“MUNCA DIN SPATELE UNUI CONT DE INSTAGRAM ESTE MULT MAI AMPLĂ DECÂT PARE”

Pasionată încă din copilările de modă, de pe vremea când mama ei avea grijă să poarte cele mai frumoase rochițe, cu o putere impresionantă de a scrie și cu o curiozitate extremă, Mihaela Gurău este astăzi un cunoscut Influencer în România. Interesul pentru a deveni Influencer l-a simțit prima dată când mergea frecvent în State, în Miami, unde a avut și primele colaborări care au încurajat-o să urmeze acest drum. A participat la emisiunea “Bravo, ai stil”, este promoter și organizează concerte, iar în curând va fi trainer Social Media. Vă invităm să o cunoaștem mai bine pe Mihaela Gurău.

 

Când a apărut pasiunea ta pentru online?
Am început incursiunea în online în urma cu nouă ani. Recunosc, totul a plecat dintr-o stare latentă de plictiseală, ceea ce pentru mine cred că este cel mai puternic incentive. Țin minte că era 6 Ianuarie, o zi înainte de ziua mea de naștere (7 Ianuarie) și îmi doream să îmi focusez energia în ceva productiv. Am simțit mereu că am o putere impresionantă de a scrie însă mereu mi-am oprimat-o din cauza timidității. Ușor, ușor, mi-am învins rușinea și am început să amplific această pasiune.

Despre ce îți place cel mai mult să scrii?
Nu mai sunt chiar atât de activă pe blog, îmi centralizez interesul pe Instagram, un mediu online mult mai dinamic și adecvat pentru lumea fast-forward în care trăim. Într-o lume dominată subtil de a 4-a revoluție economică, milenialii nu mai au răbdare să lectureze îndelung articole de bloguri, ci preferă un text rezumat însotit de o ilustrație catchy pe Instagram sau un clip pe YouTube.

Cum ai devenit Influencer?
Interesul pentru a deveni Influencer l-am activat în perioada în care mergeam frecvent în Miami, observam relativ de la distanță care sunt beneficiile de care se bucură un influencer în State. Aveam puțini followeri atunci, aveam aproximativ 2000, dar mi-am dorit atât de mult acest lucru, încât în mai puțin de o lună am reușit să ajung la 11.000. Am fructificat munca depusă într-un timp foarte scurt, în State mi-a fost ușor să am câteva colaborări, micuțe ce e drept însă foarte încurajatoare. Iar în România, acest lucru nu a putut să fie decât un imbold! Probabil, dat fiind background‑ul meu de viață jumătate în România, jumătate în Miami – am fost acceptată foarte ușor pentru a participa la Bravo, ai stil. Experiența a fost, într-adevăr, efemeră, dar densă și a contribuit la creșterea notorietății mele ca Influencer.

Ce trucuri și secrete poți să le dai celor care vor să devină Influenceri?
Munca din spatele unui cont de Instagram este mult mai amplă decât pare. Trebuie creat content constant și interesant, este necesar să investim în aparatură, este nevoie de imaginație. Eu mă bazez cel mai mult pe storytelling, adaug note savuroase anumitor situații, ceea ce puteți să vedeți în mod constant la Instastories-urile mele.

Ce faci pentru evoluția ta în acest domeniu?
Începând din toamna voi fi trainer la cursurile de Social Media la Atelierele Ilbah, iar încrederea pe care mi-au acordat-o reprezintă pentru mine faptul că mi-au recunoscut cunoștințele în domeniu. Citesc în permanență articole despre noutățile din domeniu și sunt mereu actualizată cu tot ce e nou, cu ce schimbări de algoritm aduce Instagram și celelalte rețele sociale.

De unde pasiunea ta față de fashion?
Pasiunea pentru modă o am încă din copilărie, mama avea mereu grijă să fiu cochetă și să port cele mai frumușele rochițe. Pot spune că ea mi-a insuflat acest interes, dar în prezent avem stiluri vestimentare foarte diferite. Garderoba mea e dominată de patru culori și nonculori: bej, gri, alb și negru, și am grijă să optez mereu pentru materiale naturale și prețioase, precum mătase, lână, mohair, cașmir, iar vara in și bumbac.

Cum te-ai format în acest domeniu și unde te documentezi?
Am un stil aproape minimalist, recunosc că nu este nevoie de o documentare sezonieră, nu țin neapărat cont de tendințele momentului, ci abordez un stil clasic, care este și va fi veșnic în tendințe.

Ce ai recomanda unei persoane care nu are experiență în fashion, dar vrea să își refacă garderoba convenabil ca preț și într-un mod eficient?
Trebuie să aibă grijă să nu îi lipsească piese vestimentare basic, dar de calitate, cu care poate jongla. Prefer să recomand să meargă pe calitate, nu cantitate. Trebuie să aibă câteva perechi de încălțăminte de impact (nu neeapărat de designer). La fel este și în cazul genților.

Ce fel de produse promovezi? Cum le alegi?
Targetul meu este format din oameni foarte frumoși, o elită a societății aș putea spune. M-am întâlnit ocazional cu unii dintre ei și mereu m-au impresionat super plăcut din toate aspectele. Așadar, am mereu grijă ce produse le recomand, deoarece ei știu prea bine ce înseamnă calitatea. Nu recomand produse pe care nu le încerc în avans. Momentan mă axez foarte mult pe produse de mobilier și decorațiuni interioare, deoarece am o perioada de renovări și reamenajări, dar vorbesc pe contul meu de Instagram și despre produse cosmetice, haine, vacanțe. În general tot ce înseamnă Savoir Vivre, aș putea traduce ca arta de a trăi frumos.

Ce ritualuri de înfrumusețare ai zilnic?
Nu sar niciodată peste curățarea tenului și hidratare. Am descoperit produsele Apiterra și m-am îndrăgostit de ele. Sunt singurele creme dintre cele pe care le-am încercat și care nu favorizează apariția punctelor negre și, un lucru surprinzător – sunt accesibile ca preț!

Cum împaci viața profesională cu cea personală?
Eu sunt promoter – organizez concerte, chiar acum mă ocup de concertele Larei Fabian la București, care vor avea loc la Sala Palatului pe 18 și 19 Noiembrie. Este un domeniu foarte frumos și se îmbină armonios cu latura de Influencer, deoarece pot să promovez propria “muncă“ pe contul personal. Așa cum am menționat mai sus, sunt și profesor de Social Media, alt job care, în esență, este izvorât tot din postura mea de Influencer. Cele trei domenii în care activez se completează reciproc ideal și nu interferează deloc într-o manieră negativă cu viața personală, chiar din contră.

Lara Fabian este o artistă foarte îndrăgită în România, are o relație specială cu publicul de aici deoarece vine frecvent. Ce noutăți ne pregătește anul acesta?
Concertele din 2019 vor fi inedite! Turneul celebrează aniversarea de 50 de ani a Larei Fabian, iar faptul că vrea să își sărbătorească frumoasa vârstă alături de fani este un lucru important. Pregătește, de altfel pregătim împreună, deoarece agenția noastră o impresariază în exclusivitate la nivel mondial, un concept spectaculos! Show-ul va fi complet nou, ea va cânta atât piesele care au consacrat-o și care sunt mereu cerute de către fani, cât și melodii de pe noul album. Inedit va fi duetul eclectic pe care aceasta îl va realiza împreună cu Horia Brenciu, un artist efervescent care cred că ne va surprinde chiar și pe noi, organizatorii!

 

Mihaela Gurău

Promoter: Online Influencer


Follow Us On Instagram