Nuanțe de păr potrivite clientelor în funcție de culoarea ochilor

Alegerea culorii potrivite a părului în funcție de culoarea ochilor unei cliente este extrem de importantă pentru a crea un aspect armonios și echilibrat. Ochii sunt adesea considerați cea mai frumoasă trăsătură a feței, fiind singurii care nu îmbătrânesc, iar selectarea unei culori de păr care să îi pună în valoare și să le completeze frumusețea naturală poate avea un impact semnificativ asupra aspectului general al unei persoane.

Culoarea potrivită a părului poate scoate în evidență profunzimea, intensitatea și vibrația ochilor, făcându-i să pară mai captivanți și mai atrăgători. Luând în considerare culoarea ochilor clientei, hair stiliștii pot selecta o culoare de păr care să creeze un contrast izbitor sau o armonie complementară, rezultând o estetică plăcută din punct de vedere vizual.

Atunci când culoarea părului complimentează culoarea ochilor, se poate crea un echilibru natural și pot fi puse în valoare trăsăturile clientului. De exemplu, culorile de păr cu tonuri reci, cum ar fi blondul cenușiu sau blondul platinat, pot face ca ochii albaștri să pară și mai vibranți și mai intenși. Culorile de păr cu tonuri calde, precum blondul castaniu sau blond auriu, pot scoate în evidență tonurile verzi din ochii verzi, creând un efect captivant. Prin selectarea culorii de păr potrivite, ochii devin punctul forte al feței, atrăgând atenția și creând o privire captivantă. Prin urmare, acestea sunt cele mai potrivite nuanțe de păr pentru fiecare culoare de ochi în parte:

 

 

Ochi căprui – Ochii căprui sunt comuni, însă au o frumusețe aparte, mai ales dacă sunt valorificați cu nuanța potrivită de păr. Pentru a da un plus de valoare acestei culori de ochi, un blond cald, nisipiu, este alegerea ideală.

 

 

Ochi albaștri – Cu toții știm că acel chip angelic este reprezentat de fata cu păr blond și ochi albaștri. Una dintre cele mai potrivite nuanțe pentru ochii albaștri este blondul platinat. Acesta, având subton rece, reușește să ofere ochilor albaștri acel efect de gheață.

 

 

Ochi verzi – Pentru a accentua ochii verzi, clientei i se va potrivi un golden brown. Acest efect poate fi obținut cu șuvițe, balayage, sau chiar o nuanță de castaniu deschis. Ochii verzi vor primi acea intensitate pe care orice purtătoare a acestei frumoase culori și-o dorește.

 

Ochi hazel – Probabil una dintre cele mai interesante nuanțe, ochii hazel sunt rezultatul unui mix de căprui cu verde și galben. Pentru că pot fi ușor confundați cu ochii căprui, ideea este aceea de a accentua pigmenții de galben și verde. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui castaniu închis.

 

 

 

Ochi negri – Ochii negri sunt mai rari decât am putea crede. Pentru că pot fi confundați, de asemenea, cu cei căprui închis, părul negru vine în ajutor. Această nuanță de păr reușește să evidențieze culoarea adevărată a ochilor purtătoarei.

 


Follow Us On Instagram