite de piele sunt consecințele îmbătrânirii intrinsece, biologice, dar și ale expunerii la factorii de mediu, precum soarele, frigul, poluarea. Alimentația, fumatul, somnul, nivelul de stres și bolile se reflectă pe tenul nostru. Vestea bună este ca în ziua de azi, este 100% posibil să decizi cât de frumos îmbătrânești. Un prim pas este să înțelegem felul în care unele obiceiuri accelerează procesul de îmbătrânire și să stimulăm regenerarea prin abordări personalizate, dublate de un stil de viață sănătos. Indiferent de vârstă, primul pas este stabilirea unui program corect de îngrijire acasă. Practic, etapele de îngrijire trebuie să devină reflex. Pentru a îmbătrâni armonios, sportul este absolut necesar întrucât tonifiază mușchii, diminuează stresul, îmbunătateste somnul, si scade nivelul cortizolului, favorizează reglarea tractului digestiv, iar studii recente demonstrează că sportul îmbunătățeste microbiomul intestinal. Adoptarea unui plan alimentar de încetinire a îmbătrânirii maximizează atât sănătatea cât și frumusețea. Pentru rezultate vizibile, este nevoie de consecvență.

Este estetica un domeniu dedicat exclusiv femeilor sau putem discuta despre frumusețe și la masculin?
Bineînțeles că domeniul estetic se adresează în egală măsură femeilor, cât și bărbaților. Deși în virtutea obișnuinței, bărbații sunt mai puțin atenți la aspectul lor fizic, în ultimii ani se dezvoltă vertiginos solicitările de tratamente estetice și rejuvenare și din partea bărbaților.

Ce schimbări își doresc bărbații, când vine vorba de aspectul lor?
Bărbații sunt preocupați de atenuarea ridurilor, a eventualelor cicatrici post acnee, a diverselor semne inestetice, dar și de tratamente antiaging diverse, epilare laser, slăbire localizată dar și refermizare după cure de slăbire sau operații bariatrice. În clinica noastră, având o nișă dedicată implantului de păr și afecțiunilor părului, o mare parte dintre bărbații care ne solicită serviciile, își doresc implant de păr sau tratamente de regenerare și recuperare a părului prin metodele avansate implementate de Dr. Irinel Nedelcu. Întrucât bărbații își doresc tratamente rapide, eficiente și fără timp de recuperare, metodele noninvazive sunt cu predilecție solicitate.
Printre acestea, Ultherapy este un tratament avangardist care folosește energia ultrasunetelor microfocusate în vederea liftingului nechirurgical și refermizarii cutanate. Obținerea unor rezultate excelente este condiționată de urmărirea localizării, profunzimii și energiei eliberate în țesutul țintă. Doctorul Irinel Nedelcu este recunoscut pe plan internațional pentru rezultatele obținute prin această metodă, fiind recunoscut de compania producătoare ca „ Best Ultherapy Doctor”.

Ce presupune întinerirea facială și care sunt persoanele care au nevoie de ea?
Îmbătrânirea se asociază cu tulburări de pigmentare a pielii, pierderea elasticității și a consistenței fibrelor dermului, cu apariția laxității cutanate și a ridurilor, scăderea proeminențelor osoase și a tonusului muscular.
De aici, apare necesitatea încetinirii acestei involuții și regenerarea țesuturilor afectate. În clinica noastră promovăm înfrumusețarea și întinerirea prin stimularea mecanismelor de regenerare naturală ale țesutului cutanat. Inducem aceste procese prin fotostimulare LED, tratamente laser, lumina intens pulsată, mezoterapie, microneedling, prp, radiofrecvența, ultherapy, peelinguri chimice. Toate principiile terapeutice sunt adaptate și personalizate în scheme specifice
fiecărui pacient în parte și doar după obținerea regenerării naturale prin astfel de tratamente apelăm la metode de înfrumusețare tip toxină botulinică, fillere, fire de suspensie, în așa fel încât aspectul și elasticitatea naturală a pielii să fie cât mai mult păstrate.
Prin folosirea acestui concept terapeutic, practic, pot fi evitate abordarile invazive de tip chirurgical. Să îmbătrânești cu grație înseamnă să-ți asumi cât de frumos va îmbătrâni pielea ta, utilizând ultimele avantaje și resurse ale tehnologiei și esteticii moderne într-un mod inteligent, astfel încât să arăți și să te simți bine cu tine însuți, indiferent de vârstă.

Ce tratamente, intervenții și produse ți-ai dori să dispară de pe piața de profil? Există exemple periculoase?
Sunt de părere ca fiecare profesionist în domeniul înfrumusețării trebuie să lucreze în cadrul pregătirii sale profesionale, fără să-și depășească atribuțiile și să folosească doar echipamente și substanțe certificate, în vederea obținerii unor rezultate optime în condiții de siguranță maximă. Consider că sunt periculoase atât utilizarea unor echipamente contrafăcute, cât și folosirea unor produse de calitate îndoielnică. Totodată, folosirea abuzivă și incorectă a titulaturii de “clinică” sau “medical spa“ de către unele saloane de înfrumusețare, oferă promisiuni înșelătoare și creează confuzie în rândul clienților, devenind din ce în ce mai greu să ia decizii corecte.

Care sunt proiectele tale de viitor?
Ador domeniul în care îmi desfășor activitatea și mă motivează rezultatele pe care le obțin. Mi-am propus să dezvolt conceptul de frumusețe care transcende vârsta, susținând că prevenșia în estetică este o strategie inteligentă.
Cred într-o abordare echilibrată, realistă a frumuseții și îngrijirii pielii și în maximizarea potențialului estetic în toate aspectele vieții. Voi continua să dezvolt paleta de servicii care ne oferă posibilitatea să înaintăm în vârstă cu eleganță, de la screening până la proceduri estetice și nutriție, dar și dezvoltarea unor programe de educație în acest domeniu.

Cum împaci frumusețea „meseriei” de mamă cu activitatea profesională solicitantă?
Cea mai mare realizare sunt copiii mei, Alexia si Nicolas. Nicio satisfacție profesională nu se compară cu bucuria și sentimentul de împlinire pe care le simt atunci când sunt cu familia mea. Am fost însă, întotdeauna, o femeie activă și independentă financiar iar automotivarea a fost un factor important în evoluția mea. Sunt o mamă-antreprenor, aflată într-un “maraton” continuu între casă – școală -birou, încă în căutarea unui echilibru și, de mai bine de 14 ani, afacerea mea crește împreună cu copiii mei.


Follow Us On Instagram